S diverzitou sme sa nikam neposunuli, povedal Hamilton pri pohľade na tímovú fotku Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Ok, tato diskusia uz totalne stratila zmysel. Pre teba je normalne, ze sa niekto identifikuje ako pes, pre mna nie, a preto som podla teba netolerantny.

Mame slobodu slova, tak vyjadrujem svoj nazor na obe temy. Jediny rozdiel je, ze energetika sa da argumentovat statistikami a datami, no tie evidentne nepoznas, a preto obhajujes totalny nezmysel Nemcov ako vypnutie jadrovych elektrarni. Ked spominate tych populistov, tak prave tito zeleni su najvacsi populisti aki mozu v Europe byt. To, ze niekomu ublizuje moj nazor, ze ak sa niekto identifikuje ako pes, tak je psychicky chory, nie je moj problem, ale jeho. :slight_smile:

Ste sa chytili len Shapira. A co ten Peterson? K tomu nikto nic? Ten je dokonca profesor psychologie so specializaciou na psychologiu osobnosti, takze kto vie o tom viac? Ty, ja alebo on?

1 Like

Klimaticku krizu nespochybnujem, ani neriesim teraz, ale urcite je to vacsi myslitel ako my dvaja. Jeho odbor je psychologia, skus sa drzat toho, uprimne neviem aky ma on nazor na klimu. A klimaticku krizu (konkretne mieru vplyvu cloveka na globalne oteplovanie) spochybnuje coraz viac odbornikov a nie je ani medzi nimi jednota nazorov.

Urcite si pisal, ze “vyzera to byt velky myslitel” aj na vedcov, ktori pri vzniku covidu hovorili, ze covid asi usiel Cinanom z labaku, az sa nakoniec ukazalo, ze je to najpravdepodobnejsia moznos. :slight_smile:

1 Like

A das mi aj priklad, kde sa niekto identifikoval ako pes? Nehovoriac o tom, ze zjednodusujes a zavadzas, problemy rodovej identity su ovela komplexnejsie, nez len to, ze sa niekto identifikuje ako pes.

Nezmysel z akeho pohladu - ekonomickeho? Ekologickeho? Lebo napriklad ked ide zrovna o ekologiu, tak povazujem za maximalne nezodpovedne a nebezpecne, rozvijat jadrovu energetiku, ked nevieme, ako vyriesit problem s jadrovym odpadom.

Ja som sa k Petersonovi vyjadril vyssie, vyzera to byt ozaj myslitel, ked spochybnuje klimaticku krizu. Shapiro uz teda pre teba nie je relevatny odbornik, ked sa chytas Petersona?

1 Like

Dal si otazku, dostal si odpoved. Dal si druhu otazku, dostal si odpoved. Dal si tvrdenie, tak som ti dal ja otazku. A odpoved nemam. Opakujem, nie som na vysluchu, ale v diskusii. Nie si moderator. Ak chces odpoved odomna, musis odpovedat aj ty mne. :slight_smile:

Takze ktore 3 konkretne navrhy z programu PS nas maju dostat blizsie k Dansku? (konkretne navrhy, ziadna vata a vseobecne politicke dristy)

nie nedostal som odpoved. pytam sa uz asi stvrty krat, co je na ich programe extrem a preco? si na diskuznom fore tak by si mal vediet obhajit to co hovoris. ked nechces diskutovat tak si zrus ucet, alebo neprispievaj do temy, o ktoru nemas zaujem.

Mne by aj bolo jedno, aky ma nazor na klimu, ale dost to vypoveda o tom, aku uctu ma ten clovek k vedeckemu poznaniu a k vedeckej praci ako takej. A nie, vplyv cloveka na klimu nespochybnuje coraz viac odbornikov, ohladne klimatickej krizy je na svete uplne jasny vedecky konsenzus, ktory spochybnuju iba dezorientovani ludia, pripadne ludia, ktori sa musia robit zaujimavymi. Ak ma Peterson problem uz pri vedecky tak jasnych temach, tak ma ani moc nezaujima, co hovori dalej. Taky clovek pre mna nie je doveryhodny.

Som rad, ze spominas vedecke poznatky. Kedysi bol vedecky poznatok, ze zem je stred vesmiru. Veda sa vyvija.

Dostavame sa naspat k povodnej diskusii. Pri nich ti vadi, ze rozporuju vplyv cloveka na vplyv klimatickej krizy, ale pri inych ti nevadi, ze rozporuju vseobecny biologicky fakt, ze existuju len dve pohlavia? Ved tu unika zakladna logika. Clovek je druh ako hociktore ine zviera. Ma pes viac ako dve pohlavia? Ma macka viac ako dve pohlavia? :smiley: To je to o com som pisal, ty ani nevies rozdiel medzi pohlavim a rodom.

