S diverzitou sme sa nikam neposunuli, povedal Hamilton pri pohľade na tímovú fotku Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, vzdelanie nerovna sa inteligencia. Ale ak ma niekto PhD titul z normalnej statnej slovenskej univerzity akou UMB urcite je, tak nejaky inteligencny predpoklad tam je. PhD pred 20 rokmi nie je dnesne Bc z paneuropy za par tisic.

Kolko vysokych skol si studoval na Slovensku? Alebo ake mas vlastne vzdelanie, ked mas takuto mienku o nasich univerzitach?
Ja som studoval dve univerzity (technicku a ekonomicku), takze hovorim z vlastnej skusenosti. Technicka je na urovni ceskych, len nie je tak prestizna, studijne programy mala takmer totozny s brnenskou CVUT a ekonomicka bola podla mna jednoduchsia, ale keby idem na PhD, tak tam to uz je iny level. A rozhodne ani na jednej by titul nedali nikomu za kontakty.

Po tomto co pises si pre mna (aspon co sa tyka oblasti politiky a povedomi o Slovensku) obycajny konzument televiznych novin, ktory vsetko co pocuje v TV zovseobecni a hlasa to dalej ako cistu pravdu.

Ano, su u nas pseudouniverzity ako Saklica, Dubnica a pod., ktore studovali inzinieri a magistri minulej vlady, ale UMB rozhodne k tymto univerzitam nepatri. A aj ked UMB nepovazujem za najtazsiu a dokonca mam znamych, ktori nie su najinteligentnejsi a vystudovali ju (po Mgr stupen), tak na PhD by si ani neskrtli. Ani by nevedeli co tam maju robit. A 20 rokov dozadu to bolo este tazsie.

Ale taketo pseudouniverzity su vsade po svete. Mam niekolko znamych, ktori ledva so stvorkami vychodili gymnazium a pri maturite sa vsetci ucitelia nad nimi zlutovali, ale rodicia mali peniaze, zaplatili im kadejake business school of London alebo dokonca univerzitu v USA. Tam to totizto funguje tak, ze kto plati, ten ide dalej, tak ako v Skalici alebo Dubnici. :slight_smile:

Kolko titulov si ziskal na Slovensku? Alebo mas vobec nejaky titul? Scasti suhlasim, ale ako pisem vyssie, PhD je nieco ine ako Mgr zo Skalice.

Tie klamstva podla mna siri zamerne, lebo mu to funguje na ovecky. Ale takyto isty argument by sme mohli pouzit na vacsinu politikov a hlavne na vacsinu luzrov z PSka, ktori si navzajom hovoria odbornici (idealny priklad Hojsik alebo Stohlova).

Vidim, ze si pogooglil nieco dnes. :slight_smile: Tych podkategorii je viacero, avsak tam je to uz o tom, na ktoru cast sa zameriavas a je to hlbsia tema a ani tam nie je vedecky dana jednota nazorov, ostanme tak pri vseobecnej inteligencii.

1 Like

co mas proti Hojsikovi? ze sa venuje niecomu co ty povazujes za nepodstatne? comu sa venuje Blaha?

2 Likes

Proti Hojsikovi? Ze je to totalny amater, ekologicky terorista a obycajny europritakavac. Pozri si status od Data bez patosu, co som sem dal vcera a ten je presne venovany takemu Hojsikovi. :slight_smile:

Prepac, ale vy progresivci (nemusis sa ani priznavat, ze si ich volil) ste fakt r3tardovani v tomto, uz mi dosla trpezlivost. Kde som ja napisal, ze ekologia je nepodstatna? A co ja mam s Blahom? Tu sv1nu komunisticku ani neskusaj so mnou spajat. Vy nic ine neviete, ked niekto skritizuje PS, len kopat okolo seba ako urevane decko a automaticky sa odvolavat na Smer (ako ty teraz na Blahu). Toto uz je level diskusie Hogr, ked niekto skritizuje Alonsa a samozrejme on to otoci na to, ze Verstappen vyhrava len vdaka autu. :slight_smile:

Objektivita ako frustrovana zanedbana Hanzelova z vasej strany.

1 Like

Tak jsem si tenhle vědecko zábavně vzdělávací pořad vychutnal až do samého konce.
Už hodně dlouho jsem tolik své pozornosti nevěnoval žádnému filmu ani jiné video formě nevěnoval (tedy kromě Formule 1) snad 20 roků.
Mít tu moc, tak bych pořady podobného typu nařizoval jako povinnou četbu. Jedině vzdělaní a hlavně znalí lidé si totiž dokážou uvědomit jaké hlupáky se z nás všech snaží EU udělat.

Se zdejšího osazenstva bych tohle video vřele doporučil především @HellHogr , protože je v něm řečeno mnohem více, než o pouhé ekologii.

