S diverzitou sme sa nikam neposunuli, povedal Hamilton pri pohľade na tímovú fotku Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Dno ako kulturblog nesledujem, ale vidím, že ty áno. Dal som ti jednoduchú otázku, na ktorú je jednoslovna odpoveď. Vieš na ňu odpovedať?

Na podávaní pomocnej ruky nič, písal som to už vyššie, nechápem čo na tom nechápeš. Ale problém mám s nasilu pretláčaním ľudí na základe rasy alebo pohlavia. To je rasizmus a diskriminácia.

1 Like

Čo konkrétne malo PS také super v programe, že by nás dostalo bližšie k Dánsku? Daj mi 3 konkrétne návrhy z ich programu. Lebo čítal som dosť veľkú časť ich programu a všetko boli len všeobecné populistické sr4čky bez návrhov konkrétnych riešení ako malo napríklad SaS alebo KDH.

Mozno ta to prekvapi, ale neviem na nu odpovedat. Tema rodovej identity je dost komplexna, sam sa v tom moc neorientujem (ani v tych pojmoch) a ani som to poriadne nestudoval. Prave preto ma prekvapuje, ze ty v tom mas tak jasno, kludne ma osviet. Ked to je len take jednoduche, tak mi prosim aj vysvetli, preco tolko vedcov v tej otazke nema tak jasno, ako mas ty.

1 Like

Asi tak, Sulík je asi jediný kompetentný medzi nimi, bez neho by to bolo oveľa horšie. :slight_smile:
Áno, tie partnerstvá by im mali povoliť, o tom žiadna, len mi príde konkrétne argument s dedením celkom banálny, keďže sa to dá v podstate veľmi ľahko vyriešiť. :slight_smile:

Ale ked vytvaranie rovnocennych podmienok pre znevyhodnenych ludi oznacujes za rasizmus voci bielym, tak s tym evidentne problem mas. Este raz - kde konkretne chcel Hamilton niekoho nasilu pretlacat?

1 Like

Nemáš ma náhodou v ignore liste ty stalkerský blázon? Nevidím tu žiadnu sódu, iba diskusiu rozdielnych názorov. Nikto nikomu nenadáva ani osobne neútočí, ale chápem, že to je pre teba nepredstaviteľné. :slight_smile:

S opakovaním mojich výrazov si už celkom trápny. :slight_smile:

Nuž, keď bol na tom piesočku s Igorkom, tak sa ani nečudujem, ako to dopadlo, jednať s hentakým človekom, to je boj :smiley: . Aj tak zastávam názor, že medzi ním, Matovičom a Šimečkom, to má v hlave usporiadané najlepšie práve Sulík. :slight_smile:

Já myslím, že s pohlavími je to moc složité.
Asi bych to zjednodušil na vlastnictví chromozomu x, popřípadě y…
Tam je to lehce prokazatelné a žádný pošuk o tom nemůže polemizovat.

4 Likes

Napíšem kacírsku ideu: je lepšie, keď je pri moci niekto, kto vie ako kradnúť, ako niekto, kto sa tvári, ako dokonalé a jediné svetlo na konci tunela. :slight_smile:
(a to tu nechcem vehementne presadzovať smer, ja som ani smer, ani ps nevolil, čiže dušu mám na pokoji :slight_smile: )
A súhlasím aj s tým, čo písal Jos o tých odborníkoch z pska, keď má Smer taký výkvet, ako toho uctievača Che Guevaru, tak PSko má zase dákeho wannabe influencera z rádia :smiley: , ktorý sa do politiky dostal, ako slepý k husliam.

4 Likes

A ako konkretne to vyzera, ked niekto “vie ako kradnut?”

1 Like

Prečo meníš tému? Pytam sa ťa koľko existuje pohlaví, nie rodov.

Môj názor na tému rodovej identity je, že každý kto sa identifikuje inak ako muž alebo žena má psychickú poruchu (nemyslím to v zlom). Teraz nemyslím ženy, ktoré sú chlapské a cítia sa skôr ako muž alebo opačne. Ale keď sa niekto neidentifikuje ani ako muž ani ako žena, tak potrebuje odbornú pomoc a nie podporu v tom.

Tiež nie som v tejto téme tak doma ako v iných, niečo málo načítané mám, ale keď chceš dobrý zdroj, tak určite Jordan Peterson alebo Ben Shapiro. Veľmi vzdelaní odborníci v tejto téme a zároveň skvelí rečníci.

suhlasim, preto som jez

7 Likes

K tomu presne mierim a snažím sa to vysvetliť kolegovi vyššie. :slight_smile:

Sranda, že Hogr ani nevie čo lajkuje v domnení, že je to hejt na mňa. Jemu asi jeden chromozóm chýba. :joy:

Tak, ako to vyzeralo počas hegémonie Smeru. Napr. ten tvoj argument s rečami ohľadom náklonnosti Rusku, bol čistý populizmus na získanie hlasov, potom načapali Fica, ako si podáva ruku neviem, či nie s veľvyslancom z USA, čiže oni dobre vedia, že sa nemôžu odtrhnúť od NATO a EÚ. Teraz niečo nakecali pospolitému ľudu, a následne dajú pomaly 180ku, aby si prihriali polievočku a koryto im nevyschne lebo vedia “ako na to”. Fico je to, čo je, každý nech použije také označenie, aké sa mu zapáči :smiley: , ale treba mu uznať jednu vec, dokázal sa tu udržať dosť dlho, čiže zase taký nekompetentný nebude.

