Sportovní neděle

Ještě by jim měli ustříhat kabely od ABS, ESP a dalších pomocných systémů.
Dnešní závody už nejsou ani tak o kvalitách jezdců, ale o tom jak moc jezdci věří berličkovým systémům a neuberou plyn.

Vždyť přesně to udělají :+1:

Asi mas pravdu. Ale ja by som radsej videl top technologiu ako toto obmedzovanie…

Já to neumím posoudit, ale skoro 2hp/kg musí být úžasný.

2 Likes

To je moc dobře. Moto GP mě přestalo bavit jak jsou ty závody sterilní. Kdysi se dalo kochat zpomalenými záběry jak jezdci projíždějí zatáčkou a dnes sledujeme jak jezdci musí projíždět prodloužené kolo kvůli nedodržení traťových limitů. :-1:

Kam se hrabe Bugatti Veyron.

Kam se hrabou úplně všichni, snad kromě dragsterů…

Dragstery jsou ale úplně jiná kategorie ve které téměř není třeba žádného jezdeckého umění.

Benetton B186
1400hp
548kg

@Triper aky vykon dosahuje dnes F1 v kvalifikacii?

To auto ujelo s tímhle výkonem 50 km a odešlo do věčných lovišť.
Ale byla to brutální doba :grinning:.

Tady máš celý článek.

1 Like

to ja samozrejme viem :smiley:

Jak bych to mohl vědět :smiley:
Ale mapy musí mít pořád stejné, takže odhaduju něco mezi 1.050-1.100 hp.

1 Like

Tak to nepochybuju

Mám podobný odhad. Trochu bude záležet na typu tratě jestli dokážou mít plně nabité baterky až do konce kola.

1 Like

tak len pre porovnanie s F1 pridam zabery z dnesneho zavodu.
V poslednom kole bol lider sampionatu vytlaceny mimo trat do spinavej plochy. Najprv nadaval, potom si podali ruky a potom sa na tom smiali a striekali sampanske.
Este si mozno vsimnut frekvenciu pouzivania vulgarizmov a ignoraciu pouzivania anglictiny, ktoru od nich asi 3 zavody po zavedeni cool down rooms vyzadovali a potom to vzdali.
Kazdopadne, ja by som to radsej bez nadavok. Pamatam ako sa mi Rossi trochu znechutil, ked som ho prvy krat pocul povedat fuck. Dovtedy som ho mal za inteligentnejsieho :smiley:

Bastianini sa uci po anglicky
https://x.com/MotoGP/status/1837907317620084848
Top3 sa bavia o incidente v poslednom kole

1 Like

Pár pípnutí a je po problémech. Žádný Talibán jako v F1.