Sportovní neděle

Hala Madrid. :white_heart:

image

1 Like

@Ferda To by šlo ne?

3 Likes

To bych chytil :sunglasses:

2 Likes

Takovou faleš neumím ani v pinčusu. :+1:

1 Like

Jinak on nikdy v životě (profi) nedal gól z přímáku. A dneska dal z přímáku rovnou 2. :smiley:

3 Likes

Když se daří, tak je radost pohledět.
Škoda, že se něco podobného nedostalo až do českých zemí.

Už se točí. :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face::muscle:

2 Likes

Ten přerušovaný pohyb hřídele dělá vylomený zub? :crazy_face:
Viděl jsem že rukou poháníš řemenici, ale popíchnout jsem musel. :smile: Promiň. :wink:

1 Like

Zub mi tam dovařili.
Jsem šikovný ne?
Mohl bych být mechanik v F1.

1 Like

Hodně šikovný. :+1:
Nezapomeň nalít do převodovky hustý olej a nějaké dřevěné piliny, ať převodovka nehučí. :wink:

Já tam dávám to mazivo A00.
Asi v klidu.

Správně jsi převodovku zakonzervoval. :slightly_smiling_face:
A 00 se dříve naředila technickým benzínem a pak se vzniklým (olejem) natřely třeba ráfky na motorce. Ty pak bez koroze vydržely i plavbu přes oceán třeba do Indie.
Jó to bývaly časy, kdy Jawa a ČZ bývaly světovou velmocí ve výrobě motocyklů na světě.

No tak toto bolo dobry fail z madridu :joy:

Pre Teba Ferdo by mal niekto zostrojiť stroj času, aby si sa mohol vrátiť späť do obdobia, ktoré si mal najradšej. Nikto z tohto fóra by to neocenil viac. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Už jsem to tady psal.

Narodil jsem se do nejkrásnějšího období celého lidstva.

Už bylo dostatečně dlouho po válce a nikdo už neměl hlad a všichni měli kde bydlet. Taky zdravotní péče už byla na úrovni, kterou nám mohla většina světa závidět. Školy i školky taky byly pro všechny dostupné.

Svoboda.
Mnozí neuvěří, ale svoboda byla nejen v mém dětství mnohem větší než je dnes, kdy jsme hlídání na každém kroku. Dokonce represe na občany jako za Covidu, kdy lidé nesměli mnohdy opustit ani svůj byt jen proto, že se střetli s někým s náznakem Covidu bylo za komančů nepředstavitelné. Přitom zdravotní stav je zákonem chráněným osobním tajemstvím.
Dnes jsou kamery a radary na každém kroku. V mobilu jsou dnes aplikace kterými rodiče hlídají své děti zcela běžné. Stejnou aplikací se nehlídají pouze děti, ale taky manželky, manželové i milenci.
I tady vidíme kdo je zrovna připojený.
Zvláštní kolonkou bych připomenul Svazarm.
Byla to organizace kde jsem se mohl za polplatek 50,- Kčs na rok věnovat motokárám. Jízda samozřejmě byla za odměnu, ale tam jsem si poprvé přičichl k motorům i závodní technice trochu blíže a s odborným dohledem.
Jiní se ve stejné organizaci mohli věnovat třeba létání, výsakářství, nebo závodní střelbě. Ani nevím jak velký měl Svazarm rozsah, ale byla to obrovská výpomoc pro každé dítko, které ještě vůbec netuší jaká zájmová činnost se mu může líbit.

Samozřejmě obchody nebyly ani zdaleka tak zásobené jako dnes. Ale v mém dětství to ani v dnes vyspělých západních státech ještě Kauflandy a Hrombachy nebyly.

Cestování. Za komančů jsem byl v pionýrském táboře v Polsku. A x táborů doma. Opakovaně v Bulharsku, jednou v Rumunsku, Maďarsku Rusku a Estonsku.
Hodně jsem cestoval doma po Slovensku. Dnes už sice Slovensko doma není, ale já osobně žádný rozdíl nevnímám.

Tolik hrubý nástřel. Na konkrétní dotazy samozřejmě rád odpovím.

Určitě bych neměnil svou dobu s touto. Ani náhodou.

Jednu věci Ti musím přiznat - nebýt Tebe, netušila bych, že existuje hláška “OK Boomer” :smile: .

2 Likes

To jsem celý já. Přiznávám, že všechny podmínky splňuji. :grin:

2 Likes

Taky musím přiznat, že jsem si musel vyggoglit co jsem. :grin:

To jsem musela původně taky, jenom už před nějakou dobou, když jsem se tím pojmem setkala. Za nás tohle nebylo :smile: . Nicméně sis mohl všimnout, že i když jsme asi podobná věková kategorie, tak nepatřím k nostalgikům. Při něčích vzpomínkách na zelenější trávu spíš vždycky říkám: “Až tohle na mě přijde, tak mě rovnou utraťte :smile: !”

3 Likes

Já ale odpovídal na dotaz. Samozřejmě žiji realitou a využívám současných možností i vydobytků pokud je ještě zvládám.
Přitom jsem se ve výše napsaném příspěvku ani jednou neopřel o ajťáky, takže tímto navyšuji svou odbornost profesionálního Boomera. :joy:

2 Likes