Zbytočne ho tu obhajuješ, ja mám na neho rovnaký názor, len odporúčam pozrieť si čo je inteligencia, lebo veľa ľudí si to mýli so vzdelaním a názorovou orientáciou.
No zlí sú aj tí aj tí. Aj politik, čo má evidentne majetok, na ktorý nemá ako zarobiť, aj novinár, ktorému sudca vynáša utajené informácie zo spisov a záhadne ten istý novinár nadobudne nehnuteľnosť, na ktorú tiež podľa priznaných príjmov nemal ako zarobiť. Rozdiel medzi mnou a vami (nemyslím teba konkrétne) je, že ja som kritický ku všetkým bez ohľadu na ich názory, vy ste kritický len ku tým, ktorí sú aktuálne mainstreamom považovaní za tých zlých.
PS: Tvoj komentár som prestal čítať pri alternatívnych médiách, lebo je to klasická argumentácia level facebook a zjavne si mylne o mne myslíš, že za to, že som politicky kritický na obe strany, aj tú ktorú preferuješ ty, tak som nejaký vyznávač Smeru.
Ono mne sa najviac paci, ze o Blahovej inteligencii si uz ani v tom SMERe nerobia ziadne iluzie. Hoci bol v pocte kruzkov v ramci strany na tretom mieste a bez debaty je jeden z najpopularnejsich politikov v SMERe nikoho ani len nenapadlo, spomenut jeho meno v suvislosti s nejakym ministerstvom. Vedia, kde ma ten clovek svoje limity. Na pisanie nenavistnych statusov im bol dobry a to bolo aj vsetko. Pes patri do kuta a nie na ministerstvo.
Jednoduchšie ako vysvetlovať ti čo je inteligencia bude, keď ty mi povieš, na základe čoho ho považuješ za neinteligentného? Lebo je bolševik a má iné názory ako my?
Ja som ti nikde nevytkol, ze citas alternativne media alebo podporujes SMER, ja som sa len snazil sirsie zobrazit vsetky blud.y, ktore Blaha siri. Medzi ne patri aj vychvalovanie alternativnych medii, preto som to spomenul. Ze netreba miesat inteligenciu, vzdelanie a charakter suhlasim, preto som sa ani v najmensom nehadal, ze Fico s Kalinakom su inteligentni. Nic to nemeni na tom, ze napriklad u takeho Blahu naznaky inteligencie nevidim. Ten je aj bezcharakterny a aj hl.upi. Ale arogancie a sebavedomia (a zial aj energie) ma za desiatich, to mu uznavam.
On nema len ine nazory, on ma vyslovene hlu.pe nazory. A na rozdiel od Fica to posobi tak, ze vacsine z toho, co hlasa, aj realne veri a nehovori to iba z vypocitavosti. Nuz a ano, ked ma niekto v zivote hl.upe nazory, tak ho ludia budu mat za hl.upaka.
Tak Blaha má síce názory totálne mimo mňa, ale keď ich prezentuje, tak je v nich logika a vie si to odargumentovať (hoci s tými argumentami nesúhlasím). Škatulkuješ ho na základe toho, že je to zm.rd, tak automaticky ho mylne považuješ za neinteligentného. Má niekoľko odborných publikácii, za jednu získal aj cenu Literárneho fondu. Toto by podľa mňa nedal dokopy niekto, kto nie je inteligentný. Lenže to je to, že vy ho máte v škatulke zm.rd (oprávnene za mňa), tak automaticky máte problém uznať, že je inteligentný, lebo to je niečo pozitívne.
Neinteligentný človek je pre mňa napríklad Remišová, ktorá nevie narátať do päť.
Aj Elon Musk má pre niekoho hlúpe názory, ale znamená to, že je neinteligentný? Aspoň si prečítaj o čom je inteligencia, keď tu chceš o tom diskutovať.
Ale krásny príklad škatulkovania.
@HellHogr nespi, nelajkol si mu posledne tri komentare ty šašo počmáraný, naprav to.
Ja som ti jasne napisal, preco a ktore Blahove nazory nepovazujem za logicke. Odargumentovat si ich vie akurat tak na socialnej sieti, kde nema oponenta a kohokolvek, kto mu protireci v momente zablokuje. V akejkolvek odbornej diskusii je s tymi svojimi “logickymi” nazormi uplne strateny a vie sa obhajovat iba cez osobne utoky. A nie len, ze tie jeho nazory su hl.upe, on tomu este aj nasadi korunu v podobe toho, ze ich prezentuje mimoriadne hulvatskym a prizemnym sposobom.
