Na youtube ide LIVE: Audi’s First F1 Car Launch, pozrite si to kto chce.
Vzal si mi to z úst.
Podle toho humbuku se může jednat o hru ve které zloděj křičí “chyťte zloděje” jen aby odvrátil pozornost jinam.
… práve. Hliníkový blok a liatinová hlava. A vôbec ich netrápi hmotnosť …
Návrat ke světově revolučnímu motoru Š 1000 MB je opravdu záhadný.
No ak to zvládnu v súlade s pravidlami …
Forza Ferrari 

Jestli to Ferrari zvládne, tak se jim budu hluboce klanět. Litinové hlavy fungovaly dlouhé roky, tak proč nevyužít některých předností i dnes. Osobně si myslím, že většina hlavy by stejně zůstala hliníková a litina by byla vložená pouze do některých částí.
Napadlo mi, čo sa skrýva pod pojmom liatina. Nie sú všetky ocele sú rovnaké.
Nie, každá má svoje špecifické vlastnosti
… veď aj “Columbus” je oceľ a práve tej je v zliatine najmenej.
Litina je odlitek oceli s velkým obsahem uhlíku. Jedná se křehký pórovitý materiál s dobrou tepelnou vlastností i pevností, proto se používá na brzdové kotouče, nebo radiátory. Taky odlévání do forem se ušetří spousta práce i materiálů, která by byla nutná běžným obráběním.
Wolfik zasa podmazne fia a vsetko bude legalne 
Slitina a litina je trochu jiný pojem. Slitina je výtavek dvou různých materiálů. Třeba mosaz má složení mědi a zinku.
To mi je jasné. Len mi napadlo, že chróm -molybdénova “oceľ” (Columbus) je tiež oceľ. V skutočnosti ide o materiál, z ktorého trubiek sa pred cca 30 rokmi vyrábali rámy na bicykle. Boli ľahké a pevné.
Nikde nie je napísané, že na odliatok musíš použiť surové železo, …
V podstatě je slitinou každý kov. Už samotná ruda obsahuje různé příměsí. V podstatě každá tavba má trochu jiný výsledek i když se jede podle stejného receptu.
Já měl duralovou Favoritku. Jestli byl přitvrzený molybdénem vůbec netuším.
Vidim, ze v Audi, v Honde a Ferrari musia mat obrovske problemy so syntetikou, ked takto otvorene deklaruju, ze nevedia citat pravidla.
No problém se čtením tu je, ale u tebe
Expert sa ozval. Ferrari ani nepoužíva syntetické palivá. Keďže shell vyvíjal bio palivá.
16:1 při pokojové teplotě a po celou dobu soutěže.
16:1 při pokojové teplotě po celou dobu soutěže.
Je v tom rozdíl? Je. Obrovský.