Sme ochotní zaplatiť za profesionálnych komisárov, odkázal Brown | Magazín F1 - F1online.sk

EU sama ještě neví jakou cestou se vydá. Je to teprve rok kdy EU přiznala, že elektroauta vůbec nejsou takové ECO jak lidem lhali. S Dieselem se dají kyseliny srovnat až po ujetí 200 000 Km a to pouze když jsou dobíjené pouze ze zelených zdrojů, takže nikdy, protože v zimě si u nás ze solárů kyselinu nikdo nenabije.

Další problém jsou použité baterie. U luxusního Mercedesu který má výkon cca 500 koní budou baterie vážit kolem tuny. Ano jedno auto může mít i tunu kyselin a těžkých kovů. To je větší váha kyselin, než vážila celá Škoda 120.
Zatím se recykluje pouze jedno až tři procenta použitých baterií. Co se děje s tisícovkami tun použitých baterií?
Dokud se nic nezačne dít, tak apokalypsou světa nebude oteplování, ale život v žíravině.

Dalším velkým problémem se stává fotovoltaika. Je krásné mít elektřinu zadarmo, ale co s přebytky, když se elektřina nedá v tak velkém množství skladovat?
Už se vymýšlely různé zvěrstva jak přebytečnou elektřinu spálit, ale nejspíše se postaví elektrárny, které by při přebytcích vyráběly vodík. Jak moc je tahle cesta reálná teprve uvidíme.

Škoda, že nelze označit dvě odpovědi, to bych se taky zúčastnil.

Spíše škoda, že jsem nenapsal více možností. Osobně si myslím, že spalovák zůstane ještě hodně dlouho. Navíc bude rozšířený o vodík, který je sice hodně problémový, ale stane se tak trochu nuceným produktem kvůli využití přebytků elektřiny z fotovoltaických a větrných elektráren.

A myslíš že se prosadí vodík jako palivo do spalovacího motoru, nebo spíš jako palivový článek ?
Já bych sázel spíš na syntetická paliva, asi.

Asi bych více věřil klasickým spalovacím motorům a palivovému článku bych asi ještě dopřál trochu času.
Co se týče syntetických paliv si myslím, že je hromadná výroba utopií. Ale v chemii jsem pouhý laik a jako takový bych odborníkům do rozhodování moc kecat neměl.

Kdyby se svět přestal tak moc zabývat ekologií a za ušetřené peníze přemýšlel jak přesměrovat Golfský proud, tak by žádné globální oteplování nehrozilo. :slightly_smiling_face:

Že se tak ptám, pokud ECO myslíš ekologii, co je ta přirozená cesta?

Dizle su mrtve. a mali byt davno. Po niekolkych dekadach vyskumu na skutocnych datach boli dizlove spaliny kategorizovane ako karcinogen.

myslim, ze ciel cesty zostane rovnaky, ale bude trocha dlhsia nez sudruhovia povodne ratali. Dizel uz do osobnych aut nikto neplanuje davat a cisty benzin je tiez vo vybehu. Pokial nepride k nejakemu prelomu tak najblizsiu dekadu to budu EV a hybridy.

nieco mi na zakladnej skole z fyziky uslo? predsa nic.

1. to si pan predstavuje ako?
  2. golfsky prud nema z globalnym oteplovanim z hola nic.

Přirozená cesta asi vzniká už návyky z dětství. Dnes už každé dítě ví, že odpadky patří do koše. Ví, že se plast vyrábí z ropy a že je pro přírodu nezdravý.
I já jsem jako dítě věděl, že dvoutakty smrdí a přesto jsme měli Wartburga, který byl lepší než Škodovky.
Nebo televize. U těch taky nikdo lidem nezakazoval použití černobílé televize i když už byly barevné. Lidi si sami dokážou určit co je lepší.
Dnes né, dnes Ti magoři řeknou, že nejlepší je vysavač na baterky. Já vůl si ho taky koupil a dnes ho používám, pouze na vysávání drobků na stole. Ten zbytek mi doma překáží, ale nemůžu, protože celé to heblo slouží jako nabíječka.

My máme doma vysavač na baterky a je to ten nejlepší spotřebič co jsem kdy viděl :grinning:.

Každé dítě ví že odpadky patří do koše proto, že už dávno je u nás házení odpadků na ulici zakázané. To zakázané je nejdůležitější, jinak ještě můžou klidně téct splašky prostředkem ulice.
U aut, když nechám teď elektromobilitu stranou, jde vždycky buď o čistý trh - pak si vybereš to pro sebe nejvýhodnější bez ohledu na ekologii, nebo o nařízení - emise atd.
U TV je to asi jedno, výměna černobílé za barevnou asi s ekologií přímo nesouvisí.
Pokud přirozenou cestou myslíš, že si “lidi sami vyberou”, tak to znamená rezignaci na ekologii. Jinak vždycky musí přijít nařízení, zákaz, příkaz.

2 Likes

No a co bude s těmi daněmi, platí je lidi proto, že nevědí, co se s nimi dál děje, nebo proto, že musejí :slight_smile: ?

Nejsou. Podle EU se kyselinový motor srovná s benzínem už po 150 000 Km, kdežto s naftou až po 200 000 km. To znamená, že je nafta o celých 25% ekologičtěší než benzín. Bohužel by prodejci beznínu přišli o 25% zisků z prodeje, tak je nafta škodlivá.

Hybridy asi budou populární až do doby, než nějaký ekolog zakáže zasírat svět dalšími kyselinami. Myslím, že to příjde dříve než si umíme představit.

Ano.

Ten co Ti sám běhá po linu?

Myslím že je platí proto, že nevědí, že většinu z nich platit nemusí :thinking:.

Ale to jsi asi číst nechtěla…

Nene, i uklízečka tady v kanceláři mě přišla poděkovat, když jsem jí ho koupil.

take vies, ze to vyrabaju z jedenj suroviny na rovnakom mieste v rovnakej firme a aj predajcovia spotrebitelskeho benzinu a nafty su na 99% ti isti. Alebo tu mame myslitela, ktory povazuje vysledky klinickych studii za podvrhy?

stale tocis o tych kyselinach. pritom ti tu uz nejeden clovek vysvetlil, ze elektrolyt nemusi byt vobec kyselina. V niektorych beteriach sa dokonca pouzivaju keramicke elektrolyty.

3 Likes

Ok, proč ne :smile: . Mně to jako úprava původního výroku stačí, to už bychom se možná domluvili a teď tady máme jiné výživné téma :smile: .

1 Like

co konkretne? pretoze ked akykolvek zdroj el energie nie je pripojeny tak tam netecie prud a je to vybavene. To mas rovnake s beteriou. mozes ju ulozit do suflika a nemus ju mat konstantne na nieco pripojenu. rovnake je to s fotovoltikou. odpojis a prud netecie. Zrejme na fyzike uslo nieco tebe…
Samozrejme vyuzivat prebytky je rozumna vec. takze sa o tom hovori.

Sakra, zase jsem to špatně formuloval :roll_eyes:.
Takhle tu revoluci nevyvolám :grinning:

1 Like