Sportovní neděle

Pepův tým moc slavně nedopadl, ale dojel do cíle a to se taky hodně cení.

Realne išli o celkovú výhru, nebyť posilňovača riadenia

1 Like

Bohužel tak to v motosportu chodí. Každému vítězství běžně předchází tisíce zklamání a nejspíše i pro tuhle náročnost je motosport tak oblíbený.

1 Like

Chvili mi podle fotky připadal jako fousatý Radek Jaroš. :sweat_smile:
Borec no. :+1:

1 Like

mimochodom, Marc Marquez dnes ziskal 7. titul MotoGP, cim vyrovnal Rossiho, prekonal par rekordov a “zaklincoval” svoj neuveritelny comeback, ktory trval od roku 2020 a vyrovnava sa comebackom Nickiho Laudu ci Micka Doohana.

4 Likes

Letos mu byl titul spíše přidělený.

tento vikend som vobec nevidel zivy prenos ale cital som, ze Bagnaiovi dali konecne nieco co mu vyhovuje. Je to zaujimave preco az teraz…ale Marc by podla mna vyhral tak ci tak.

Markýz je šikula. Jenže v současných motorkách GP je tolik elektroniky, že na kvalitách jezdce už asi moc nezáleží.

inak toto je nanič. Liberty. začala rátať iba tituli v MOTOGP, ale kedysi sa rátali aj MOTOGP2 a 3. Takže ich má 9. Tam to nefunguje ako tu, že to je juniorská séria. Proste iná výkonnosť. Kedysi zvykli jazdiť jazdci aj viac kategórií naraz. Vtedy to bol premier class, atd… 250cc

1 Like

Moje poslední partie, je tam vynuceny mat 3. tahem za bileho, který jsem nenašel a radši udělal “jednodušší” tah. Ale tak na dobrou noc v neděli, kdyby to někdo chtěl zkusit. :sweat_smile:

1 Like

Začínáš střelcem z C1 na H6?

1 Like

Já zahral jezdec bere d6 (Nxb6), tím ziskam damu, ale tvuj tah střelec bere h6 nevede k matu 3 tahem.

1 Like

Jak získat dámu druhým tahem vidím, ale mat třetím tahem mi nevychází.

Asi už jsem unaven, ale proč černá věž nebere koně? Přijde mi že se tam ubrání.

1 Like

Bílý kůň bere pěšce na H6. Černý král dostává šach od bílého střelce i koně. Musí uhnout na H7, nebo H8. Kůň se vrací zpátky na F7. Černý král ze vrací na G8 a bílý dává dámou mat na H8.

1 Like

Tam by nebylo o čem. Ale kdyby jsi jel střelcem z C1 na H6 jak jsi psal, to by byla podle mě velká chyba a černej by spustil sekání hlav a přežil by, myslím. Tam musíš jet tím koněm, tak či onak.

2 Likes

Ten tah jsem rychle zavrhl. Pohodlnější by bylo připravit černého o dámu koněm jak navrhoval @spineIesssheep .

1 Like

Protože na tahu jsem já (bílý). :smiley: Kdyby byl na tahu černý tak se ubrání no, bilý by naopak přišel o koně.

Ta partie se vyvinula do této pozice z těchto tahů:

board (5)

3 Likes

Je to tak Ferdo. :+1: :100: Je samozřejmě jedno jestli kral uhne na h7 nebo na h8. Mat dostane vždy damou na H8.

board (6)

Občas mě překvapuje jak špatný tahy soupeři na tehle urovni dělají. Největší chyba je jedno značně černý kun na e7. :upside_down_face:

3 Likes