Sainz avizuje vážne debaty v súvislosti s Piastriho trestom. Oscar necháva hovoriť ostatných | Magazín F1 - F1online.sk

Penalizácia Oscara Piastriho na Veľkej cene Sao Paula vyvolala medzi jazdcami, mierne povedané, značný nesúhlas. Na rozdiel od šéfa McLarenu Andreu Stellu, ktorý sa po pretekoch zdržal komentára, sa pilotom nepáči, ako bola táto situácia vyhodnotená komisármi. Tento nesúhlas sa podľa Carlosa Sainza prenesie aj do rozhovorov s FIA.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220305/sainz-avizuje-vazne-debaty-v-suvislosti-s-piastriho-trestom-oscar-nechava-hovorit-ostatnych

Ano, je dobre, ze sa k tomu piloti vracaju pretoze ten trest bol velmi hlupy.

7 Likes

zkrátka podle mě každý, kdo sleduje závody, ví, že to nebyla Oscarova chyba

… tato věta oddělila zrna od plev :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Naštěstí se k tomu mnoho lidí vyjádřilo i za mě. Když jeden z jezdců, který byl přímo zapojen do incidentu, řekne, že to nebyla moje chyba, je to podle mě docela mnohomluvné

… jo jo, jen tvůj tým na Tebe hodil bobek :face_with_hand_over_mouth: Perfektně to shrnulo postoj týmu k Tobě tuto sezonu :+1:

6 Likes

Trest byl oprávněný a naprosto v pořádku. Myslel jsem si to hned, myslím si to pořád.

Já taky, naprostej souhlas.
Je úplně jedno kde měl kdo zrcátka, Piastri prostě neměl auto pod kontrolou a odskákali to ostatní na vnějšku zatáčky. Hotove.

2 Likes

Keby neslo o Piastriho a nebol v tom aj Antonelli, nepisal by si takto, dobře to vies

9 Likes

Je to zajímavé jak i Puff je otrokem svých fandovských emocí :smile: A mozek nepustí :man_shrugging:

9 Likes

Ked sa uz aj my, odveki nepriatelia zhodneme, nieco na tom bude

2 Likes

Tenhle argument by platil, kdyby mu Kimi nechal místo na projetí.
Kdyby i pak naboural Kimiho, tak by to byla neoddiskutovatelná chyba Piastriho. Akorát že Piastri i kdyby měl auto pod kontrolou, respektive to je další věc, že nemůžeš jistě říct, že neměl auto pod kontrolou.
Ale budeme teda říkat, že i kdyby se Piastrimu nekouřilo od kol, tak tam neprojede, protože mu tam Kimi nenechal místo.

Tohle závodění ve stylu, jsem na apexu o 15 cm před tebou, takže mám právo projet zatáčku ideální stopu a pokud tam někdo překáží, tak je to jeho chyba, to je podle mě strašná rakovina. Nerozumím tomu.

1 Like

Psal bych to i kdyby tam byl kdokoliv.
Piastri tam 30m probrzdil, auto naprosto bez kontroly a napálil to do Antonelliho.
To spíš vy jste fanboys Piastriho a nemůžete se od toho odprostit.

1 Like

Ale moc se mi líbí tato iniciativa od Sainze, i to jak se k tomu ostatní jezdci takto vyjadřují. To je přesně cesta jak to změnit. Ne že chudák Piastri bude naštvaně osamocený štěkat jaká je to blbost, tohle vskutku musej dělat jiní aby to mělo ten správný účel :+1:

3 Likes

keby ten zatvarajuci bol Verstappen a zatvoreny Antonelli a este aj potrestany, tak tu mas zachvaty az do konca Verstappenovej kariery.

7 Likes

Jeho trajektorie je zvládnutá, přesně takto má jet jezdec při předjíždění vnitřkem. Nevím kam si dal oči že jel naprosto bez kontroly.

8 Likes

Nemáš čísla do Sportky na neděli, když všechno víš?

Když budeš hodnej, v pondělí ti je napíšu :sunglasses:

2 Likes

Ja som fanboy Ferrari, ved som aj prvotne nadaval Piastrimu, ale dal som si pracu a pozrel to znovu a neni to Piastriho vina

Jediny premotivovany bol Antonelli

3 Likes

mam.
1 2 3 4 5 6

Chceš li vyhrát nesázej. Já takhle vyhrávám ročně přes 20 000,-Kč. :crazy_face:

Však já vám neberu, že to vidíte jinak. Já prostě vidím chybu na straně Piastriho stejně jako komisaři a 10s byl adekvátní trest za ten torpédo manévr.

Je to stejně fér jako identický trest a za velmi podobnou situaci v Silverstone 2021 pro Lewise? :stuck_out_tongue:

1 Like