Šéfovia tímov chcú po spoločnom stretnutí napraviť kvalifikácie. Pretekov sa zmeny nedotknú | Magazín F1 - F1online.sk

Lepší je řešit problémy hned v zárodku, než je dlouhé roky valit před sebou a tvářit se, že se nic neděje.

a to bolo kedy? :slight_smile: lebo on takyto nikdy nebol

napisal si 4 veci jedina vec ktora na neho sedi je ta posledna, ze bol komentator :slight_smile: lebo tak sa ta pozicia ktoru zastaval zvykne oznacovat, ale ten zvysok je uplne naopak, nikdy nebol objektivny, nikdy nebol vecny kedze sa vzdy zaoberal klebetami na internete a nie tym co sa deje na trati a casto bol kvoli tomu uplne mimo obraz a trefny, no skor trapny s tym ako sa za kazdu cenu snazil byt vtipny :slight_smile:

2 lajkov

akoze zmenis pravidla tak aby to sposobilo daleko vacsie problemy ako posledna zmena aby si potom mohol zacat hovorit, ze tu uz nepomoze nic len sa vratit o 20 rokov dozadu? :slight_smile:

da sa to aj tak, ale nikto normalny by dnes nezahlasoval za sucastnych pravidiel za zmensenie bateriek lebo vie, ze to problemy nevyriesi, ale zhorsi

Roky dozadu. Objektívnosť sa mu uprieť nedala, nemal vyslovene nejakého obľúbeného pilota alebo stajňu, ktorému by nadržiaval ako to mal napríklad Richtr alebo Sky.

Vedel každého aj pochváliť aj objektívne skritizovať, mal celkom prehľad v pretekoch a nevrieskal, keď sa nič nedialo, ale radšej rozoberal s Králom nejaké zákulisné info alebo technickú tému, ktorá bola pre diváka prínosná.

Potom sa však postupne zmenil a z objektívnej kritiky prešiel na otvorený výsmech (Latifi, Stroll, …), k tomu pridal úplne trápne politické wannabe vtipy.

Za to, že teraz už nie je veľmi profesionálny a niekomu sympatický netreba tvrdiť, že kedysi nebol.

2 lajkov

Stačilo nechat MGU-H. Vše vyřešeno.
Ale když chceš F1 otevřít pro širší okruh výrobců, tak musíš mít kompromisy.

FIA sama už před rokem tvrdila, že když něco nebude fungovat, tak operatívně pravidla upraví.
Nemusí upravovat poměr kyselin. Stačí povolit více paliva a vše bude OK. Motory samy o sobě jsou tak silné, že by si dokázaly vystačit i bez kyselin.

ja som ho zazil od zaciatku kedy zacal komentovat f1 a proste nikdy taky ako si ho opisal nebol. oblubencov a “oblubencov” mal od zaciatku, vzdy sa zaujimal pocas komentovania viac klebetami z internetu ako sledovanim preteku a vzdy bol az nasilu vtipny

a tiez si pamatam ako vtedajsie osadenstvo f1.sk bolo na zaciatku z neho uplne nadsene lebo to bol iny styl komentovania ako ti pred nim, ale po par pretekoch uz na neho nadavali lebo velmi rychlo sa im ten jeho hyperaktivny styl komentovania prejedol :slight_smile:

to si asi len zle pamatas, on bol vzdy takyto.

nie niesu tak silne, su navrhnute tak aby vydrzali pozadovany pocet kilometrov, pri stanovenom vykone. mysliet si, ze niekto ich predimenzoval tak, ze by dnes tie motory spolahlivo mohli mat max. vykon ako minulorocne je uplne smiesne

nie nestaci povolit viac paliva, musel by si povolit vacsi prietok a tym vacsi vykon a to by znizilo spolahlivost a absolutne by to neriesilo problem, ze im v polke rovinky dojde energia v baterkach, lebo ta by im dosla uplne rovnako ako teraz, lebo elektromotor by na rovinke pouzivali uplne rovnako ako dnes a teda na maximalny vykon

Najvacsi problem dnesnych motorov nie je velkost baterie, ani absencia MGU-H. Najvacsi problem sposobuje nepomer vykonu ICE a kersu. minuly rok mal kers 120kW, dnes ma 350kW. Minuly rok mala ICE cca 650kW dnes ma 410kW. (vykon ICE v F2 je 460kW)

Clipping:
Ked auto pride v polovici rovinky o 350kW tak zacne vyrazne spomalovat, ked pride o 120kW tak prestane zrychlovat.

Lift&Coast + skore brzdy.
Z toho prameni aj sucasny jazdecky styl. skore brzdy su vyhodne pretoze sa natiahne brzdna draha a ziskaju tym viac energie, ktoru 350kW kers moze efektivne vyuzit.

Supercharge
vykon ICE nejde na napravu, ale na kers - dobija baterie. Toto je vyhodne v tazkych technicky narocnych pasazach, kde byvala vyzva to prejst na plny plyn, specialne v takych, za ktorymi nasleduje zakruta. Pilot radsej ako riskovat chybu dobija baterie.

1 lajk

Uměle potlačený spalovák, aby se opět uměle mohly ukázat kyseliny.

no cele je to nastavene zle. ak by chceli ist s celou sustavou na plny plyn tak 350kW elektromotor spotrebujue za 60s 21MJ energie. Podla pravidiel ma k dispozicii 8,5.

1 lajk

Kdyby kyseliny nebyly závislé na spalováku ve funkci elektrocentrály, tak by kyselinám nestačilo ani několik kol, aby se dobily rekupurací.

Kto bol jeho oblubenec podla teba?

Lebo uz som cital, ze fandil Hamiltonovi, Rosbergovi, Vettelovi, Verstappenovi, Ricciardovi a neviem komu vsetkemu este.