Sainz podpísal zmluvu s Mercedesom, informujú talianske médiá | Magazín F1 - F1online.sk

Bude tohtoročná „silly season“ rýchlo za nami? Fernando Alonso vo štvrtok oficiálne spojil svoju budúcnosť s Aston Martinom, čo znamená, že z top tímov zostáva po jednej voľnej sedačke už len v Red Bulle a Mercedese. Je úsilie Tota Wolffa o angažovanie Maxa Verstappena na konci? Podľa talianskych médií áno, keďže nemecká automobilka sa vraj už dohodla na krátkodobej zmluve s Carlosom Sainzom.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150070/sainz-podpisal-zmluvu-s-mercedesom-informuju-talianske-media

Sainz vs Russell, to bude romantika. :fire:

Sainz sice jazdi vyborne a konzistentne, nepovazujem ho za top pilota. A Mercedes bez top pilota, ktoreho by niekto povazoval za potencianeho majstra sveta, takto si top tim veru nepredstavujem (aj ked na sucasnom trhu na rok 2025 asi najlepsia moznost). To uz skor mohli ponuknut zmluvu 1+1 Alonsovi.

2 Likes

Takže Max nemá kam? Co se stalo u Wolffu?! :smiley:

1 Like

Takze silly season za nami. A vestko co sa vlastne udialo je vymena Sainza s Hamiltonom :slight_smile:

No vyborne.
Tak to sedi s tym co som pisal vcera rano.
Ze Fernando určí kam pôjde Carlos.
Popoludni oznamil Nando Aston a dnes Sainz - Mercedes je dôsledok.
Ale mohlo to byt aj opacne, sorac Fernando nepodpiseme Ta, lebo podpisuje Sainz.
Kazdopadne, Carlos fandíme + 2027 ocakavam navrat do červeného dresu.

Proč ne, může to být dobrá volba pro oba. Teď ještě Audi/Sauber by se mohli pochlapit a svěřit se nám, koho posadí do auta, ať se to zbytečně neprotahuje. Zbyde RB2 a Haas, ale tam nevím, jestli se dají čekat změny. Pokud tedy někdo nekoupí Hulka.

Zajímavé. Asi je potřeba se začít modlit, aby rpbt byl dobrý motor.

1 Like

Ještě si počkáme na Péreze, ale myslím, že o ostatní místa teď vypukne litý boj a výsledky se asi budeme dozvídat až někdy v létě, nebo ještě později.

Ak bude Perez takto skvele jazdit neviem si predstavit ho vyhodit a tvrdit, ze to dava zmysel. Iba v jednom pripade ano - ten novy jazdec by musel byt potencial do buducna ako nastupca Maxa.

2 Likes

aramco/honda odkupi od stareho aston a stary s mladym sa vratia do kanady a do aramco/hondy pride maxo s neweym :slight_smile:

ale inak ja by som si asi radsej pozrel maxa s gp2 motorom, ze nech sa ukaze, ze ci uz vyrastol, alebo to vyrastenie spravilo len dominantne auto :slight_smile:

1 Like

Aj ja by som rád videl Maxa, ako by fungoval a prejavoval sa v slabšom aute.

1 Like

Je dobré, že Sainz bude mať sedačku. Nepotrebuje rok pauzovať.

Len aby Lewis po 2026 neletel z Ferrari a nesiel Max s Neweym tam. :slight_smile:

1 Like

Péro přináší RB nemalé sponzorské peníze, tak by o něj byla rvačka i v jiných týmech, takže ten se nemusí bát, že příjde o práci.

Nějak moc dlouho ty zvěsti o kolapsu Red Bullu a přestupu Maxe Verstappena kamkoli včetně na Marsu nevydržely… :grin:

Jako “útěcha” zbývají zaručené “rumours” o nejmenovaném tragickém motoru jednoho nejmenovaného týmu, v této chvíli asi stejně relevantní jako bláboly o tom, že Verstappen vyhodí ven z okna titul v roce 2025, protože to psali v AMuSu. :grin:

6 Likes

no to by znamenalo, ze ferrari je v roku 2026 v srackach, takze nadej na zmenu aj s prichodom neweyho by bola najskor o 3-4 roky ale pravdepodobne az s novymi pravidlami ktore bohvie kedy pridu a na to bude uz aj newey stary a maxo tolko cakat v zlom aute nebude chciet :slight_smile:

Pokud je to pravda, tak vznikla naprosto bizardni situace, kdy vsichni ctyri akteri jsou vice ci mene porazeni. A to predevsim ti kteri mohli byt povazovani za viteze.

Charles Leclerc se mohl jevit jako jednozanacny vitez interniho souboje s Carlosem do okamziku nez byl nahlasen pprestup Hamiltona. V tom okamziku je nejvetsim porazenym. Neduvera Ferrari v jeho schopnosti, nemohla byt vyjadrena vice.

George Russell mohl mit pocit, ze z cele situace vychazi jako vitez. Zbavi se Hamiltona a bude jednickou Mercedesu. Nyni kdy Mercedes asi angazoval v tuto chvili zarivou hvezdu, si tak rozhodne pripadat nemuze. Carlos nejde delat dvojku a spis to vypada na neduveru Mercedesu.

Carlos Sainz muze hazet usmevy, ale na prvni dobrou to nevypada, ze si polepsil. Ve Ferrari se velmi dobre etabloval a jde pravdepodobne do horsiho. Tohle urcite neni vitezstvi, kdyz dali prednost jeho teamovemu kolegovi.

Lewis Hamilton - asi nejvic neutralni, ale na vitezstvi to taky moc neni. Sice pujde do lepsiho, ale Ferrari je podle me jeho nocni mura, at rika co chce. Ale i kdyz tohle uplne pominu, tak nastupuje proti manikovi, ktery je povazovany za nesmirne rychleho a urcite je ve Ferrari obliben. Tlak na Hamiltona bude veliky. A nema Wolfa, ktery by ho omlouval. Tifosi ocekavaji vitezstvi. Ano Ferrari se jevi lepsim vozem, ale nejake vitezstvi? Urcita by byl radsi, kdyby si pro ten titul dojel pod ochranymi kridly Tota.

4 Likes

Suhlasim s tym, ze piaty porazeny Perez bude asi jediny porazeny, ktory môze byt spokojny …

to vygenerovala AI? take zvasty

Perez (pokud zůstane a nevidím důvod, proč ne) je jednoznačně vítěz. Nejen, že teď jezdí přesně tak, hak se po něm chce, ale vlastně mu všichni případní konkurenti zmizeli.
Hamilton je podle mě taky vítěz, z beznadějně tápajícího Mercedesu jde do už teď lepší a je navíc na vzestupu. Ten titul je stejně utopie, přivydělá si , sveze se na starý kolena ve Ferrari…

Ostatní jsou poražení přesně jak psal @mp1 .