keby bol Fernando lepsi, mohol v najlepsom voze sediet on…
Simulácia Mercedesu priznávala Verstappenovi najväčšie šance na víťazstvo | Magazín F1 - F1online.sk
Fernando je stále nejlepší, řikal to Max.

To je jenom hate, dotyčný nemůže Verstappena ani cítit.
Podľa simulácií Mercedesu mal byť od roku 2022 ich monopost o 2 sekundy na kolo rýchlejší, a teda dominovať celú túto generáciu pravidiel. Asi toľko k ich simuláciám.
Red Bull mal všetky dáta zo stintu na mediumkách a videl ten okamžitý drop, ktorý by sa pravdepodobne zopakoval a ešte by ho ohrozovali aj Mercedesy a možno aj Piastri, ktorý by mal o 17 kôl novšiu sadu.
Počas preteku som tiež dúfal, že to skúsia, ale asi vedeli čo robia.
Nad maximum by bolo aspoň 34 bodov a to nedal ani Norris.
Nie som na neho prísny. Len si myslím, že Red Bull mal na víťazstvo a toto nezvládol. Vlastne sa ani oň nepokúsil, hoci okolnosti mu išli vústrety. Som zvedavý, ako sa k celej situácii vyjadrí Verstappen. Sám vraví, že ho zaujímanú len víťazstvá a ak chce obhájiť titul nesmie urobiť chybu. Mali ideálnu šancu dostať Norrisa pod tlak, lebo Piastri je už asi bohožiaľ z boja o titul out, ale oni len tak jemne hryzkali. A hovorme si čo chceme, mal by už len na starosti Norrisa a všetci vieme, čo robí Norris, ak je pod tlakom. Hypoteticky. Myslíš si, že by Verstappen spred 6-7 rokov len tak, najmä ak by mu išlo o prvé víťazstvo vo VC dobrovoľne vzdal boj oň? Aj Pepa v štúdiu bol z rozhodnutia Verstappena a Red Bullu mierne povedané sklamaný.
Verstappen tým mediumkám asi pekne nakladal, pretože pôvodne nepočítali, že ich dá až do konca. Ale tiež by som takýto vývoj čakal, ak by Verstappen bránil vedenie v šampionáte a nie v momente, keď má šťahovať stratu.
Samozrejme, stať sa môže všetko – často spomínaný Kimi strácal 2 GP pred koncom sezóny 2007 85% dostupných bodov (17 z 20) na čelo a dal to. Teraz Max stráca “len” 59% (49 z 83) – zaujímavé je, že ak by strácal 49 bodov aj po Vegas, tak na tom bude 2 preteky pred koncom percenuálne prakticky rovnako ako vtedy Kimi (84%, 49 z 58).
Cely vikend ale rbr nebol top of top, nedelny performance verstappena bol top
Takto som to nepreratúval, ale je to zaujímaná štatistika. Mne skôr ide o to momentum. Hoci ktovie, možno v Red Bulle a Verstappen urobili dobre, keď sa zachovali “rozumne”. Hoci je to v protiklade s tým, ako Verstappen bojoval s Mclarenmi vopred prehraté súboje o pozície, v prvej tretine sezóny ničil si pneu a neúspech vo VC okorenil vyjadrením, že sa chcel pohrať s mclarenmi. Či?
Však práve preto mali ísť pre víťazstvo. Aj Norris sa tuším vyjadril, že Red Bull na to mal.
Co mal redbull podla teba spravit ten víkend inak?
Však to tu celý čas píšem. Vyhrať. Alebo s aspoň o víťazstvo pobiť.
Cakal som nějaké konkretne kroky od piatku až po nedelu
Podľa Norrisa na to mal RB skoro celú sezónu, aj keď Norris vyhrával o 20-30 sekúnd.
Aj v nedeľu sa cítil pod ohromným tlakom, keď bol za ním Antonelli 7 sekúnd.
Krásna 10ka. 
Nečekej něco, co sám nedodáváš.
Ale tak to je u Maxe vždy. Když je špatný výkon, tak za to můžou všichni okolo, když je top výkon, tak jen díky Maxovi. Tahle zaslepenost je naprosto směšná. Už jen to, že Max nebyl schopný dát feedback na změnu nastavení takový, aby teda podal lepší výkon v Q tak o něčem svědčí.
Oni to moc dobře vědí, prostě to Max zahodil v kvalifikaci. RB rychlost měl jako vždy.