Zalezi z jaky vysky…
Dneska ráno jsme přijeli.
Trochu nás zdrželi v Maďarsku nějací blázniví turisti, byla jich plná dálnice .
Za moc to nestálo, jede se to u národního parku kolem města Sibiu a už toho bylo hodně uzavřeno.
Erzberg je něco úplně jiného, mnohem kratší a mnohem náročnější terén.
Romaniacs je spíše takový rychlý maraton, s převody z Erzbergu jsem byl pořád na omezovači otáček. Nemám ty rychlosti moc rád.
Hele, nás zdrželi taky. Čertví co to bylo za lidi… . Já jsem v Rumunsku nikdy nebyla, což je docela ostuda. Příroda tam musí být krásná.
Přes Maďarsko se hodně jezdí do Chorvatska. Asi tam mají lacinější dálniční známky a taky je to taková pohodovější jízda. Aspoň mimo prázdniny.
Taky přijde na to odkud jedeš. My jsme zkusili obojí, přes Rakousko i přes Maďarsko, a dáváme přednost Rakousku hlavně kvůli naší vlastní D1, což je trochu paradox. Jinak by to asi bylo jedno.
Ale ti noční překážející turisti počítám většinově nebyli cestující do Chorvatska .
My jezdíme různě. Většinou záleží na tom pro jakou známku se kapitáni rozhodnou. Jezdíme s plně naloženým vozem a s rakví na střeše, tak jezdíme pomalejším Maďarskem. Rakousko se mi kromě Vídně lepší trasa.
Před třemi léty jsme dokonce jeli v Chorvatsku po staré trase kolem pobřeží. Byla to nádhera, ale hodně zdlouhavé a pro příště jsme už veškeré kochání zamítli a jezdíme pouze dálnice.
Jízda po pobřeží je hezké zpestření, občas si ji aspoň částečně dopřejeme. Ale já musím jít dospat tu procestovanou noc, tak se tady mějte .
Tak když už tu byl několikrát Magnus, tak tohle je hvězda současného ženského šachu → New GM. Divya Deshmukh.
Je pěkná, ale nevím, jestli vám to vyjde, protože musí dostat svolení od rodiny.
Indky to mají těžké.
Takovou, nebo podobnou kategorii bych vložil do F1 místo sprintů. Samozřejmě, že by ty vozy řídili jezdci F1.
Máš rád šachy, nebo Indky?
Ale, 8 krav a 4 osly, které tady najde lehce, a je jeho
Nevím, zatím mám “skalp” jedný Peršanky - WFM Charlotte Sanati… (Women Fide Master)
…ale jsem vlastenec, mám rád Češky.
Šachy jsou moc krásná hra. Jako kluk až do svatby jsem šachy hrával hodně. Ale jen tak pro zábavu. Nikdy jsem si o šachách nic nepřečetl, ani jsem se nesnažil něco vyluštit z novin.
Prostě jsem byl úplně obyčejný kluk, který si zahrál šachy raději než karty.
Mě baví už jen Tipsport. Miluju to.
Já naopak velice rád vyhrávám nesázením.
Však jo, jen pro zabavu, mně se líbí, jak člověk stále něco objevuje - koncepty, které začnou dávat postupem času smysl a zapadat.
Taky jsem nikdy žadnou šachovou knihu otevřenou neměl, pro mě je to koncept learning by playing. Což ale na určitý urovni přestane stačit - ty rozdily jsou tam obrovský a každá další stovka v ratingu je čím dál těžší. Ta Indka by mě samozřejmě kdykoliv upekla už v zahajení no a proti Charlotte sem měl jen kliku…
Rozdil mezi tituly FM a GM je obří
Tyhle zavody jsou skvělý, viděl jsem jeden a možná to byla zrovna nahoda, ale byla to prostě zabava.