S diverzitou sme sa nikam neposunuli, povedal Hamilton pri pohľade na tímovú fotku Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Ako si prisiel na to, ze niecomu nerozumiem? Napisal som, ze nie som v tejto teme tak doma ako v inych, ktorym sa aktivne venujem (napriklad softverove inzinierstvo alebo datova analyza). To, ze sa niekto identifikuje ako pes, stolicka alebo vrtulnik je pre mna psychicka porucha. Taky clovek potrebuje bud liecbu odbornikmi, zbavenie svojpravnosti a opateru, lebo to nie je normalne. :slight_smile: Uz len spochybnovanie toho, ze existuju len dve pohlavia nie je normalne.

1. To som si vsimol, ze o tom nevies vela, vies o tom ovela menej ako ja (a to ja tiez nie som odbornik na tuto temu), lebo si mylis aj taku zakladnu vec tejto temy ako pohlavie (sex) a rod (gender).
  2. Ja vyjadrujem svoj nazor, to je vsetko. A zaroven som nazoru, ze vacsina ma taky nazor ako ja, len ta mensina viac krici na prajdoch.
  3. Si ochotni si to pripustit, ze o tom vela nevies a neodpovedas na otazku kolko existuje pohlavi, no zaroven vela nevies ani o energetike, ale tam uz sa vyjadrit vies, ze podporujes Nemecko v tom, ze si vyplo jadrove elektrarne. To si potom nejako protirecis. Ani o jednej teme vela nevies, ale k jednej sa vyjadrujes a k druhej sa nechces.

Na to, aby clovek vyjadril svoj nazor, nemusi byt odbornik na danu temu. Vyjadrujeme sa tu k F1 a nikto z nas nie je odbornik. Ja nikoho neodsudzujem ani nie som netolerantny, len si myslim, ze ak sa clovek nevie identifikovat ako clovek, tak je psychicky chory a potrebuje pomoc. Akceptacia takychto veci a povazovanie ich za normalne, ze niekto sa identifikuje ako pes, je takisto chore pre mna.

Krasny priklad prototypu volica PS. Zabudol si sa vyjadrit k Petersonovi, ale Ben Shapiro, ktory vystudoval UCLA a pravo na Harvarde je pre teba “klasicky konspirator” a primitivny demagog, ale clenovia PS, ktori vystudovali priemerne vysoke skoly na Slovensku su odbornici. :joy: To si teda dokonaly absolvent nemeckeho skolskeho systemu s kritickym myslenim. :joy:

Akoze sorry, ale toto je vela. Mam pocit, ze si pisem s Hogrom (ten ti to postupne olajkuje vsetko). Mozme mat na veci rozne nazory a diskutovat ich, ale cakal som aspon nejaku konzistenciu nazorov. Prva kontrolka mi blikla, ked si obhajil nemecke vypinanie jadroviek, ale az taketo ujete nazory som necakal. :confused:

1 Like

Dakujem, ze si to napisal velmi zrozumitelne za mna a nemusim mu to znovu vysvetlovat. :slight_smile:

Ale tazko diskutovat s ludmi, ktori absolutne netusia o com pisu, ale hlavne, ze pisu (spominane vypinanie jadrovych elektrarni v Nemecku)

Toto hovorí samé za seba lol. Ale tak keďže si fanúšik Trumpa, dáva to zmysel.

1 Like

Nerozumiem co tym chces povedat, lebo je to taky Puffovsky komentar - pichnutie bez obsahu. Akoze Shapiro a Peterson nie su vzdelani a nie su odbornici v tejto teme, kedze sa jej aktivne venuju uz roky?

PS: Nie som extra velky fanusik Trumpa, ale ked to porovnam s tym, co je teraz namiesto Trumpa, tak Trump je hotove terno pre USA. Ale vsak z demokratickej strany v Amerike snad nikdy normalny kandidat nevzisiel. :smiley:

takze si sa rozhodol zahovarat a neodpovedat na konkretnu otazku. program ps je verejny dokument. zbezne som si ho prebehol, ale extremizmus som tam nenasiel, tak ma osviet, preco si myslis, ze PS je extremisticka strana a v com? Co take napr v Dansku nemaju a PS to chce zaviest a je to extrem. cakam…

3 Likes

Si dostal strašnou nálož, už by si mohl přiznat, že ničemu z tomu nerozumíš a myslel sis, že když budeš delat ramena, tak si prosadíš ty tvoje nesmysly

To že niekto je vzdelaný nevylučuje to, že je daný človek zároven demagóg a populista. Vzdelaný je aj Fico alebo Kotleba, neznamená to ale že úmyselne neklamú a nezavádzajú podla potreby.

No a porovnávať Trumpa a Bidena nemá ani zmysel. Trump je ľudský odpad a egomaniak ktorého dostal k moci Putin a tam to končí.

3 Likes

Plati to o to viac, ze Shapiro sa velmi rad vyjadruje k veciam, ktore su nad ramec jeho vzdelania.

1 Like

Shapiro hlavně používá argumentační fauly v každé debatě, kterou vede. Ale on už se dostal do takových zvláštností, jako ty jeho incidenty s Barbie, kvůli filmu Barbie

A nie je to normalne len podla teba alebo sa s tymto tvojim nazorom stotoznuju aj relevantni odbornici (lekari, psychologovia…)? Lebo to je celkom zaujimavy pristup, povedat si, ze JA nieco nepovazujem za normalne a tym padom je to psychicka porucha.

Na to, ze vacsina ma rovnaky nazor ako ty, si prisiel vdaka tvojim rozhovorom s kamaratmi?