2 Likes

Proč mě? 15xzamysleni

Až shlédneš, tak poznáš. Jestli i tohle hodně poučné video nepustíš, tak budeš hodně ochuzený o informace, které později budeš pomalu získávat třeba roky.
A vůbec to nemyslím zle. Věř mi. :wink:

1 Like

Trosku prehanas, len som sa pytal. Nadobudol som pocit, ze ti mafia zo smeru vadi podstatne menej ako PS, o nejakom Hojsikovi sa to vyjadrujes ako keby ti vystrielal rodinu, tak som bol zvedavy preco. Alebo nemas argumenty a musis sa ohanat hogrom?

3 Likes

Tvoje pocity su mne jedno. :slight_smile:

Co som take strasne na neho napisal? Ze je amater, ekologicky terorista a obycajny europritakavac? To sa ta tak dotklo, ze som si dovolil napisat o “expertovi” z PS?

Vsak som ti odpovedal, tak ako ze nemam argumenty? :smiley: Pritom ty si mi stale od vcera nedal 3 konkretne navrhy z programu PS. :slight_smile:

namiesto argumentov prichadzaju urazky :sweat_smile:.
ale vsak ok, niekedy urazka ci nadavka napovie viac. Mna zaujimalo, ze cim konkretne ta napr Hojsik vytocil, ale si schopny len otacat stale tie iste floskuly o amateroch a ekoteroristoch. To je do diskusie trochu malo.
Ja som ti rovno priznal koho by som volil keby k tomu doslo a preco, ty sa pochval.

4 Likes

Tak si to precitaj este raz, myslim, ze tlieskanie odstaveniu jadrovych elektrarni v Nemecku, je dostatocny dovod na to, aby sme niekoho povazovali za amatera a ekoteroristu. :slight_smile:

Amater, ekoterorista a europritakavac su urazky?

Vies co je malo? Nevediet dat ako argument ani 3 konkretne navrhy PS, ktore nas mali posunut blizsie k Dansku, ked si sa tak ohanal ich programom. :slight_smile:

No s tebou to ani diskusia nebola, lebo ty si nepovedal nic, len si sa vypytoval. Diskusia to bola s miftym.

Kde si sa priznal? Daj sem citaciu, lebo to som nevidel, ze si sa priznal. Bud zle hladam alebo klames. A ked uz sa chces priznat, ze koho si volil, tak by ma aj zaujimalo, ze preco. (no hate, len chcem vediet dovod cim dana strana presvedcila volicov) :slight_smile:

1 Like

a cim sa treba ohanat ak nie ich volebnym programom? ved nie su vo vlade.

to je pre teba typicke. prskas bez toho aby si si to overil. vsak je to v nasom diskuznom vlakne. sekretarku ti robit nebudem. ked nemas nato diskutovat tak to nerob.

uzatvaram to tak, ze PS je pre teba cervene sukno a nevies pri tom suvisle mysliet. Je to tak ako sa kedysi chvastal jeden Fedor Flasik ked budoval smer. Volby su o emociach, nie o faktoch.

1 Like

No ved si obhajoval ich program, ze by nas posunul blizsie k Dansku a kedze som ten program cital, tak som chcel od teba tri konkretne navrhy z neho, ktore stali za to. Bohuzial si ich nenasiel.

Neprskam, len ti pisem, ze to tu nie je. Keby to tu bolo, tak nemas problem mi to za par sekund najst a odcitovat, len si asi prichyteny pri klamstve a spravas sa rovnako ako Hogr, ked ho clovek nachyta. Ak mi to sem das, rad uznam, ze som sa mylil a zle som hladal. :slight_smile:

Praveze na to mam, tak tu diskutujem. Len ty si si pomylil diskusiu s moderovanym rozhovorom alebo vysluchom.

Tvoje uzatvaranie je uplne mylne. PS hodnotim na zaklade programu a “odbornikov” tak ako kazdu inu stranu. Zatial je PS partia aktivistov, ktorych hlavnou temou je LGBT propaganda, ktora ludi na Slovensku absolutne nezaujima. :slight_smile:

Sranda, ze PSkari neviete nic ine len otacat vsetko na Smer, ktory je pre mna uplne no-go. Nebavis sa ale so Smerakom, ale s clovekom, ktory realne cita programy stran a pozrie sa na zopar poprednych clenov co su zac. :slight_smile:

Absolutny suhlas. :slight_smile: Preto ma Smer 24% a PS 18%. Jedny maju svojich dochodcov, ktorych idolom je hranol a druhy maju svoje liberalne ovecky, ktorych idolom su influenceri, na zaklade ktorych volili. :slight_smile: Keby su volby o faktoch a programoch, tak vyhra SaS a KDH (lenze to by tam nesmeli byt hovada typu Sulik alebo Krupa).

@HellHogr nespi a lajkuj tie komenty, nech je tvoj pan Situs hrdy. :joy:

1 Like

to nie je pravda, sadol si na lep. Ano maju to v programe, rovnako ako ine veci. Pre jednoduchsich je to terc na chrbte a preto to smer a spol tlacia dopredu. Evidentne si ich program necital.

je, a robit za teba robotu nebudem. Ked s niekym diskutujem tak ocakavam, ze nehadzem hrach na stenu. V tvojom pripade mi to pride, ze to je len o emociach a hadani. Proste PS ma v programe LGBT prava a nieco z energetiky, co povazujes za nespravne a uz je z teba runaway diesel.

dobre spravim ti sluzbu ty ovecka, pisal som, ze keby som na svk volil, tak volim PS pretoze je to jedna z dvoch relevantnych a zaroven standardnych stran, ktora je postavena na hodnotach a nie na popularite jedneho cloveka. Druhou taku stranou je KDH, ktora mi je hodnotovo dalej, ale akceptujem ich ako protipol.

