Schumacher odporúča Norrisovi, aby si nenechal radiť od Rosberga | Magazín F1 - F1online.sk

Nico Rosberg cez víkend prezradil, že ponúkol pomocnú ruku Landovi Norrisovi. Britský jazdec však nereagoval na ponuku, aby sa Rosberg stal jeho mentálnym koučom, no majster sveta z roku 2016 vraj tomu dá ešte druhú šancu. Podľa Ralfa Schumachera by si však Norris nepomohol, keby do toho šiel.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/204757/schumacher-odporuca-norrisovi-aby-si-nenechal-radit-od-rosberga

Toto uz zacina byt celkom slusna komedia :joy:

4 Likes

Hlavně nevím, kde se v dnešní plně profesionální době v F1 bere přesvědčení, že piloti (nejen Lando) nemají mentální kouče a potřebují to od někoho poradit. Podle mě mají, ale celé to možná nebude tak jednoduché.

Ale mají pravdu, Lando potřebuje mentálního kouče a rádce z řad mistrů světa

Kristova noho :grin:

1 Like

Hlavně ať Ralf nikomu nic nedoporučuje. :smiley:

Ty bys taky potřeboval mentální kouče :stuck_out_tongue:

Prekvapuje ma, ze neodporucil Micka. Toho sa snazi vopchat kde sa len da.

1 Like

aaale ic het!! Lando na to ma priatelKU!!!

Ale Mentálny kouč nejazdil v F1 ! Rosberg áno. Prišlo by správne jeho pomoc prijať . Nič zle by na Tom nebolo.

Ľudia NICA kritizujú a spochybňujú, ale on dokázal čo málokto vďaka pevnej disciplíne, voli a lebo sa mentálne nezložil !

Nie je to ešte stále rovnica že v F1 musíš mať mentálneho coacha, skôr ho výhľadas ked ho potrebuješ.
Určite ho nemá každý

A či ho Lando Ma je otázka lebo ak ma tak robí veľmi zlú prácu ten človek.
Väčšinou ak pilot takého človeka má, tak je to vidieť na výkonoch. Lando už 2 rok robí to isté dookola akoby bol mentálne zacykleny

To nie je nedostatok kvality či úsudku u neho ! To je celé len hlava

1 Like

Jasne, ale ako pise @Evap , je naivne mysliet si, ze Lando, ci ini to nevedia a neriesia (navyse verejne co tvrdil Nico je neprofesionalne) :slight_smile:
Tieto “mudrosti” su na urovni gaucovych fanusikov futbalu/hokeja co pred TV kricia ako sa to ma robit, na nic nove ci prevratne neprisli, len sa potrebuju zviditelnit, aby bolo o com (a o nich) pisat, nemoze byt na to Jacques sam :sweat_smile:

@Kiks
Kludne nech Nico Landovi radi, ale ak to ma byt uprimne a profesionalne, nehovori sa o tom takto verejne ako Nico.
A mozno by jeho rady dopadli tak, ze Lando by ziskal tento rok titul a potom mentalne vycerpany opustil F1 :joy:
V tom, ako pokracovat v F1 aj ako MS Nico skusenost nema (cim nekritizujem jeho odchod)…

2 Likes

Že Nico Rosberg sám dosáhl úspěch ještě neznamená, že by dokázal být platný někomu jinému v oblasti, ve které žádnou odbornost nemá, jenom osobní prožitek. Co fungovalo jemu, nemusí fungovat jinému. Komplexní příprava profesionálního sportovce je myslím docela složitá věc a zejména v oblasti psychické přípravy by nekvalifikované zásahy mohly natropit víc škody než užitku. A není pravda, že by to i tak nemohlo být horší, určitě mohlo a zkoušet to teď je dost nevhodná doba.

1 Like

Je více kvalifikovaný člověk bez osobní zkušenosti s danou situací.
Nebo nekvalifikovaný člověk s velmi dobře prožitou zkušeností s danou situací?

