Naposledy keď som mal na sebe RB mikinu, jeden pán sa pristavil a pochválil, že je naozaj pekná. Takže asi tak. Ale keď na to niekto nemá alebo je proste len lakomec, tak radšej nech je ticho a neuráža ostatných, že vyzerajú ako reklamné plochy.
Nie nie je. Len vravím, že je tu i taká možnosť keď niekomu chýbajú takéto atrakcie.
no a preto mozno moze byt cena jedna na rovnakej urovni, alebo aj nizsej ako na hugaroringu. ak sliverstone skasiruje navstevnikov uz na cene za vstupenku, tak moze dat nizsie ceny pre stankarov a ti maju potom samozrejme nizsie naklady. madari to robia mozno inak a davaju lacnejsie vstupenky a nahodia vysoke najomne stankarom a ti zas vysoke ceny za jedlo ![]()
madari aj silverstone platia ± rovnako amikom, tak musia od navstevnikov vybrat ± rovnaku sumu
Ceny vstupenek neodráží kupní sílu dané země, kde se jde. Tak se zeptej, kolik platí pronájem za stánky v Maďarsku a kolik v GB, já to nevím a netroufám si říct, že to nehraje v tom roli.
ale to je podstatne, ze to nieje sucast vstupenky na f1, cize to neponuka f1 ![]()
Proč na staromáku stojí plzeň klidně 140kč a o pul kilometru jinde 60? Tak zaprvé ten nájem brutální a za druhé oni tam ani s místníma moc nepočítají.
nejde o to ci na to mam, alebo nema, ale platit za to aby som robil reklamu nadnarodnym korporaciam?
to by ma musel prastit niekto riadne do hlavy aby som na to pristal
ak niekto vypada ako reklamny bilbord tak preco by som mu nemohol povedat, ze vypada ako reklamny bilbord? ![]()
Prostě si tady dlouhodobě necháváme srát na hlavu. Platy české a ceny světové.
To je ve všem.
Nejlepší jsou ty kecy okolo. “Proč je v Německu v čokoládě více kakaa, ale stojí méně?”
“No protože česky trh je specifický a ještě by se těch chudákům zcvrkla tlama.”
Já si na českou kuchyni nestěžuji, ale kdybych si mohl vybrat, tak bych vůbec nemusel přemýšlet které kuchyni . Zrovna se chystám na fazolačku s uzeným a taky mi nejspíše bude chutnat.
No jo, tak když pak volíš motošašky s Andrejem, co ti slíbí hory doly, je tu dluh jako prase a problematiku ti to neřeší. Ale hlavně pak řekni, že za to může zlá EU
Za tohle můžou lidi jako ty.
Obhajují nesmyslné ceny v zemi, která vydělává x méně peněz.
Cize v Madarsku zrejme ti promoteri pytaju viac, ako na inych VC ? To sa nam snazis povedat ?
Takze znova……… V Madarsku je ta zivotna uroven vyssia, ako v inych statoch, ktore su v kalendari F1 ? Ked promoteri pytaju viac, tym padom je drahsie jedlo ?
Lidi jako já? Já tu nešířím polopravdy a podobně, jak je ve Švýcarsku daleko lípe skrze vysoké platy a pak neřeknu, že je tam ale taky 4x dráž ![]()
Puffe jestli chceš tip jak se levně u nás nažrat tak mi pošli DM. ![]()
hlavne ze ty tu riesis Josovu zivotnu uroven, to je uplne k teme…
Nevadi, dovysvetlime aj pre tych pomalsich so slabsou ekonomickou gramotnostou.
Predstav si, ze ceny si neurcuju stankari. Skusime niekde na zaciatku. Okruh musi F1 zaplatit za to, ze vobec pridu spravit pretek. Asi ako musis zaplatit hudobnikovi aby ti prisiel hrat na letny festival. Zatial chapeme? Ten okruh to vsak nerobi ako charitu, chce na tom zarobit. Potom sa to premietne do ceny vstupeniek, ale napriklad, predstav si aj do poplatku za to, ze si tam mozes rozlozit stanok a predavat hamburgery. Ak si mal v hlave predstavu, ze si za jednotkovu ochcavku zapnes vozik so stankom, zaklopes na branu na okruhu a povies “Dobry den, ja by som tu chcel ist predavat hamburgery" a pustia ta, tak si na omyle. Je tam znacny poplatok ze tam ten stankar moze ist predavat, potom su tam rozne uplatky aby dostal miesto a podobne. Tak to skratka funguje. Uz zacina svietit kam mierime?
Skusime trosku matematiky. Realne cisla su urcite ine a kazdy ma viac produktov, ale aby si to zvladol aj ty, dame lahku matematiku. Stankar musi zaplatit okruhu, promoterovi, to je jedno komu 5000eur za to, ze ide na vikend F1 predavat hamburgery. On vie, ze ich za ten vikend preda maximalne 500ks, aj to uz sa musi otacat. Takze uz chapeme, preco kdesi v stanku na kraji Levoce stoji burger 8eur a na preteku F1 18eur? Lebo ten stankar ten poplatok niekde musi rozpustit a nejde tam na to, aby si sa ty nazral za lacno a on prerobil.
Extremne som ti to zjednodusil, aby to bolo pochopitelne aj pre teba aj pre inych, ktori sa divia nad tym, preco v madarsku stoji burger tolko co v UK. Marza a naklady na vyrobu burgra su mensinova cast finalnej ceny. A poplatok pre stankara moze byt v UK drasticky iny ako na Hungaroringu. Tu je totiz obrovska spadova oblast a o pretek je bitka zo sirokeho okolia. Do UK sa tolko ludi nes3re, su tam na ostrove. Lenze Hungaroring je najlepsia prilezitost pozriet si pretek F1 pre celu strednu a vychodnu Europu, chodia sem Fini, vsetci mozni. A preto sa nikto neboji pytat velke peniaze. Ale nezacina to u stankara. Je to efekt snehovej gule ktory sa nabaluje. Ak si ty alebo Puff myslite, ze stankar ide z vikendu F1 s taskami napratanymi peniazmi, asi tazko
Však právě. Je tam 4x dráž.
Před hodinou ses ptal, proč by se měla lišit cena burgeru ve Švýcarsku a Maďarska: ![]()
A to je přesně celej point, kterej jedu celou dobu. ![]()
robil som minulu sobotu ![]()
Jenže ten point je právě o tom, že na těchto mezinárodních akcích se ty rozdíly smazávají.
Nech ho, ten už je rudej jak Bretnix ![]()