Schumacher: Cunodovi by som neodporučil ísť do Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

Vsak to delal i hamilton v mercedesu ne? Ty senzory navic. Vzpominas? :clown_face:

Horner to vysvetluje v clanku.

To nevim jestli Lewis, jen vim ze Perez live testovac byl a psal jsem o tom nekolikrat, meli by to zakazat. Druhy pilot je tim poskozovany, az bych rekl zneuzity, kdo by to chtel delat dobrovolne.

Podle Gaslyho výkonů mimo RB je vidět, že Gasly moc dobře ví jaké nastavení potřebuje, což znamená, že kecal nejsem já, ale samotný Helmut, který si vymýšlel argumenty proč Gaslyho vyhodit.
S tím nuceným nastavováním vozu podle Emila nebyl případ pouze u Gaslyho, ale myslím, že ke stejné povinnosti nutil i Péreze a byl by div, kdyby tomu bylo u jiných jezdců jinak.
A že je Helmut sám pouťovým mluvkou dokazují i jeho sliby, že Gasly dojezdí celou sezónu, ale vyměnil ho za Albona.

Kdyby byla pravda na Helmutové straně, tak by se alespoň u některých jiných jezdců ukázalo, že mají od týmu nějakou podporu.

Áno. Vytvára to zlý obraz. Ferrari dokonca obidve autá poslalo na veľkú cenu testovať. A ešte k tomu dostali aj diskvalifikácie. Takéto veci

1 Like

Pokud vím, tak v tomto byl nejdrsnější Mercedes, tam Bottas opravdu Lewisovo nastavení u sebe měnit nemohl (pokud něco cíleně nezkoušeli).
U RB se sice kolem jezdců dělo lecos, co hájit nebudu, ale zrovna s tím nastavením to prostě není pravda, tam umožňovali rozdíly. A přímo u Gaslyho je ta historie s jeho zpanikařením, kdy v nastavení vymýšlel opravdu kraviny a zatrhnout mu to prostě museli, potvrzena z docela hodně zdrojů.
Tam lze brát za nekorektní to, že mu nenechali trochu více času a možná ho nemotivovali tak nějak pozitivněji a víc ho neuklidňovali, ale že by ho zničili nuceným nastavením podle Maxe prostě pravda není , sorry…

2 Likes

Nějak jsem si nevšiml, že by Mergl Bottasovi nastavení vozu podle Hamíka diktoval. Naopak rozdílné nastavení vozu kvůli jiné závodní strategii tam bylo zcela běžné.
Už jsem tady psal, že kromě epizody v RB Gasly zatím porazil všechny své týmové kolegy ve všech ročnících, takže ani náznak toho, že by Gasly požadoval od svých inženýrů psí kusy v nastavování svého vozu, takže se jednoznačně jedná o “Helmutův špalíček veršů a pohádek”.