Ano, vzdelanie nerovna sa inteligencia. Ale ak ma niekto PhD titul z normalnej statnej slovenskej univerzity akou UMB urcite je, tak nejaky inteligencny predpoklad tam je. PhD pred 20 rokmi nie je dnesne Bc z paneuropy za par tisic.
Kolko vysokych skol si studoval na Slovensku? Alebo ake mas vlastne vzdelanie, ked mas takuto mienku o nasich univerzitach?
Ja som studoval dve univerzity (technicku a ekonomicku), takze hovorim z vlastnej skusenosti. Technicka je na urovni ceskych, len nie je tak prestizna, studijne programy mala takmer totozny s brnenskou CVUT a ekonomicka bola podla mna jednoduchsia, ale keby idem na PhD, tak tam to uz je iny level. A rozhodne ani na jednej by titul nedali nikomu za kontakty.
Po tomto co pises si pre mna (aspon co sa tyka oblasti politiky a povedomi o Slovensku) obycajny konzument televiznych novin, ktory vsetko co pocuje v TV zovseobecni a hlasa to dalej ako cistu pravdu.
Ano, su u nas pseudouniverzity ako Saklica, Dubnica a pod., ktore studovali inzinieri a magistri minulej vlady, ale UMB rozhodne k tymto univerzitam nepatri. A aj ked UMB nepovazujem za najtazsiu a dokonca mam znamych, ktori nie su najinteligentnejsi a vystudovali ju (po Mgr stupen), tak na PhD by si ani neskrtli. Ani by nevedeli co tam maju robit. A 20 rokov dozadu to bolo este tazsie.
Ale taketo pseudouniverzity su vsade po svete. Mam niekolko znamych, ktori ledva so stvorkami vychodili gymnazium a pri maturite sa vsetci ucitelia nad nimi zlutovali, ale rodicia mali peniaze, zaplatili im kadejake business school of London alebo dokonca univerzitu v USA. Tam to totizto funguje tak, ze kto plati, ten ide dalej, tak ako v Skalici alebo Dubnici.
Kolko titulov si ziskal na Slovensku? Alebo mas vobec nejaky titul? Scasti suhlasim, ale ako pisem vyssie, PhD je nieco ine ako Mgr zo Skalice.
Tie klamstva podla mna siri zamerne, lebo mu to funguje na ovecky. Ale takyto isty argument by sme mohli pouzit na vacsinu politikov a hlavne na vacsinu luzrov z PSka, ktori si navzajom hovoria odbornici (idealny priklad Hojsik alebo Stohlova).
Vidim, ze si pogooglil nieco dnes. Tych podkategorii je viacero, avsak tam je to uz o tom, na ktoru cast sa zameriavas a je to hlbsia tema a ani tam nie je vedecky dana jednota nazorov, ostanme tak pri vseobecnej inteligencii.