Odbornu publikaciu na Slovensku vyda kazdy, kto ma kontakty na spravnom mieste, ze Blaha nejake publikacie ma, je len smutnou vizitkou stavu slovenskej vedy a nie vizitkou jeho inteligencie. Pozitivny ohlas v ramci odbornej akademickej obce jeho publikacie nemaju.
To, ze ty ich nepovazujes za logicke, lebo mas opacny politkcy nazor, neznamena, ze logicke nie su. Ale logika je trochu ina vec ako inteligencia, takze opakujem, ze si pozri co je intelignecia, lebo si to evidentne mylis s tym, ze ked ma niekto pre nas j3bnute nazory, tak je u teba automaticky neinteligentny.
Dovolim si mysliet si, ze pri odbornych publikaciach clenov PS tento argument nepouzivas.
Tak v roku 2009 získal cenu Literarneho fondu za najlepsiu knihu v spolocenskych vedach. Toto mi neznie ako negativny ohlas na publikaciu. Opakujem, ze to, ze my s nim nesuhlasime, neznamena, ze je neinteligentny. Ma aj titul PhD. Myslíš si, že neinteligentný človek dokáže získať takto vysoký akademický titul?
(áno, dnes už dostane Bc aj Mgr hocijaký neinteligentný hlupák snáď na všetkých školách na Slovensku okrem STU a TUKE, ale v časoch jeho štúdia to tak ešte nebolo a navyše PhD je stále trošku iný level)
dneska si titul mozes kupit, respektive moze ti ho niekto kupit ze jo to je pekne premostenie k clanku o diverzite a Hamiltonovi, len ci je takyto typ pomoci namieste, to necham na kazdom
Dnes áno, 10-15 rokov dozadu nie. Ale titul PhD si ani dnes len tak nekúpiš. Hlavne nie na štátnych univerzitách a keď si “nikto”.
Neviem prečo si max musí stále obhajovať svoje názory na Blahu, keď s ním súhlasím, len už by mohol pochopiť, že inteligencia je niečo iné ako si on myslí.
tam je takisto dolezite zmienit, na koho tie kampane, ci uz samotneho Fica alebo v mensom aj Blahu, cielia, pretoze ani max ani ty ani ja v tom sice logiku nevidime, tak cielovka ju v tom priamo vidi; co ale neodporuje tomu, ze na to aby si manipuloval vacsiu ci mensiu skupinu ludi, musis byt inteligentny, to je podla mna podmienka, inak zlyhas a ty budes ten, kym budu manipulovat
Tak ja som s Blahom videl len par diskusii (asi 2-3 par rokov dozadu) a ked som sa na to snazil nezaujato pozerat a moderator nedaval zaujate otazky, tak ta argumentacia nebola slaba. Logiku mala, aj ked ja som s tym nesuhlasil, lebo pre mna je komunizmus odpad.
Jedna vec je, ze s nim nesuhlasime a je to komunisitcky blazon, ale ako vyslovit, ze Blaha je neinteligentny je uplne mimo akekolvek fakty a objektivitu a moze to napisat len clovek, co nevie co je inteligencia.
Kampane su ina tema. 99% volicov su ovce a kampanee su pre nich. Ci su to ovce Smeru alebo ovce Matovica alebo ovce PS, vsetko su to ovce, akurat beekaju na ine nazory a nazory ich “lidrov” su pre nich svate (ako sme mohli vidiet vyssie - tlieskanie vypinaniu jadrovych elektrarni, lebo to podporuje aj “moje” PSko. Keby vypinanie jadroviek podporoval Smer a PS bolo proti, tak sa hadam ani nemusime bavit aky nazor by tu pisal max).
Ked uz sa tu ohanas tym, ze co inteligencia je a co nie je, tak by som podotkol, ze ani vzdelanie a inteligencia nie je to iste. Ja sa stale vraciam k tej otazke, ze v com sa ta Blahova inteligencia prejavuje. Lebo z toho, ako vystupuje, ake nazory zastava a akym sposobom ich zastava, na mna posobi ako obycajny hl.upak. A este k tomu ani nie moc dobre vychovany hl.upak. Ty mi tu stale rozpravas a argumentujes logikou jeho nazorov, ale nepovedal si mi ani jeden jeho nazor, ktory by bol logicky alebo ktory by si Blaha dobre argumentacne obhajil. Vsetko co hovori su povrchne nezmysly, ktore vyvrati aj ziak zakladnej skoly.