Tam je podstatny rozdiel v tom, ze mojim nazorom na energitiku nikomu neublizujem, je to pomerne “neutralna” tema. Ked ale o niekom chcem vyhlasit, ze jeho chovanie je psychicky chore, tak to je dost citliva zalezitost a taky nazor by sa podla mna mal opierat o relevantnejsie fakty a poznatky.

Zase, chore pre teba, ale kto si ty, aby si urcoval, co je normalne a co nie?

Ako ti uz bolo povedane, vzdelanie neznamena, ze dany clovek nemoze byt konspirator a demagog. Osobne si myslim, ze Shapiro sam tym nezmyslom ktore hlasa neveri, ale zistil, ze mu to vela ludi veri a tak si takymto biednym sposobom zvysuje popularitu a hrabe peniazky. Nieco to vypoveda o jeho charaktere, ale tak ten sa na Harvarde vystudovat neda. :slight_smile: Smutne, ze si mu na ten jeho lep skocil aj ty.
Ach a k Petersonovi som sa nevyjadril preto, lebo ho jednoducho nepoznam.

3 Likes

Presne tak, ako som pisal, lacny demagog s darom reci. Osobne by ma prekvapilo, keby sam Shapiro veril tomu, co hlasa.

1 Like

hosi, v idealnom svete by kazdemu bolo jedno kdo s kym j3be a nerobili by si na tom politicke kampane a youtubove channely

skoda ze zijeme v prdeli (nohomo)

1 Like

To podla mna jednoducho nie je pravda. Hamiltonovi vadi, ze je tam vonku kopec deciek tmavej pleti o ktorych vie, ze by mali potencial sa presadit vo svete F1, ale nemaju na to vytvorene podmienky. Preto by bol rad, keby mali moznost naplnit svoj potencial a dostali prilezitosti. Nejaky rasizmus tam vidis iba ty a Jos Verstappen, lebo ho tam chces vidiet. Ved keby bol taky rasista, tak by podporoval vyhradne deti tmavej pleti, ako pisal @Puff, ta jeho nadacia je zamerana na vsetky deti zo socialne nevyhodneho prostredia…to ti ako zapada do tvojho obrazu?
Osobne tebe a aj tebe podobnym prajem, aby ste nikdy nezazili, co je to skutocny rasizmus. Ti ludia sa cely zivot topia v bahne a potom im privilegovana vrstva ide zavidiet este aj to malo, co im niekto chce ponuknut. Fuj.

2 Likes

Ty si mylis diskusiu s vysluchom. Chcel si vediet v com su PS extremisti podla mna, odpovedal som ti. Chcel si vediet, ci povazujem Dansko za extremisticky rezim, odpovedal som ti.

Tvrdis, ze program PS nas ma dostat blizsie k Dansku, tak teraz sa ja pytam, ze cim konkretne? Daj mi 3 priklady konkretnych navrhov z ich programu, lebo ja som tam take nevidel, ked som si ho pred volbami cital.

Ak chces, aby som ti odpovedal, musis odpovedat aj ty mne. :slight_smile: Nikde som nenapisal, ze PS ma extremizmus v programe, ale ti ludia su extremisti. Extremisti v oblasti LGBT a v oblasti ekologie. :slight_smile:

1 Like

Je mi ta luto ako sa silou mocou snazis o pozornost a kazdy ta tu ma na haku. Normalne tu s ostatnymi diskutujeme, nikto nikomu nenaklada. Viem, ze pre teba so Situsom je to nepredstavitelne, tak si sa sem prisiel pokusit pokazit diskusiu (hoci mame ine nazory, ale o tom je diskusia) a stiahnut ju na vasu beznu uroven, ale tu ti to nevyjde. :slight_smile:

Tak som extra kvoli tebe prescrolloval wikipediu o Petersonovi a dozvedel som sa, ze spochybnuje vedecky konsenzus o klimatickej krize…vyzera to byt naozaj velky myslitel.

P.S. Ak nahodou aj ty spochybnujes klimaticku krizu, tak prosim, neotvaraj tuto temu, to uz bude moc na dnesny den. Aj tak cokolvek co napises, nema sancu ma presvedcit. Preto na to ani nebudem reagovat. Hovorim ti to ferovo vopred, aby si sa zbytocne nerozpisoval.

neujdes len tak lahko. v ziadnom pripade si mi neodpovedal na otazku,co je na ich programe extremisticke a preco. ani nahodou. snazis sa odviest diskuziu niekde inde. tak to ale nefunguje. bud si svoje tvrdenia vies obhajit, alebo nevies ci nechces. V takom pripade ale necakaj, ze s ta budem brat vazne.

2 Likes

S tymto absolutne suhlasim. Ale pouzijem logiku a “argument” @Max_is_faster_than_you - kto urcuje, ze je niekto demagog a populista? Ty? Shapiro s Petersonom su velmi vzdelani ludia v roznych oblastiach, to nemoze popriet nikto. A venuju sa teme rodovej identity velmi dlho, to tiez nemoze nikto popriet. Za to, ze maju iny nazor ako vy, tak su populisti? Za to, ze Peterson nechce cloveka oslovovat vymyslenymi zamenami, ale oslovuje ho podla pohlavia, s ktorym sa narodil, tak je demagog?

Lenze oni nemaju iba iny nazor ako ja, oni evidentne zastavaju nazory, ktore su v rozpore so zakladnymi vedeckymi poznatkami. Aku doveryhodnost ma mat taky clovek?

1 Like
2 Likes