Štarty čakajú dve zmeny pravidiel, Ferrari ustúpilo | Magazín F1 - F1online.sk

To je hezký, ale víš, že označení alzáci bylo vždy snahou o kopání, takže tolik k tomuto. A co se týče krytí podvodu Mercedesu - pokud vím, tak jsem napsal, že tvůj postoj k otázce motorů Mercedesu je takový, protože fandíš McL, který bude používat motory Mercedes. Tady ta “slabost” fanouškoství přece není žádná urážka, Ferda a Graham nakonec přiznali, že k Mercedesu se staví takto, protože fandí týmům/jezdcům co budou mít motory Mercedes.

2 lajkov

Ked dobro sportu na prvom mieste, preco drzis stranu Mercedesu v otazke kompresneho pomeru, hm? Pre dobro sportu by im to mali zakazat, nech su rovnake podmienky pre vsetkych, nie? Alebo na to mas nejaku super vyhovorku, lebo ode o Mercedes?

2 lajkov

Skupinove oznacenia sa tu pouzivaju (ferraristi, landofans atd.) a astonaci zase vyslovene nie ste, tak fernandovci?
Alzaci bez privlastkov mi pride v pohode a vystizne, ale uznavam, ze pri hadkach tu je vnimane skor negativne. Ale nie su to zelene opi.ce a pod. No zakazdym vas solo oznacovat sa mi tiez nechce, ked naozaj mate takmer na vsetko totozny/velmi podobny nazor.
Ze obhajujem (podla teba) nieco nekale kvoli fandeniu mi neprislo ani slusne, ani vecne, ale to je uz za nami. Len som to pripomenul, ked je rec kto si ma co odpustit (kedze slovo alzak mi ako neslusne nepride, ale naozaj chapem, ze u vas moze byt automaticky pochopene negativne).

1 lajk

Ked to teda teamy chceli menit pred 3/4 rokom a Ferrari to vetovalo, preco to neriesili vtedy? To je sakra dost dlha doba na riesenie problemu ked o nom vedia. Odmietlo sa to, tak namiesto toho aby to vyriesili po inzinierskej stranke, zahrali divadlo pri par startoch a pretlacili to politicky a skryli sa za bezpecnost. Fraska

1 lajk

Dajte tym nacistickym smejdom rovno titul.

Ako a co ze to bolo cele testy? Len sa to skusalo, doteraz to nebolo v platnych pravidlach. Na testoch sa jazdilo aj s palivom proti predpisom. A co? A nic. V testoch sa moze, na to su to testy. Do sezony vsak mali platit ine pravidla a Mercedesacka sekta si zasa vyplakala zmenu pre ich dobro.

2 lajkov

Nelži a mluv za sebe. V tomto případě se vyjádřuj k Hondě se kterou má Alonso získat tituly jak jsi sám tvrdil.

Vidíš Matti? A Ferda to přišel potvrdi i sem, pokaždé co kope, tak jen potvrzuje co bylo napsáno.

1 lajk

Uprimne, naozaj netusim ako rychlo sa da zmenit velkost turba a vsetko s tym suvisiace, tak tu nebudem mudrovat.
Za mna ak je nieco zle, az rizikove, a da sa to upravit, nech sa kona. A ak je na tom dokonca zhoda timov, v pohode respektujem.

Proste ale vieme, ze to nie je az teraz od testov a v zasade vsetky timy v tom videli problem. Teraz sa 1x dohodli vsetky timy na rieseni a zase je problem :slight_smile:

A stale plati a bude platit, ze sme tu uz mali nespocet TD (a na tie netreba ani taku zhodu timov), ktore boli “nefer” voci niektorym viac a doplatili na ne a nebol taky plac. A to neslo o bezpecnost ani naznakom… :slight_smile:

Proč odpovídáš mi, když oslovuješ @Matti ho?
Pomotané v hlavičce?

Jedine co je rizikove a zle je motor tych, co si ho nepripravili zodpovedne, nie pravidla

A tu sa nemeni ani neprijma TD ale pravidla, to je rozdiel

O to vacsia zhoda tych, co sa tomu venuju a rozumeju, je potrebna.
A ta sa nasla :slight_smile:
TD vie byt v tomto zmysle este nespravodlivejsia, kedze na nu nemusi byt ani suhlas vacsiny (ci vsetkych).

da sa na to pozerat aj z druhej strany… ostatni vedeli ze ak to bude taky problem, tak FIA bude hladat riesenie, lebo bezpecnost je prvorada…. a tym padom orientovali vyvoj na vacsie turbo… Ferrari ratalo s tym, ze sa zmena neudeje a spravili si mensie turbo… Skratka, vacsina odbornikov ak by bola postavena pred takuto volbu, zvolila by si prvu moznost… lebo mat vyhodu tam, kde ostatni budu na hrane nebezpecia je v podstate len pozvanka pre FIA aby to urychlene zmenila…

Dúfam že aj tak bude mať problém štartom Mercedes aj McLaren, podvodníci ozaj. Ak kompresným pomer im pomôže a tie štarty že im predĺžia proces o 5 sekúnd tak to není fér. Veľmi dúfam že sa im to vráti a karma nebude zdarma. Všetkým vadi že sa naozaj Ferrari posunulo k lepšiemu a inovuje napr krídlo zadné.dufam že nebudú vedieť nič skopirovat

1 lajk

Štarty by boli spravodlivé aj bez toho, každý mal skutočne veľa času na to, aby vyvinul niečo pre jednoduchšie štarty, ako to spravilo Ferrari, keď ostatné tímy najprv ich návrh zmeny odmietli. To, že to nespravili, je ich rozhodnutie. Ale najprv zmenu odmietnuť a keď sa ten, kto na to poukázal, tomuto ich rozhodnutiu prispôsobí, tak potom začať vyplakávať, že tu zmenu nakoniec chcú, to je vrchol pokrytectva.

4 lajkov

Ako povedal Max, kto sa na to necíti nech štartuje z boxov.

4 lajkov

metoda sa ale nemenila narozdiel od startovej procedury.

Ach jo. Tak konečně mohlo mít Ferrari nějakou výhodu a FIA ho spolu s ostatními zarizla. No škoda. Ale zase psát tu o Mafii? Nepřehánějte.

Toto ma obrovský politický vytlak. To vám tu píšu roky. Ferrari je v tomhle slabé a to vám taky píšu roky.

Ale to neni nic zle, to je prostě F1. A to vám taky píšu roky.

Holt v F1 neni nikdo hodnej. Smiřte se s tim. A to vám taky píšu roky. :grin:

Nejlepsi je jak tu kazdej píše. Ja jsem objektivní a vy jste hejtri. :laughing:. A už to jde napříč celým polem. :grin:

Jediná objektivní je tu @Evap a to vám tu taky píšu roky. :rofl:

2 lajkov

Veru. Fred by sa mal v sportovej terminologii pytat sam na striedacku a namiesto neho by mal nastupiit Christian. Politicka sila Fer je naozaj na smiech, hoc na nu maju najlepsie predpoklady. Len bohuzial nie s p.o.s.e.r.o.m v cele.