Sainz má „horkosladké“ pocity: Ferrari bude o rok bojovať o titul bezo mňa | Magazín F1 - F1online.sk

V r. 2006 sa Ferrari rozhodlo nepredlzit zmluvu istemu Schumacherovi, lebo mal uz 36 rokov a bol k dispozicii mladsi Raikkonen. Ano tomu Schumacherovi, ktory v tom roku az do konca bojoval o titul a dovtedy vyhral pre Ferrari viac ako ktokolvek pred nim aj po nom. Tak nech si o sebe Sainz vela nemysli, moze byt rad ze si tam 4 sezony pojazdil.

Ak je to tak, tak potom mazem. Zdielali to takto viacere velke automoto stranky, takze som to neoveroval, aj ked argument, ze to nestihli je tiez otazny podla mna, lebo maju na to cele dojazdove kolo a jednu z prvych garazi. Mozno PP az tak neoslavuju, no myslim, ze keby bol na PP Leclerc, tak ta radost by bola vacsia. :slight_smile:

Charlesa vola cele taliansko a cele ferrari “predestined” :smile: tam sa ostatni mozu aj rozkrajat

dalsi co vela pocuva Eiseleho

1 Like

Lebo Leclerc je “Il predestinato”, ale fakt to tam nestihli ani jeho priateľka ani bratranec či čo to je tam nebol a pritom bol v garáži

A ako to teda bolo? Nie nemam to od Eiseleho.

To je trosku moc. Az tak velky vysledkovy rozdiel medzi nimi nie je, aby takto brali Leclerca a Sainz bol len nepodstatna dvojka pre nich. :smiley:

nepochopil si, nevadi…

Charles vyhral 2x Monzu

To je velmi pekne, ale donedavna bol pomer vitazstiev od Sainzovho prichodu do Ferrari len 4:3 pre Leclerca.

Ja viem, ze Leclerc je lepsi pilot, ale ten rozdiel medzi nimi vobec nie je taky velky na to, aby z Leclerca robili Taliani a jeho fanusikovia poloboha a zo Sainza nepodstatneho druheho pilota v time. :slight_smile:

2022 ukázal. Mali jednú chvíľu dominantný monopost a kde skončil Sainz? Kdesi 60 bodov za. Zatiaľ čo LEC bol vicemajster. Taktiež minulý rok Carlosova chyba stála FERRARI P2 WCC

Leclerc je velmi rychly a sikovny, schopny doniest titul majstra sveta, ale podla mna nie to je rozdielovy pilot. Aspon doteraz takym nebol. Ked mal sancu na suboj o titul tak zvykol neraz chybovat. Dufam, ze Ferrari bude mat auto na suboj o titul a Leclerc dokaze opak.

Ano, 2022 bol lepsi Leclerc, ale nebol to taky rozdiel, aby som jedneho povazoval za “predurčeného” a druheho len do poctu. Navyse Sainz tam mal viac vypadnuti, co este zvacsilo ten bodovy rozdiel.

Viackrat sa pocas tych 4 rokov ukazalo, ze Leclerc vie mat aj slabsie chvile alebo ze su si dost vyrovnani, ako aj v poslednom obdobi. Ak dostane Leclerc rychly a stabilny monopost, tak ukazuje, ze sa Sainz nechyta. Lenze Sainz je lepsi zas v inych aspektoch ako citanie pretekov a strategicky prehlad a hlavne mi pride, ze Sainz si ten svoj standard jazdi konstantne, zatial co Leclerc je raz za nim o 2-3 desatiny a inokedy pred nim. Niekedy je uplne odovzdany, inokedy vysmiaty od ucha k uchu a asi to ma aj vplyv na jeho vykony.

čítanie pretekov : https://www.youtube.com/watch?v=Lji7aOdlHvY
Už to dávno tak nie je. Chyba bola v Xavim. S Bryanom omnoho viac rieši aj vlastnú stratégiu. Aj v Austine chcel sám hneď Plán C

Jedna lastovicka leto nerobi. Ano, zlepsilo sa to s novym inzinierom, ale sudim podla poslednych 4 rokov. Nehovorim, ze Leclerc prehlad nema alebo je zly v tomto smere, ale skratka Sainz ma ten prehlad lepsi. Obcas mi pripomenie Vettela, ktory bol casto najlepsim strategom Ferrari, aj ked nemal pred sebou ziadne data narozdiel od tych strategov, co sedia na muriku. :smiley:

Za mňa toto bolo dosť iracionálne rozhodnutie Ferrari najmä z dlhodobého hľadiska …

A veľmi nefér voči Carlosovi…

sainz dnes velky palec hore, Lec sa skoro sam natrel na stenu vedla trate, vsetci svaty pri nom stali a ustal to… ale ako som pisal, velka skoda, ze Carlos musi prec. Na druhu stranu LH so starsimi gumami dal dole kolegu, takze ani on nezabudol este jazdit…
a yo… spravodlivost konecne zvitazila a maxo dostal rovno 2x10sec. Este 4x a bude to ok za celu jeho karieru

1 Like

Zivot nie je fer, ale aspon bude dalsi platic na gride, lebo Hamilton vo Ferrari nie je nic ine ako platic. :smiley:

Pre aktualnu formu ani vykony ho urcite neberu, ked Sainz jazdi nad ocakavania. Ale marketingovo skvely tah, na ktorom Ferrari ako firma velmi zarobi. :slight_smile:

Já se obávám, že se Sainz s podpisem smlouvy s Williamsem moc ukvapil, když jeho hodnota na trhu stále stoupá.