Ale ja neviem, mozno mame ine naroky na inteligenciu, ked tebe staci, ze Blaha v diskusii hodi mena niekolkych filozofov a pouzije nejake to cudzie slovicko, nech sa paci. Pre mna je inteligencia sirsi pojem, o niekom, kto ma tak evidentny problem ako Blaha, orientovat sa v zakladnych faktoch a neovlada ani zaklady elementarnej slusnosti, takeho cloveka ja za inteligentneho nepovazujem.
No ono nie je problem v tom, ze mame ine naroky na inteligenciu, ale v tom, ze ty uplne nevies co znamena pojem inteligencia a spajas si ho s vystupovanim cloveka a jeho nazormi.
Nie je podstatne, co je pre teba inteligencia, ale ako je inteligencia definovana. Spaja sa s tym ako clovek mysli ako sa dokaze ucit, nie aky je, ake ma nazory a ci je slusny. Hoci nema jednu jasnu definiciu a da sa na nu pozerat z viacerych oblasti a kategorizovat ju, ak zostaneme vo vseobecnej rovine, tak je to schopnost abstraktne mysliet, ucit sa, atd. Skratka subor rozumovych schopnosti. A clovek, ktory ma titul PhD v akejkolvek oblasti musi mat rozumove schopnosti na pomerne vysokej urovni. Bez ohladu na to ci je to clovek slusny alebo ci ma nazory pre nas relevantne alebo nie.
Jednoduchy zaver: Blaha je inteligentny clovek, to sa popriet neda. Zaroven to vsak nevylucuje to, ze pre nas je zm.rd, komunista a populista.
Fakt ak sa chces dotahovat o takychto temach, tak si aspon otvor wikipediu a pozri nejake zakladne veci a usudis, ze tu nemeliem blbosti, ktore si vymyslam na kolene.
Výhodou jaderných elektráren je vysoký výstupní výkon vzhledem k dodanému množství paliva. Účinnost u běžných typů tlakovodních reaktorů je o něco nižší než účinnost moderních uhelných elektráren (asi 30 % oproti 35 – 40 % u uhelných elektráren).
Takže taky žádná sláva. V každém případě je používání elektrovozů ekologickou katastrofou už jen tím, že samotná rychlonabíječka spolkne 17-18%. Atd…
Dakujem, ale oznacil si zleho uzivatela. Mal si oznacit miftyho, ktoremu by to otvorilo oci. Staci sa pozriet na ten uvodny obrazok v casti “PRO” odrazka “Velmi nizske emise”.
Tymto si ale protirecis, lebo hovoris, ze Blaha musi byt inteligentny, kedze ma titul PhD, cim davas na jednu uroven inteligenciu a vzdelanie. Nevies, za akych okolnosti ten titul ziskal, neviem to ani ja, ale viem na akej urovni je nase skolstvo a veda, tie tituly sa u nas rozdavaju za dobre kontakty a nie za schopnosti. V pripade Blahu podla mna stacilo, nasrobovat sa do spravnej ri.ti a uz mu ten titul mohol pristat. A aj keby nie, naroky na vedu a vzdelanie su u nas velmi nizke, clovek nemusi byt extra inteligentny, aby ziskal titul.
V tomto mas pravdu a preto aj nechapem, co je na mojej definicie inteligencie zle. Vela ludi, vratane mna, pod inteligenciu radi aj schopnost kriticky mysliet a spravne vyhodnocovat informacie, to je inak aj celkom elementarna sucast vedeckej prace. Touto schopnostou Blaha az zufalo nedisponuje, vo svojich nazoroch je uplne dezorientovany a naleti na akekolvek prvoplanove klamstvo, ktore mu podsunie niekto z Kremla. O tom, ako prekruca a nerozumie historickym suvislostiam ani nebudem hovorit. Napriklad ked tvrdi, ako dobre nam bolo za komunizmu, lebo sa stavali byty, ako nas oslobodili Rusi a aky fajn bol Che Guevara. Podla mna tieto veci vela vypovedaju o jeho rozumovych schopnostiach. Naopak, tebe staci, ze ma titul PhD. Ak tu niekto nevychadza z definicie inteligencie, ktoru si sam stanovil, tak si to ty. A to ani nebudem hovorit, ze vedci pracuju aj s pojmom socialnej inteligencie, t.j. schopnostou mudro jednat v medziludskych vztahoch (zjednodusene povedane). Tam je Blaha so svojim vulgarnym, neslusnym a hul.vatskym vystupovanim rovnako uplne strateny a keby mal aspon zaklady socialnej inteligencie, tak by davno musel pochopit, ze sa chova ako nevychovane a arogantne pubertalne decko. A to sa bavime o niekom, kto seba sameho nazyva vedcom, to je o to smutnejsie.