Simulácia Mercedesu priznávala Verstappenovi najväčšie šance na víťazstvo | Magazín F1 - F1online.sk

Verstappen tým mediumkám asi pekne nakladal, pretože pôvodne nepočítali, že ich dá až do konca. Ale tiež by som takýto vývoj čakal, ak by Verstappen bránil vedenie v šampionáte a nie v momente, keď má šťahovať stratu.

Samozrejme, stať sa môže všetko – často spomínaný Kimi strácal 2 GP pred koncom sezóny 2007 85% dostupných bodov (17 z 20) na čelo a dal to. Teraz Max stráca “len” 59% (49 z 83) – zaujímavé je, že ak by strácal 49 bodov aj po Vegas, tak na tom bude 2 preteky pred koncom percenuálne prakticky rovnako ako vtedy Kimi (84%, 49 z 58).

1 Like

Cely vikend ale rbr nebol top of top, nedelny performance verstappena bol top

2 Likes

Takto som to nepreratúval, ale je to zaujímaná štatistika. Mne skôr ide o to momentum. Hoci ktovie, možno v Red Bulle a Verstappen urobili dobre, keď sa zachovali “rozumne”. Hoci je to v protiklade s tým, ako Verstappen bojoval s Mclarenmi vopred prehraté súboje o pozície, v prvej tretine sezóny ničil si pneu a neúspech vo VC okorenil vyjadrením, že sa chcel pohrať s mclarenmi. Či?

1 Like

Však práve preto mali ísť pre víťazstvo. Aj Norris sa tuším vyjadril, že Red Bull na to mal.

2 Likes

Co mal redbull podla teba spravit ten víkend inak?

Však to tu celý čas píšem. Vyhrať. Alebo s aspoň o víťazstvo pobiť.

2 Likes

Cakal som nějaké konkretne kroky od piatku až po nedelu

Podľa Norrisa na to mal RB skoro celú sezónu, aj keď Norris vyhrával o 20-30 sekúnd.

Aj v nedeľu sa cítil pod ohromným tlakom, keď bol za ním Antonelli 7 sekúnd.

Krásna 10ka. :dart:

Nečekej něco, co sám nedodáváš.

1 Like

Ale tak to je u Maxe vždy. Když je špatný výkon, tak za to můžou všichni okolo, když je top výkon, tak jen díky Maxovi. Tahle zaslepenost je naprosto směšná. Už jen to, že Max nebyl schopný dát feedback na změnu nastavení takový, aby teda podal lepší výkon v Q tak o něčem svědčí.

2 Likes

Oni to moc dobře vědí, prostě to Max zahodil v kvalifikaci. RB rychlost měl jako vždy.

1 Like

A zase top výroky Maxe - po sobě mohl na titul zapomenout, po neděli se mu líbilo, jak to nezvdali :grinning:

1 Like

Ako vtip dobré. 25-30 ľuďom + ďalším inžinierom sediacim za PC pomaly 24 hodín som mal ja radiť aké kroky mal RB zmeniť? To prenechám iným tu na fóre. Či?

1 Like

No taky bych čekal větší psychickou odolnost, podle toho jak už xkrát prohlásil, že se jen zúčastní, že na titul můžou zapomenou a pak jak je zpět a teď zase to samé kolečko… :grinning:

1 Like

A pritom stačilo zostať na 1 priebežnom mieste. Norris by mohol začať panikáriť, prebrzdiť pneu, mohol prísť SC, proste zmenila by sa celá dynamika priebehu VC. Za mňa včerajšok Red Bull ideálne nezvládol.

1 Like

No ale jsi dostatečně chytrý na to (očividně chytřejší než právě zmiňovaní inženýři) aby jsi prohlásil, že to RB měl vyhrát. :grin:

3 Likes

Neviem, takto pises len prazdne riadky podla mna

Napises ze rbr mal vyhrat, okej
Pytam sa co podla teba mali robit lepsie cely vikend, tak od toho davas ruky prec

Tak dik za diskusiu i guess

To bude vedieť GP, ktorý sa Maxovi v dojazdovom kole ospravedlňoval. Keby spravili všetko ideálne, tak by asi nemal dôvod.

A v nedeľu konkrétny krok je predĺžiť stint na mediumkách až do konca (ale hlavný problém je, že trafili setup až na tretí pokus). Tretie alebo 5. miesto za Piastrim (čo podľa Red Bullu hrozilo) je už jedno pokiaľ potrebujú vyhrávať.

Podla mna mali problemy kvoli pocasiu hlavne so setupmi, preto kvalda nahouby a v nedelu stihacia jazda s novymi komponentmi