2 Likes

Aha, takze sme sa dopracovali k tomu, ze nieco, comu nerozumies, o com mas malo nacitane a do coho sa nevyznas, je pre teba automaticky psychicka porucha?
Ja o tom tiez neviem vela, ale rozdiel medzi nami dvoma je ten, ze som ochotny si to pripustit a radsej nebudem tych ludi skatulkovat. Len za to, ze to nepoznam, to neznamena, ze je to nieco chore a zvratene. Ak sa teme rodovej identity budem venovat dlhe roky, spoznam ludi z danej komunity a dospejem k nazoru, ze maju psychicku poruchu, tak dajme tomu, ale robit to len tak, lebo som si precital par clankov na nete, to je drze a neuctive. O tom je totitz tolerancia, ze som schopny akceptovat aj veci, ktore su mi mozno cudzie a na prvy pohlad neprirodzene.
A pekne, ze si spomenul Bena Shapira, toho poznam velmi dobre, taky klasicky konspirator s darom reci, ked vsak odborne a hlbsie analyzujes jeho argumenty, tak je to co hovori velmi plytke a je to uplne primi.tivna demagogia. To svojim sposobom pekne nadvazuje na nasu diskusiu o skolstve, osobne som rad, ze som bol v nemeckom skolskom systeme, kde do mna podla tvojich slov tlacili rodovu ideologiu, ale aspon som vdaka tomu skolstvu schopny nenaletiet lacnym a prvoplanovym konspiratorom ako Shapiro.

2 Likes

Nič také s nenapísal, naopak viackrát som napísal, že proti tomu nič nemám.

Ja uz tu politiku nechcem prehlbovat, ale tento argument vyslovene nemam rad, tak k tomu nieco napisem. Fico nie je podla mna ziadny kompetentny politik, jeho jedina sila spociva v tom, ze je to jeden vyslovene bezcharakterny clovek, ktory nema ziadne zabrany, ked ide o to, dostat sa k moci. Ano, vacsina ludi by nedokazala to, co Fico, lebo pomaly nikto nie je taka moralna nula, aby sa znizil k tomu, k comu sa je ochotny znizit nas sucasny pan premier. Zober si napriklad taky COVID, Fico nemal najmensi problem klamat a sirit lzi - velmi dobre vedel, ze kvoli jeho bludom vela ludi zomrie, pripadne skonci na JISke, ale co tam potom, potreboval percenta. To iste plati aj o jeho vyhrazani sa smerom k lekarom, odbornikom, sudom a prokuratorom, o jeho hazardovani s bezpecnostnou politikou, o urazani politickych oponentov o vyhrazkach smerom k mediam ani nebudem hovorit. Jeho sila spociva v tom, ze je pripraveny hrat kartami, ktorymi ziadny clovek s elementarnou slusnostou nie je pripraveny hrat. To mu v politickom boji dava enormnu vyhodu, najma, ked mame takych volicov, akych mame. Nahnevanych a zakomplexovanych. Ze pri svojom jednani nici cele Slovensku je mu samozrejme tiez uplne jedno. Takze tolko za mna ku kompetentnosti JUDr. Fica. Ak toto niekto povazuje za dokaz jeho sily, nech sa paci, pre mna je to len jeden ludsky odp.ad bez zabran. A podla toho raz aj skonci.

5 Likes

Robi to presne tam, kde hodnoti fotku : Sú na nej napríklad traja ľudia s odlišnou farbou pleti. Aj keď je na nej oveľa viac žien, stále to potrebuje zmenu,

Mas pravdu v tom, ze je uctyhodne dat sancu socialne slabsim a snazit sa o rovnocenne podmienky, ale Hamilton ma primarne problem s akutnym nedostatkom ciernej pleti v paddocku. Ako vies z fotky teamu odhadnut, kto prisiel zo socialne znevyhodneneho prostredia? Podla mna nijako.

Co sa mna tyka, takto robi len zlu krv, to je ako snaha riesit hlad vo svete. Niekomu pomozes a komu nie, pre tych budes bezcitny.

Podla Hamiltonovho principu nam Slovakom staci oslovit niekoho v paddocku aby zacal hlasat nieco rovnake: Formula 1 je voci Slovakom zaujata len preto, ze su Slovaci, nikdy nikto zo SR nedostal v F1 normalnu sancu, ci ako pilot alebo ako konstrukter,dizajner,aerodynamik, je to nefer, a tu k tomu neni zazemie a treba nam pomoct aby sme tam dostali sancu a kecy podobneho typu. Komu to pomoze? Takto zacne plakat potom kazdy.

Ze v F1 je malo farebnych nie je rasizmus, stazovanie sa na to, ze je tam malo farebnych je rasizmus.

No a preto mu to tak ide, lebo vie na akú strunu má hrať. A jasné, že je bezcharakterný, veď slovné spojenie “poctivý politik” je oxymoron :smiley: . Keď sa ide do politiky tak prvé, čo musíš pri bráne odovzdať je chrbtová kosť a istú dávku morálnosti, tak to jednoducho je všade, ako povedal ten český mma zápasník: “lvi žerou první”.

2 Likes