Sportovní neděle

Zalezi z jaky vysky…

Dneska ráno jsme přijeli.
Trochu nás zdrželi v Maďarsku nějací blázniví turisti, byla jich plná dálnice :upside_down_face:.

Za moc to nestálo, jede se to u národního parku kolem města Sibiu a už toho bylo hodně uzavřeno.
Erzberg je něco úplně jiného, mnohem kratší a mnohem náročnější terén.
Romaniacs je spíše takový rychlý maraton, s převody z Erzbergu jsem byl pořád na omezovači otáček. Nemám ty rychlosti moc rád.

3 Likes

Hele, nás zdrželi taky. Čertví co to bylo za lidi… :smile: . Já jsem v Rumunsku nikdy nebyla, což je docela ostuda. Příroda tam musí být krásná.

1 Like

Přes Maďarsko se hodně jezdí do Chorvatska. Asi tam mají lacinější dálniční známky a taky je to taková pohodovější jízda. Aspoň mimo prázdniny.

Taky přijde na to odkud jedeš. My jsme zkusili obojí, přes Rakousko i přes Maďarsko, a dáváme přednost Rakousku hlavně kvůli naší vlastní D1, což je trochu paradox. Jinak by to asi bylo jedno.
Ale ti noční překážející turisti počítám většinově nebyli cestující do Chorvatska :slight_smile: .

My jezdíme různě. Většinou záleží na tom pro jakou známku se kapitáni rozhodnou. Jezdíme s plně naloženým vozem a s rakví na střeše, tak jezdíme pomalejším Maďarskem. Rakousko se mi kromě Vídně lepší trasa.
Před třemi léty jsme dokonce jeli v Chorvatsku po staré trase kolem pobřeží. Byla to nádhera, ale hodně zdlouhavé a pro příště jsme už veškeré kochání zamítli a jezdíme pouze dálnice.

1 Like

Jízda po pobřeží je hezké zpestření, občas si ji aspoň částečně dopřejeme. Ale já musím jít dospat tu procestovanou noc, tak se tady mějte :slight_smile: .

1 Like

Tak když už tu byl několikrát Magnus, tak tohle je hvězda současného ženského šachu → New GM. Divya Deshmukh.

3 Likes

Je pěkná, ale nevím, jestli vám to vyjde, protože musí dostat svolení od rodiny.
Indky to mají těžké.

1 Like

v europe nam chyba toto:
https://www.youtube.com/shorts/nzHLtdJEIB0?feature=share

1 Like

Takovou, nebo podobnou kategorii bych vložil do F1 místo sprintů. Samozřejmě, že by ty vozy řídili jezdci F1.

Máš rád šachy, nebo Indky?

Ale, 8 krav a 4 osly, které tady najde lehce, a je jeho :smiley:

Nevím, zatím mám “skalp” jedný Peršanky - WFM Charlotte Sanati… (Women Fide Master) :smiling_imp: :sweat_smile:

msedge_kbkI64XyEt

…ale jsem vlastenec, mám rád Češky. :relieved:

2 Likes

Šachy jsou moc krásná hra. Jako kluk až do svatby jsem šachy hrával hodně. Ale jen tak pro zábavu. Nikdy jsem si o šachách nic nepřečetl, ani jsem se nesnažil něco vyluštit z novin.
Prostě jsem byl úplně obyčejný kluk, který si zahrál šachy raději než karty.

1 Like

Mě baví už jen Tipsport. Miluju to.

2 Likes

Já naopak velice rád vyhrávám nesázením. :slightly_smiling_face:

Však jo, jen pro zabavu, mně se líbí, jak člověk stále něco objevuje - koncepty, které začnou dávat postupem času smysl a zapadat.
Taky jsem nikdy žadnou šachovou knihu otevřenou neměl, pro mě je to koncept learning by playing. Což ale na určitý urovni přestane stačit - ty rozdily jsou tam obrovský a každá další stovka v ratingu je čím dál těžší. Ta Indka by mě samozřejmě kdykoliv upekla už v zahajení no a proti Charlotte sem měl jen kliku…Discord_xMdVPGA28x
Rozdil mezi tituly FM a GM je obří

Tyhle zavody jsou skvělý, viděl jsem jeden a možná to byla zrovna nahoda, ale byla to prostě zabava. :smiley:

Nejaka indka pffff

2 Likes