Schumacher: Ferrari by sa ohľadom motorov nemalo vôbec ozývať | Magazín F1 - F1online.sk

Spomínate si ešte na rok 2019 a obrovskú kauzu okolo pohonných jednotiek Ferrari? Ralf Schumacher si na ňu veľmi dobre spomína aj dnes, keď sa intenzívne rozoberá motorový trik Mercedesu. Podľa bývalého pretekára by predstavitelia talianskej stajne mali radšej držať jazyk za zubami.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/225806/schumacher-ferrari-by-sa-ohladom-motorov-nemalo-vobec-ozyvat

existuje nejaké vec ku ktorej sa táto bukva nevyjadrila ešte ? :smiley: mi to príde že každý den sa vyjadrí ku všetkemu … jazdec to bol na ho*no a nebyť jeho mena tak by v F1 ani nebol …ale tak zaujať treba nejako

4 Likes

Ta logika je přesně opačná. Vzhledem k tomu, že Ferrari bylo potrestané, tak mají proč co mluvit do jiných šedých zon pravidel. :slightly_smiling_face:

6 Likes

Tak si ho pozvali do podcastu asi aby niečo povedal. :roll_eyes:

1 Like

To jako že podvodníci mají větší právo si hrát na policajta?

Nechapem tuto logiky. Praveze Ferrari bolo v tej istej situacii, takze su prvi, co sa mozu ozvat. Je tam minimalny rozdiel: Ferrari aj Mercedes prisli na to, ako obist pravidlami stanovenu hodnotu bez toho, aby sa to dalo dokazat. O oboch teamoch sa vie, ze to robili(robia), napriek tomu Ferrari su podvodnici a Mercedes inovatori a sikovni.

Ferrari trest dostalo, je nacase potrestat previnilcov aj teraz

3 Likes

Kterých provinilců?

Vždy se ozývaj hlavně týmy, protože FIA dělá jen bububu a když se na něco přijde tak ruce jim jdou dozadu. I s motorem Ferrari týmy na FIA tlačili extrémně dlouho, a výsledek tajný, je mi z jejich praktik k zblití.

Fakt úsměvné

1 Like

ako bolo Ferrari potrestane?

To je tajný, to nevíš?

1 Like

je tam obrovsky rozdiel.

1. Ferrari svoje riesenie nekonzulotvalo s FIA, ale drzali to v tajnosti
  2. Mercedes svoje riesenie konzultoval
  3. kompresny pomer sa meria za studena a 16 v prevadzke pravdepodobne prekracuju vsetci.
  4. riesenie Mercedesu v lete s FIA konzulotval aj Redbull, FIA opat potvrdila, ze riesenie je legalne, dokonca prislo k doplneniu pravidiel. - pravidla sa nemenile defacto, len dejure.
4 Likes

ako to mam vediet ked to je tajne?

1 Like

Nemáš vědět jak bylo potrestáno, jen že bylo. To je princip tajností :wink:

1 Like

ja neviem ani ci potrestani boli, ty vies?

1 Like

Ano, to vím jistě.

1 Like

Tak nám řekni komu Ferrari napakovalo kapsy.

Jejich tajnosti neznám.

Týmy si za dozorčí práci dodržování pravidel FIA platí a nemají vědět jaký trest podvádějící tým dostal?
Nezdá se Ti, že v tomto případě jsou praktiky FIA poněkud mafiánské?

Netransparentní, prospěchářské, vyčůrané, tajné, politické, k zblití.

2 Likes

som zvedavy ked budes orodovat zato aby Fernandovi vzali vavrin za GP Singapuru ked ti tak ide cistotu a spravodlivost.