1 Like

…takze vlastne nieco tvrdis, ale nevies preco to tvrdis?

2 Likes

Na prve dve otazky som ti odpovedal. Nasledne si ty dal tvrdenie, na ktore som ti dal ja otazku a neodpovedal si, no zaroven si mi dal dalsiu otazku.

Si na diskusnom fore, tak diskutuj a nehraj sa tu na moderatora alebo policajta, ktory vypocuva. Ked nechces diskutovat, ale len vypocuvat, tak si zrus ucet a zaloz si nejaku relaciu, do ktorej si budes volat hosti na vysluch. :slight_smile:

Neznizuj sa na Hogrovu uroven a nevytrhavaj z kontextu.

Odpoved nemam od teba na moju jedinu otazku, ktoru som ti dal:

A kto z PS to kde konkretne rozporuje? Lebo ja som cital ich program a tam hovoria o rodovej identite a nie o 70 pohlaviach…

1 Like

napisal si, ze su (PS) extremisti v oblasti prav LGBT a ekologie. nenapisal si v com je ten extrem ani omylom, citat viem.

2 Likes

Mna by ten extrem zaujimal teda tiez…

bracho to je tenky lad :smiley:

Vy ste velki domyslaci veci, ktore som nenapisal. Pisem, ze to maju v programe? Pozri si Plavakovu a jej nazory, nie program.

Ale som rad, ze si pochopil, ze rod a pohlavie nie su to iste. Pred dvomi hodninami si nevedel odpovedat na otazku, ze kolko existuje pohlavi. Takze existuju dve pohlavia alebo viac?

1 Like

Uz mi s tym daj pokoj, niekolkokrat som ti napisal, ze ti na tu otazku odpovedat neviem, lebo sa do tej temy nevyznam. Ak si k tomu chces najst relevantne zdroje, tak tiez najdes protichodne informacie, vela je to zavisle aj od toho, ako definujes pojmy o co opieras definiciu pohlavia a podobne.
A ktory nazor Plavakovej je teda extremisticky? Ja som ziadny nezachytil…

1 Like

Tak potom citat neviete ani jeden, lebo moj nazor na toto som pisal Maxovi vyssie. :slight_smile:

Extrem v LGBT - nazory, ze je normalne, ze sa niekto identifikuje inak ako clovek su extrem. Rovnako tak povazovat hanobenie vztahovej a rodovej identity za rovnaky trestny cin ako hanobenie rasy je u mna extrem. Tak isto verejna podpora tranzicii je u mna extrem. Tranzicia sama o sebe je extrem, ktory by sa mal podstupovat len v krajnych pripadoch a nie ako nieco bezne ako sa to snazi prezentovat PS.

Extrem v ekologii - podpora vypinania jadrovych elektrarni v Nemecku, viac k tomu netreba

Si narade:

1 Like

Tak potom nemame o com diskutovat vobec v tejto teme. :smiley:

K tomu nepotrebujes hladat relevantne zdroje a ani nie su ziadne protichodne informacie. Pohlavia su dve a su dane biologicky (chromozomy, ktore spominal @Triper vyssie). To o com ty nic netusis je rod a rodova identita. :slight_smile:

Takze sa tu cely vecer bavime o teme, v ktorej nevies ani len uplne zaklady na to, aby si o nej mohol akokolvek diskutovat a argumentovat. Pekny vecer. :slight_smile:

Edit: Predsalen jedna otazka na teba aj s @helmutko - Ste homosexuali? Pytam sa to seriozne. :slight_smile:

No vidis, ale taka tranzicia je napriklad v Dansku povolena, rovnako nemaju jadrovu energiu a v roku 1985 nechali prejst zakon, ktory zakazuje pouzivanie jadrovej energie. Rovnako uznavaju rodovu identitu…v tomto smere mal @helmutko teda opravnenu otazku, ci povazujes Dansko za extremisticky rezim? A Nemecko? Ved aj tam je to podobne.

1 Like

Ja neviem, tak mi vysvetli napriklad toto, ked je to take jednoduche. Ja som sa do toho celkom zacital. Je fajn, ako mi podhadzujes, ze o tom nic neviem, ja som si to do velkej miery aj uznal. Len z teba tiez nemam pocit, ze by si sa vyznal ovela viac, no na rozdiel odo mna ti to nebrani hadzat tu bohorovne tvrdenia a maskovat ich ako fakty a zdravy rozum. To povazujem za celkom zavazny problem.

1 Like