Koho to bavi? Chlapcov z Mercedesu a Karola
Treba vravit obycajny Kers. Ano v dnesnej dobe je uz nezmysle nechat energiu z brzdenia len tak odist ako telplo. Urcity pomer s elektrikou tam musi by ale len ako podpora spalovaku. Teda bud zvysit kapacitu baterie alebo skor znizit pomer elektro a spalovak….Nezmysel je 1:1.
Porad ctu vyjadreni jak to lidi bavi a pak ctu na vsech forech F1 a podcastech jak to lidi bavi. Ale komentare pod nimy jsou presne opacne![]()
. Me to pripomina trosku propagandu z let minulych. .. a ted se vsichni usmivejme a vy soudruzko mi napiste jmena tech co se nesmeji. Ja to pak s nimy vyridim![]()
To len všetky neslobodné weby a Russell opakujú ako to ľudí baví, no všade na F1 relevantných weboch a sociálnych sieťach je väčšinový názor presne opačný.
Baví ťa pozerať sa na Ferrari pár kôl z celého preteku, no aj to je skôr arkáda a nie šport.
Skutočného fanúšika viac baví sledovať jazdu na hrane aj za cenu menej “obiehacích” manévrov.
Keby to mám prirovnať k hokeju, tak fanúšikov tiež baví all star game, ktorá sa hrá vo formáte 3v3, no od skutočného hokeja to má ďaleko. Na olympiáde si tento zábavný formát vyslúžil pomerne silnú kritiku, keďže pre diváka je to síce fajn a zábava, ale minimálne vo vyraďovacej časti nemá čo robiť. A už vôbec nie vo finále. Radšej pozerať napínavé 1-2 tretiny predĺženia a dlhé čakanie na rozhodujúci gól ako mať dve minúty 3v3 v tak dôležitom zápase.
ako by to prospelo vsem ak by to este viac zvyraznilo dnesne problemy? ![]()
uz by nedavali nohu z plynu v polke rovinky, ale v tretine rovinky ![]()
ale chapem, ty si nikdy nedokazes priznat, ze si strelil capa ![]()
Ty nečteš tohle fórum a web? PUFF psal, že to baví i jeho kamarády co fandí RBR. A i zdejší články to potvrzují.
Aj Eiseleho to baví. Tým pádom diskusia skončila, baví to všetkých. ![]()
Nejsme za komančů. PUFF je tvůj kamarád, tak předpokládám že mu věříš.
My dva kamarádi nejsme a nemusíš mi věřit, ale i v mém okolí se najdou lidé, kteří uznávají, že v Číně to byla zábava. A i mě se to celkem líbilo. Pravda, mám výhrady a něco mi tam nestymuje, ale ještě si počkám.
Hele, my dva nejsme na stejné úrovni, ja to uznávám. Máš větší přehled a vic tomu rozumíš do detailu. Klidně ti dám za pravdu, ale za mě, prostě je to zajímavé. Jestli se mi to bude líbit dál to uvidím. Ty kvaldy me štvou.
A jasně tvoje argumenty vnímám, ale pro většinu diváků to bude podle mě, mimo jejích rozlišovací schopnosti.
![]()
![]()
. Ale no tak. Ty s tou soudružkou.
Musíš si uvědomit, že i na tomhle fóru jsou lidé, kteří většinově formuli rozumí. Ne vsichni a víme o které jde.
Ale zbytek jsou konzumenti. Eisele neni etalon objektivity, ale v tomhle úplně mimo nebude.
Co to je za větu? Jakože když Puff napíše, že ho to baví, tak mu mám věřit/nevěřit? Však jasně, že ho to baví, když Mercedes dominuje. Ale to neznamená, že většina fans je spokojená. Btw nejsme za komančů, ale Liberty regulerně maže negativní komentáře na sociálních sítích vůči novým pravidlům, některé i skrývá, tohle ti přijde, že si to lidi užívají???
Tak nějaké pozitivní komentáře tam jsou také ne?
No to je normální dotaz, k tvojí poznámce o komancich. Protože implikovala, že ti co tvrdí, že se jim to líbí, lžou, aby se zavděčili systému. Tak jsem se tě normálně zeptal, abych se v tom orientoval.
Tobě aby taky člověk vsechno vysvětloval polopatě.
To nebyl žádný útok.
Moje poznámka o komančích byla, že to za a tvrdil systém a za b, že to šížili ti, co v tom systému profitovali, to je celkem jasné v kontextu a nebylo to mířeno na Puffa, ale komentáže Wolffa
Ja nepopieram, že sú diváci, ktorým sa ten nedeľný pretek páčil a bavil ich. Otázka však je, či je takéto smerovanie F1 správne.
Či chceme, aby F1 ostala vrcholovým športom a kráľovnou motoršportu, v ktorej jazdia najlepší piloti na svete, tlačia to na úplnú hranu a patrí im obrovský rešpekt a obdiv verných fanúšikov alebo chceme z F1 klasický americký cirkus pre jednoduchého amerického diváka, ktorý ani poriadne nepozná pilota po mene (pretože nie je až tak podstatný) a fandí autu s číslom a hlavné je, nech je šou a niečo sa na trati stále deje?
Kvalifikácie úplne stratili význam, keď tam nejde o najrýchlejšie kolo, ktoré sa jazdí na úplnej hrane, ale o to naučiť softvér konzistentnou jazdou najefektívnejšie dávkovať energiu z batérie.
A áno, súboje Ferrari boli zaujímavé, ale primárne išlo o to, kto má ako nabitú batériu a nie o to, kto prešiel zákrutu lepšie. V predchádzajúcich érach pravidiel by išlo o to, kto začne neskôr brzdiť, prejde lepšie zákrutu alebo si nachystá lepší výjazd. To je pretekanie a pretekárske umenie, nie to, čo sme videli v Číne.
V Číne sme videli Formulu Netflix, prípadne Formulu TikTok a nie Formulu 1.
Eisele bol kedysi objektívny, vecný, trefný a hlavne komentátor.
Posledné roky sa však z neho stal najmä marketér, hypeman, propagátor a samozvaný najväčší demokrat, ktorý s demokraciou končí akonáhle sa stretne s opačným, hoci aj slušným názorom.
Ten by pravidlá vychvaľoval aj keby to boli preteky v cúvaní.
V pohodě, už jsem to pochopil z předchoziho. Ano takto ta reakce dává smysl.
Bavil by mě ten závod i bez dominance Mercedesu.
Souboj Ferrari mě zvedl 2x ze židle.
Myslim to zcela upřímně.
Jezdci Ferrari říkají, že si to taky užívají a to ztrácí na vítězství 0,5s na kolo.
Ja už Eiseleho dávno nesleduju. Ale vnímám to podobně.
Ale já neříkám, že je to komplet všechno špatně, já říkám, že problém je stav, kdy jezdci musí jedzit pomalu, any si neplýtvali energii na rovinky, i když jim tam stejně dojde. Pokud F1 není schopná jet ani jedno Q kolo na plno, tak je zásadně něco špatně a to co je špatně je u motorů, ne aera.
Ano to jsi shrnul poměrně přesně. A něco podobného mi říkají i kamarádi co tomu taky rozumí trošku víc a sledujou to vic do hloubky.
Ja si počkám. Ještě uvidím.