3 Likes

No praveze cital, ale ty nie, a preto si sa nim ohanal a nedokazal si tu z neho vytiahnut 3 konkretne navrhy na zlepsenie zivotnej urovne tejto krajiny. Program plny prazdnych viet a vseobecnych politickych dristov, ktore by sa dali zrhnut na 1-2 A4 do par odrazkovych hesiel.

Nie je. Keby je, tak mi to davno odcitujes a nerobis tu z toho halo na styl Hogra. :slight_smile:

No ved daj citaciu kde si to pisal. Jedine, co som postrehol je, ze nemusis byt volic PS, aby si mal na niektore veci nejaky nazor. Nikde ale nevidim, ze si pisal to, co tvrdis, ze si pisal. Evidentne to neodcitujes, a tak to povazujem za klamstvo. :slight_smile:

Myslel som, ze by si ich volil kvoli programu, ktorym si sa ohanal. Ale ak si homosexual, co evidentne asi si, kedze odpovedi na tuto otazku si sa vyhol, tak potom chapem, ze pre teba je ta LGBT cast podstatnejsia ako pre vacsinu Slovenska, a tak ich volis. Neber to vobec ako urazku, je to normalne ci je niekto homo alebo hetero, mna len zaujima co vedie ludi k tomu volit PS, kedze v ekologii su totalne mimo (ako cela EU na cele s Nemeckom) a v ekonomike je to za jedno so Smerom (dvihat dane, znevyhodnovat uspesnych ludi a dokonca brat aj dochodcom). Ak je niekto homosexual, rozumiem, ze ma dovody volit ich a plne to akceptujem, len to staci povedat a nemusime sa motat okolo programu, ktory je nulovy a populisticky. :slight_smile:

1 Like

Boze, tu to mas…dufam, ze zvyraznovat prislusne pasaze netreba.

4 Likes

Uplny nezmysel, helmutko to napisal pomerne jasne a myslim, ze vela ludi to malo podobne. Aj pre mna je PS torchu viac nalavo, nez by som si zelal, ale je to jedina strana, ktora stoji na hodnotach a ma nejaku predstavu o tom, co chce v politike robit a ako to chce robit. Pri PS sa stale hadas o ich programe, to sa u inych politickych stran neda, lebo tie ziadny program ani nemaju. Bud to je mafia typu SMER a potom su tam trapkov.ia zo Sasky, ti uz mali moznosti viac ako dost a vsetko coho sa chytili, uplne pokazili, takze ak tu Sulik ide rozpravat o tom, ako ide budovat silnu ekonomiku, tak sa pytam, co robil doteraz. Uz je s tym len trapny. A ano, potom na hodnotach stoji KDH, pre niekoho ako ja, co som zataty ateista to vsak nie je vhodna alternativa.

2 Likes

Uznavam, toto som nenasiel pri hladani a nemal som cas to tu cele prechadzat znova, za to sa helmutkovi ospravedlnujem.

Ok, takze si v podstate volil mensie zlo, dobre tomu rozumiem? Ci si volil PS z presvedcenia, ze to tu spasia a ekonomicky aj zivotnou urovnou dostanu Slovensko blizsie k priemeru EU a naplnia svoj program, o ktorom sam Simecka medzi recou priznal, ze ten program je tak na 10+ rokov (cize prazdne politicke reci bez konkretnych navrhov ako mala SaS alebo KDH)? Alebo si homosexual a potom plne chapem tuto volbu bez ohladu na program?

Nikoho nesudim, normalne sa zaujimam a pytam. Pre mna homosexualita nie je choroba a mam znamych aj takto orientovanych. :slight_smile:

1 Like

Priblizit Slovensko na priemernu uroven EU je aj projekt na 10+ rokov. Z hov.na diamant za den neurobis. Simecka to ako jediny aspon priznal a netahal ludom medove motuzy popod nos, ako Sulik s Majerskym, ktori sa tvarili, ze tu pomaly za tyzden svojimi zazracnymi rieseniami, spravia zo Slovenska druhe Nemecko. Sulik len akosi zabudol dodat, preco tie svoje uzasne a konkretne navrhy nepresadzoval, ked bol v Matovicovej a Radicovej vlade. Vtedy bolo dolezitejsie riesit s Kocnerom volbu generalneho prokuratora.
A aby som ta upokojil, PS som nevolil, podobne ako helmutko zijem dost daleko na to, aby ma ten cirkus u nas nemusel zaujimat. Ale ano, keby som na Slovensku zil, tak volim PS a kludne poviem, ze aj z presvedcenia.

Koho bys volil na Slovensku?