Já se celou dobu bavím na sportovní úrovni.
A za další… nikdy jsem v HK nebydlel a nejsem z HK, takže mi ta narážka je vlastně jedno.
Já se celou dobu bavím na sportovní úrovni.
A za další… nikdy jsem v HK nebydlel a nejsem z HK, takže mi ta narážka je vlastně jedno.
Není, protože jim fandíš a navíc vím, kde bydlíš
to je jak ten vtip so sovietskymi hokejistami, ze ked vyhrali majstrovstva tak dostali kazdy Volgu auto, a ked nevyhrali tak dostali tiez Volgu, ale preplavat
A když příjde náhlé oteplení hned po mistrovství světa, tak Rusi pálí hokejky.
Ale to nebyl vtip, no nic
radioaktivny material nie je vybusnina…rozpad radioaktivnych prvkov je v podstate velmi plynuly a predvidatelny proces.
V praxi sa atomove baterie vyuzivaju desiatky rokov, problem bola cena, ale vyzera to tak, ze v blizkej buducnosti vdaka vyvoji v tejto oblasti by sme mohli vidiet baterie vacsie a lacnejsie. nepouzivali sa nahodou v pacemakeroch(strojcek na srdce)? Pouzivaju sa aj v druziciach… Dnes je cielom vyvoja hlavne nanotechnologia. V tom clanku sa spomina vyvoj 1 watovej baterie. Od toho je uz len krok k autam, ktore netreba nabijat.
takto si predstavujem recycle bin v KFC.
Všechno je to moc hezké, ale o žádný zázrak se nejedná.
Tyhle baterie jsou sice malinké, ale nedají se dobíjet. Proto jsou použítelné především ve zdravotnictví, kde je cena života na trochu jiné úrovni, než u digitálních hodinek.
A pohon aut? Už deď jsou baterie cenově na osmdesátí procentech celého vozu a dokážeš si představit jak by se zákazníci tvářili na baterky na jedno použití?
Navíc tenhle princip baterií je znám přes 100 roků, ale zatím se žádný významnější pokrok s nimi nepovedl.
trepes dve na tri.
samozrjejme ze je tam obrovsky pokrok. bez toho aby som sa v tom nejako vyznal - atomove baterie z pred niekolko dekad vyuzivali konverziu termalnej energie, tie dnesne vyuzivaju staticku elektrinu na podobnom principe ako funguje moderna fotovoltika. To si vazne myslis, ze tam neprebieha ziaden vyvoj?
Za první nukleární baterii je dnes považováno experimentální zařízení Henryho Moseleyho z roku 1913[1]. V 50. a 60. letech 20. století byla výzkumu nukleárních baterií věnována značná pozornost vzhledem k možnosti využít je v aplikacích vyžadujících zdroje energie s dlouhou životností, například pro potřeby vesmíru. V roce 1954 RCA vyvinula prototyp “atomové baterie” využívající beta zářič v kombinaci s polovodičovým prvkem, který uvolňoval kolem 200 000 elektronů na jeden elektron beta záření.[2] Od té doby byla pro získávání elektrické energie z radioaktivních materiálů navržena řada metod. Moderní nanotechnologie a nové polovodičové materiály s širokým zakázaným pásem navíc umožnily vytvořit nová zařízení a zajímavé materiálové vlastnosti, které dříve nebyly k dispozici.
Kdyby nebyli lidé lidma, tak je jadernej odpad nejlepší řešení snad na vše.
Bohužel jsou všude cáknutí deme.nti, tak to nejde.
Škoda.
Vývoj se projevil spíše u kardiostimulátoru, než u baterií, které jsou známé přes 200 roků.
Kdyby nebyli lidi deme.nti, tak nemáš SPD, ANO, Šlachtu, Konečnouatd na politické scéně nebo ve sněmovně
Jake Dennis: U Red Bullu máme opět extrémně rychlé závodní auto. Očekával bych, že se znovu staneme šampiony, pokud se někomu jako Ferrari nebo Mercedes nějakým způsobem nepodaří najít asi vteřinu na kolo. Myslím, že to bude nudná sezóna, kde bude pravděpodobně dominovat Max
Jake Dennis je docela ostrej kluk. Už minule řekl jak se věci mají.
Jn, hlavně, že když to tu napíšu já, tak mě tu zase jdete ukřížovat
nejak to nesledujem
takze ty tvrdis, ze baterie, ktore pouzivame teraz su viacmenej rovnake ako tie z roku 1824?