Automobiloví fanúšikovia na Slovensku so zvedavosťou sledujú príbeh jedného pretekárskeho talentu, o ktorom stále veľa nevieme. Kean Nakamura-Berta patrí k najväčším pretekárskym nádejam svojho ročníka a pokračuje v plynulom postupe juniorskými sériami. V roku 2027 bude opäť o krok bližšie k najvyššej motoristickej triede.
Smutné len, že každý “slovenský talent” bezohľadu na šport o ktorý sa jedná je vždy synom otca či manky z inej krajiny, športujúci od svojho útleho detstva v cudzine.
Tak ešte kým sa sám hlási ku Slovensku asi fajn, inak by bolo pomenovanie “Slovenská stopa” absolútne od veci.
Pekne to bolo vidiet v Parizi na olympiade ked sa výpravy vozili na lodi po Seine.
Slovinsko ktore ma 3 miliony obyvatelov malo na lodi 3 x tolko sportovcov ako Slovensko …
Páčila sa mi aj tvoja prvá odpoveď
Žiaľ, podpora športovcov v našej krajine je vždy až po podpore vlastných účtov, takže pokiaľ sa toto nezmení, tak šport u nás bude len upadať.
Ono vzdy pomôze porovnanie s ceskom.
Sak uz len Brno ma vyssi rozpocet ako Bratislava.
Odvody maju nizsie ale podpora deti na skolach pre sportoviska vyssia.
Myslim ze u nas sa v podstatne vyssej miere kradne, inak to nevidim.
Mame aj vyssi pocet dezolatov co volia tych, ktori v podstatne vyssej miere kradnu. To je jadrom problemu. Staci vytiahnut nejaku zastupnu temu a hned im odpustia aj kradnutie
sagan je polovicnym slovakom vyrastajucim od narodenia v cudzine?
zapletalova, momentalne v top3 na svete a absolutna top v europe v behu cez prekazy je tiez len polovicna slovenska vyrastajuca od narodenia v cudzine?
toth? to tiez?
o vlhovej som tiez nevedel, ze je polovicna a vyrastala od narodenia v cudzine
vodnoslalomari, kanoisti tiez vsetko len polovicni vyrastajuci v cudzine?
hokejisti to iste?
…
co vedie takych ako ty pri kazdej prilezitosti nadavat na slovensko a este si pri tom aj vymyslat a tvarit sa nadradene?
ja radsej prijmem mat za politika “dezolata” co viac kradne ako niekoho ako mutti merkel a jej podobnych z inych eu krajin
ale to som ja, ty asi sa uz nevies dockat kedy to tu vyhra synacik ktoremu v 30tke treba protizakonne platit telefon z nadacnych penazi, ktory ti sem navozi konecne tych super africkych jadrovych inzinierov a spickovych doktorov
Si predstav, že existujú ľudia, ktorí nechcú zlodejov (a vrahov) zo SMERu alebo HLASu a zároveň nechcú nadmerné množstvo imigrantov. Svet nie je čiernobiely. Okrem toho, imigrantov sem chce navoziť v státisícoch napríklad taký Robert Fico.
Ked si taky spokojny so zlodejmi co ta ochrania pred migrantmi, tak sa pozri okolo seba kolko je tu indov, uzbekov a neviem koho, ako ta ten fico ochranil?
S podstatou komentáru súhlasím, no nebol by som až taký kritický že “každý”.
Hokejisti, futbalisti, Vlhová, Sagan - svetlé výnimky. Ale zásluha ide len rodičom a daným športovcom, ktorý dokázali svetový úspech nie vďaka podmienkam, ale napriek podmienkam aké tu majú.
Veru, stále viac a viac ľudí volí PS, ktoré ešte ani nevládlo a už má jednu kauzu za druhou. Bohužiaľ oni ešte aj kradnú ako úplní amatéri. Stačí fráza “lebo Fico” a hneď im odpustia aj kradnutie (“lebo Fico kradne viac”).
Iné krajiny zas majú dezolátov, čo si zvolia tých, čo kradnú a ešte ich aj energeticky a ekonomicky zruinujú odstrihnutím sa od jadrovej energie alebo totálne rozvrátia vnútroštátnu bezpečnosť pozývaním ilegálnych násilníkov a vrahov.
Neexistuje objektívna odpoveď, čo je lepšie a čo je horšie.
no a ktori su to ti co nekradnu a zaroven niesu eurohujeri len nenapis sulik
fico v tom uzbekistane prestrelil a totalne, no ale vzdy lepsie konkretnych ludi s urcitou kvalifikaciou ktori sem pridu realne robit do konkretnej fabriky ako africkych a blizkovychodny inzinierov a doktorov ktori sa jeden cas(kym v syrii nezacal vladnut reformovany odrezavac hlav) vsetci narodili 1.1. v aleppe
ja netvrdim, ze som s tym spokojny, ale rozhodne viem, ze ak by tu vladli progresivci tak by tych migrantov tu bolo daleko viac a hlavne neboli by to aspon ako tak kvalifikovani ktori su uplatnitelni vo fabrikach co tu su, alebo boli by to nemakacenkovia ktorych by bolo treba zivit
a k tym zlodejom. ja vzdy tvrdim, ze kradlo sa, kradne sa, kradnut sa bude nech tam bude ktokovelk kazdy bude kradnut podla svojich moznosti a schopnosti. ano su aj taki co su tak neschopni, za ni kradnut nevedia ono napr. zo statneho sa kradne najlepsie ked sa nieco buduje, takze ten co nic nebuduje tak logicky nema tolko moznosti na kradnutie, ale je otazne, ze ci je lepsie ukradnut 10-20% v roku 2010 ke nieco stoji X alebo neukradnut lebo ten projekt sa zrusi a potom ho spravit o 15 rokov ked uz bude stat 2*X
a k tym zlodejom. nech sa prizna ten co nikdy vzivote nekupoval/nepredaval nic bez blocku/faktury, ten co nikdy nevyuzil firemne veci na osobne ucely,… toto je tiez okradanie statu
toto nieje tak uplne pravda, v ps je plno ludi co uz vladli resp. boli vo vysokych statnych funkciach. ved co dnes ich podpredseda a najznamejsia tvar korcok, ved ten sa vo vlade motal uz od meciara, za fica bol defacto rok ministrom ked zastupoval lajcaka ktori si odskocil do osn, su tam aj byvali statni tajomnici, vysokopostaveni uradnici,… zakladatel stefunko sice nevladol, ale zato sa podielal na pochybnych tendroch, hral sa na investora do startupov za statne/eu peniaze,….
hargas bol statnym tajomnikom(to je politicka funkcia) u neschopacky remisovej
valasek bol sucast matelko koalicie a hlasoval za snad za 99% vladnych zakonov
a ako bude vypadat vladnutie ps tak na to sa staci pozriet na vladnutie valla v blave