Sainz má „horkosladké“ pocity: Ferrari bude o rok bojovať o titul bezo mňa | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari zažilo v roku 2020 najhoršiu sezónu za štyridsať rokov. Na jej konci tím zamával Sebastianovi Vettelovi a privítal vo svojich radoch Carlosa Sainza. Nebudeme si klamať, pre Scuderiu to boli štyri náročné roky. Teraz sa tento hrdý taliansky tím nadychuje k ďalšej ofenzíve za majstrovským titulom, ale za tým sa poženie bez jedného zo strojcov svojho vzostupu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/176676/sainz-ma-horkosladke-pocity-ferrari-bude-o-rok-bojovat-o-titul-bezo-mna

Piloty by jste meli nahrazovat proto ze to potrebujete, ne proto ze to chcete.

Peter Windsor.

Velka smula pro neho. Uvidime co pristi rok.

7 Likes

Geniálna mentalita

1 Like

Sa pripravte že bude tímová réžia možno.

Nebude, neni potrebná…
Leclerc nemá žiadnu reálnu šancu na titul, to by si museli Max a Norris zlomiť nohy a nekonzistentné výkony Leclerca sú to, čo mu v tom zabráni.
Idú po konštruktérskom titule, je jedno kto z nich vyhrá, ten druhý musí len maximalizovať body.

Apropó, Sainz by aj tak neuposlúchol, nie dnes, keď je na odchode…

3 Likes

Nekonzistentné?

Dúfam, že ten vyhadzov Sainza a podpísanie ufňukanca bude Ferrari v budúcnosti mrzieť, prajem im to…

4 Likes

Okrem toho výpadku Ferrari, kedy aj Tondi priznal, že LEC pre nich testoval extrémne nastavenia v FP a kompromitoval seba neskončil horšie ako P5 a zlyhania motoru v kanade

Som myslel, že sleduješ celú jeho karieru, nie len posledné preteky :grinning:

1 Like

Kde mal inde nekonzistenté výkony? 2023 mali auto, ktorému nikto nechápal. Ako náhle ho v Japonsku aspoň trochu pochopili neskončil horšie ako TOP5. 2022 všetci trepú o hlavu FRA a IMO, ale ani tie dve veľké ceny by nič s celkovým obrazom neurobili Ferrari nebolo pripravené na boj o titul. A roky predtým nemali auto, takže tam je vpodstate všetko jedno. Je známa vec, že Leclerc má vo zvyku slabé auto overdrivevovať aby z neho dostal nemožné. Preto má aj toľko nečakaných PP. Občas ti to ustrelí, ale v pomalom aute nebojuješ o titul, takže to je jedno.

A vždy si najlepší ako tvoje posledné preteky. Túto sezónu okrem vyslovene viditelného Ferrari výpadku urobil najviac čo mohol. Nebyť toho motoru v kanade je to ešte lepšie. Áno na WDC by muselo dôjsť ku kolízii. Ale na vicemajstra má stále šancu. Ale tu bola z mojej strany skôr tímová réžia pokiaľ by Max a Lando kolidovali.

A celkom vtipné ako hneď každý zhadzuje Charlesa. Pritom aj ako Fred povedal FP1 nebol, FP2 mal blbý test a nesmelo sa meniť nastavenie. Takže reálne jeho víkend začal v FP3 a to mali ešte nejaké problémy vo Ferrari. Je P4 všetko je možné nechajme sa prekvapiť. A ktomu zhadzovanie Carlos dal prvú PP roka. Reálne po 17 pretekoch štartuje na front row (Austrália 2024). Charles? 3 PP a 7 front row štartov tento rok.

Ja už od začiatku tvrdím že Mercedes a RedBull spravili chybu že sa nesnažili získať Carlosa. Zas a stále nám dokazuje že si miesto v top tíme zaslúži. A keď si človek porovná výkony Péreza a Carlosa, ide sa rozum zastaviť že sa v RedBulle Checa držia zubami nechtami namiesto toho aby siahli po tak kvalitnom pilotovi ako Carlos. Yuki a Lawson sú stále nevyzretý piloti s ktorými to môže ale nemusí vyjsť. Oproti tomu je Carlos istota čo sa nestratil vedľa Norisa a ani teraz vedľa Leclerca. A som si istý že by aj Verstapenovy dal oveľa viac zabrať ako je doterajší tímový kolegovia. Tak isto v Mercedese s Antonelim budem veľmi prekvapený keď Antoneliho výkony budú vyrovnané na úrovni Russela skôr ako v 2027. Kľudne ho mohli nechať v F2 a ak by vyhral na rok odparkovať ho vo Williamse nech sa trochu učí ešte a bez veľkého tlaku top tímu. Carlos by bol proste pre RedBull aj Mercedes istota akú na rošte F1 nájdu len ťažko. V Mercedese síce stavili na mladíka a budúcnosť ale je to uponáhľané a nemusí to vyjsť. Ale v RedBull si môžu búchať hlavu o stenu že si namiesto Carlosa nechali Péreza

Je fajn, že všetko, čo sa Leclercovi " prihodilo" si vieš obhájiť… Ja si myslím, že ak by aj malo Ferrari majstrovské auto, nedokázal by s ním získať titul (rád by som sa mýlil)… ak by sa rozhodovalo napr. v posledných pretokoch, nedal by to…

1 Like

Bohužiaľ Carlos je moc dobrý na to byť 2, ale nedostatočný na to byť 1. Sorry ale on proste má top výkon a potom zmizne na pol sezóny.

Ja si myslím opak a ani jeden to nemáme ako potvrdiť.

Jenom detail, Williams nemá kam zaparkovat svého vlastního juniora. Proč by měl brát Kimiho a řešit problém Mercedesu?

V RBR je jasne daná jednotka, tam by to Carlosovi po boku Maxa nesvedčalo ale popri Russellovi, by si podľa mňa post jednotky vydobyl, respektíve by sa obaja v rámci svojich výkyvov vedeli navzájom doplniť a rozhodovali by sa v neskoršej časti sezóny ak by o niečo išlo. Wolff chce mať nasilu senzáciu v tíme a prekryť neúspešné obdobie, spojené s odchodom majstra sveta.

1 Like

tak v jednom prispevku forget about the wcc a v druhom we are here for the championship?

je mi luto, ze ho z F vyhodili a je mi luto, ze ho blby RB nezobral… Sainzova kariera skoncila, pritom ukazuje, ze je jeden z najlepsich v poli. Vobec by som sa nehneval, keby si to bud F alebo LH alebo obaja rozmyslali a v 2025 si do cerveneho auta sadli zas Lec+Sai :frowning: