Sme ochotní zaplatiť za profesionálnych komisárov, odkázal Brown | Magazín F1 - F1online.sk

Když jsem byl dítko, tak stačila jedna popelnice na celý činžák.
Stejně se tam házely pouze slupky z brambor, noviny, občas nějaká krabice od Solamylu, konzervy a sáčky od bonbónů. Jo a ještě nějaké to sklo.

Dnes když se podíváš na stejný činžák, tak tam vidíš několik popelnic na směsný odpad, na papír, na plasty, na elektrospotřebiče, na hadry a třeba ještě na olej i když dnes už doma nikdo téměř nevaří.

Ten nárůst popelnic není tím, že by se kdysi vyhazovaly odpadku kromě vajglů z okna. Prostě tolik odpadu nebylo a plasty už vůbec né.

Ano, to je přesně ta přirozená cesta. Souvisí s celkovým vývojem, zvyšováním životní úrovně atd., a bez braní ohledu na ekologii může klidně pokračovat do doby, kdy už opravdu nebude ty odpadky kam dávat. Pak přijdou na řadu příkazy a zákazy ve jménu ekologie - třeba omezování nevratných obalů atp. (papír byl vždycky trochu extra, tam je to otázka peněz, aby se lidem vyplatilo ho nosit do sběrny - ty byly dřív a jsou i teď). Může se s tím začít trochu dřív, ale tak či onak to narazí na odpor části lidí, kteří opatření nebudou považovat za potřebné. Nikdy se lidi dobrovolně pohodlí nevzdají.

Asi ještě neměla v ruce pořádný vysavač.
Já mám takový. Ale je ECO a dokonale slouží už 30 roků.

Tyčový vysavač Vorwerk VK200 + EB400 + HD60 za 28748 Kč - Allegro

Tak proč chtějí vlády stavět za miliardy gigantické umělé spotřebiče, aby se daly regulovat přebytky proudů?

Čím se mi zvýší životní úroveň, když si koupím televizi a její obal obsahuje více plastů, než má samotná televize. Jen si vzpomeň kolik krávovinek je zabalených v nedobytném plastu, který je nejlépe rozstříhat, aby se člověk nezranil.

Nejspíš se ta televize po cestě k Tobě nerozbije, fólie zajistí, že se ani nepoškrábe. Tím mají výrobci menší ztráty, můžou vyrobit víc televizí za míň peněz, tím se zpřístupní více lidem atd. atd., a tím se zvyšuje jejich životní úroveň. Jinak by to nikdo nedělal. Takže to zase můžeš jenom zakázat, a celý proces nabere zpětný chod - na konci bude pravděpodobně zdražení se vším, co k tomu patří. Další řešení je nevozit ty televize (když už je máme jako příklad) z takové dálky a tím snížit riziko poškození. Výsledný efekt bude stejný, vyšší vstupní náklady a zdražení. Takže zase jenom zákazem nebo příkazem.

V Česku se bude „mařit“ přebytečná elektřina. Profénujeme se k zelené planetě? | Názory | Lidovky.cz

image

ty asi hovoris o nejakych prepatovych ochranach a zvodicoch - co je normalna vec v distribucnej sustave. zase si si precital nejake hluposti volakde na necenzurovnaj praude.

1 Like

Naše uklízečka má moderní výzbroj, vysavač s laserem a lis na petky, jsme pokroková společnost.
Dokonce máme i vlastní kompostér a zelenou střechu. Když koupíme trička pro kluky v terénu, další dostanou děti někde v Africe, prý…
A za to všechno může moje priateľka, kdyby bylo na mě, dělali by za hrst rýže a pod bičem :love_you_gesture:.

2 Likes

Tady máš podrobnější článek.

Vladimír Wagner: Proč se začaly používat mařiče energie? - Ekolist.cz

Co je to mařič elektřiny, k čemu přesně slouží a proč mu někteří říkají obří fén – VTM.cz

Za těch X roků co se už Vorwerk vyrábí konkurence měla dost času základní princip naklepávače pomoci váčky okopírovat. Bateriová Tesla ho taky má, ale nefunguje. Líbí se mi to mačkátko na konzervy. Chtěl jsem ho koupit na loď, ale není ho kde pověsit.

Na stěžeň Ferdo, navrtal bych ho na stěžeň, nejlépe jestli máš grafitový :+1:.
Bude krásně přístupný a slisované petky můžeš krásně házet rovnou do moře a nezaberou tam moc místa…

2 Likes

a s cim mas problem, taketo veci sa pouzivaju odvtedy ako existuje rozvodova siet. cim menej predpovedatelny zdroj tym viac zariadeni na stabilizaciu napatia v sieti potrebujes. Mal by si prestat citat kospiratorske platky.

Rád bych, ale zatím ještě nemáme ani karbonové plachty, natož stěžeň.
Jen my námořníci si připadáme jako by jsme se narodili v době karbonu. :grin:

Ty jsi chtěl na přebytky použít vypínač. Já Ti jen poskytl možnost se poučit, že to tak jednoduché není.

Zapomněl jsi napsat, že by to pro ty lidi bylo vlastně lepší :wink:.

:grinning: je vidět, že už rozumíš mojí teorii moderního a lidsky přívětivého otroctví.

Ale dost dneska, už jsem tu dal příliš spotřebitelských mouder, zase si něco musím nechat na jindy.

1 Like

To je pravda. Příště můžeš rovnou začít tím, co je moderního a lidsky přívětivého na práci pod bičem za hrst rýže :smile: . Aby ta nemodernost nebyla nakonec lepší…

ano da sa vypnut a veterne turbiny sa bezne vypinaju. nie je to problem. takisto nie je problem regulacia napatia v sieti. Ako problem to prezentujes ty, zrejme koli tomu ze na nejakych konspiracnych weboch z toho urobili problem. to je moja pointa.

ani si sa nevyjadril ako suvisi golfsky prud s globalnym oteplovanim a ako by si ho chcel presmerovat… hlavne, ze nemas probem sirit jeden blud za druhym.

1 Like

Já si myslel, že vysvětlovat jaký význam má Golfský proud na termické vlivy dospělému je opakování školní fyziky snad ze sedmé třídy poněkud zbytečné.