1 Like

Přijde na to. Kvalifikovaný člověk by měl mít pro tuhle úroveň dostatek profesních zkušeností, aby z nich dokázal čerpat a využít je pro různé typy osobností. Nekvalifikovaný, byť úspěšný člověk nemusí být vůbec schopný lektor a má jenom svoji osobní zkušenost, která nemusí být přenositelná - každý člověk je jiný. Je to stejné, jako že každý, byť úspěšný sportovec vůbec nemusí být dobrý trenér.
Takže určitě kvalifikovaného, dostatečně zkušeného profesionála.
Člověka s dobře prožitou osobní zkušeností třeba v případě zájmu využít na nezávazné konzultace, pokud si je dokáže nechat pro sebe :slight_smile: .

2 Likes

Lando by sa mal priznať ako Ralf by sa mu ulavilo a pomohlo by to aj psychike. Hlavne nech sa neinšpiruje hadom a zákerákom Russellom.

No som zvedavý kto nakoniec toho Landa adoptuje :slight_smile:

Lando dela podle me dost pokroky. Vsichni by mu radili. Jaka je realita?

Minuly rok s nim Oscar jasne prohral. Letos se Oscar neskutecne zvedl a i podle svych slov a spousty dalsich na sobe neskutecne zapracoval. Lando s nim drzi krok. Minuly rok Landovi vsichni doporucili pritvrdit a byt agresivnejsi. Je jasne a ti co F1 alespon trosku chapou a sleduji vedi, ze agresivita Landovi vlastni neni. Tento rok Lando pridal na agresivite a plynou z toho chyby. Max je ctyrnasobny mistr sveta a agresivity ma prehrsel a take z toho plynou chyby. Oscar delal a dela chyby. George letosni sezona zatim perfektni, predchazejici?

Myslim ze srovnatelna, ne-li jeste vetsi chyba. V 2023 urcite na boj o titul pripraven nebyl. Letos? Adept na titul. A mohu pokracovat pres Charlese, Fernanda ktery dela donuty kdyz jede sam, az po sedminasobneho sampiona.

Lando bohuzel celou karieru jezdil jinak. Letos je pod tlakem a po mnoha letech meni styl. Prekvapive dela chyby. Ano Oscar je vyrazne lepsi. Nebo takhle, ma o 22 bohu vic nez Lando. Je to vyrazne lepsi? Vytezil Oscar vzdy maximum? Nemyslim si. Byl McLaren nejrychlejsi monopost v Kanade? No v rukou bohuzel chybujiciho Landa podle me urcite.

Ano, Landovi sance jsou nyni nizko a Oscar je lepsi, ale sezona je dlouha a Lando si nevede tak spatne jak se tu podsouva. Aby se jeste mnozi nedivili.

Zadny kouc. Troska podpora teamu, nepoustet Stellu pred novinare a ono to pujde. :+1:

3 Likes

No rozdíl je v tom, že Rosberg je mistr světa z předcházející dekády, rozhodně toho ví víc, než odborníci z gauče :smiley: A to, že to neví nebo neřeší je úplně něco jiného. Jestli to řeší, tak good for him, ale kde se to projeví? Já si nemyslím, že pokud na něčem začneš takhle pracovat, tak by se to nikde neukázalo, ani náznakem. A co se týče koučování, ono to není jen o vystupování na trati a před novináři, ono je to v F1 i o tom backgroundu - jednání s týmem, umět si dupnout atd. A zrovna tohle Rosberg uměl

Co to je za srovnání? Chceš srovnat druhou sezonu Piastriho vs 6 Norrise i s tím, že Norris dostával uprgades dřív? Tak logicky se to takhle projevilo.

Že je Lando letos adept na titul? není to tím, že McL je top tým od začátku sezony?

No, v roce 2023 nebyl na titul připravený.
Letos je adept na titul.