Georgea Russella už niekoľko týždňov prenasledujú technické problémy. Nevyhol sa im ani na štarte v Maďarsku, kde po chybe pohonnej jednotky spadol takmer na posledné miesto. Zvyšok nedele strávil snahou minimalizovať škody, ktoré spôsobil záhadný skok v otáčkach motora.
aj z tohoto clanku je vidiet, ako je to spravene vsetko zle… otacky motora na starte riadi “nejaky software” nezavisle na voli jazdca… parada! okamzite zakazat! Dobijanie baterie nieje z kynetickej energie auta, ale z motora… parada!!! OKAMZITE zakazat!!! co to je za bordel? Dobijat sa to ma vtedy, ked sa brzdi! Vtedy je plyn nula, brzdy na max. Brzdy na max nemusia znamenat, ze sa na max zavru brzdove dosticky, moze (teda musi) to znamenat, ze elektromotor spomaluje auto a generuje elektrinu do baterie… Ziadne generovanie elektriny motorom!
Mercedes je primárne korporát a keď je šanca zvoliť si šampióna, tak si zvolia mimo trate.
Už za Hamiltona bolo vidieť, že Russell je tam taká čierna ovca. Ten rozdiel v správaní tímu pri víťazstvách Lewisa a Georga bol až trápny, ani sa to nesnažili skrývať.
No očividně ti nedošlo na co narážím. Jos píše furt něco s korporátem u Mercedesu. Problém je, že všechny týmy v F1 jsou korporátní. Takže tu svojí debilitu a žluč si strč do prdele, než ti ji vytáhne jos v ústřici
dnes je tu veselo…to,že si nepochopil jednoduchú vetu,znamená čo? radšej nenapíšem…Hell len porovnal koncerny RB a Mercedes,ktoré sú oba korporáty,rovnako ako F1 teamy a ty si vyletel ako raketa…nabudúce viac myslieť a menej trepať…
Jasne, tam je vsetko dopredu naplanovane a vypocitane A uz davno je tam rozhodnute.
Ano, pocas poslednych sezon to bolo na nich dost vidiet. Tak, ono to ma viacero dovodov. Po prve, Russell moze byt sebelepsi pilot(kvality mu nespochybnujem) ale je to spinava zakerna krysa co nema problem uchylit sa ku klamaniu v mediach, ociernovaniu superov a inym spinavostiam. Nesmieme zabudnut ani na jeho bezchybnost. Za kazdu koliziu v ktorej sa ocitol, kazdy problem co sa unho vyskytol tak vzdy bol na vine niekto iny alebo nieco ine, on nikdy nic. No a po druhe, asi tam celkovo ani nezapadol, Wolff len tuzobne cakal, kedy tam bude moct dal Antonelliho.
A ano, u nich je vidiet velmi hlboky podpis automotive korporatu. Obzvlast u Wolffa v jeho spravani sa, ale cely team tak pracuje, ako nemecka fabrika na auta. Na vsetko maju spickove nastroje, vsetko maju prepocitane dopredu, simulacie ake asi nema nikto, na vsetko su vypracovane rozsiahle postupy, planovane umiestnenie, planovany sampion. Ale staci, ze nieco ten ich starostlivo vypocitany plan rozhodi, drobna zmena s ktorou nepocitali a su rozhodeny jak slama na poli. Tam nikto nevie rozmyslat, vsetci idu len naucene noty
áno,prakticky celé je to pravda,lenže team F1 takto pilota neodpíše z jednoduchého dôvodu a to sú zamestnanci…predstav si,že zamestnanec,ktorý by o tom vedel,by prešiel do iného teamu a tam to vytiahol,Merc by bol odpísaný…jednoducho mechanika aj elektronika mercu je výkonná ale aj chybová a Russel si to vyžiera viac…
ja som ju pochopil. Chcel provokovat. A Honzik nic s nicim neporovnaval, len vyblafol vetu, ze aj RB je korporat.
Porovnavat korporat Mercedes a “korporat” RB je estelen trepanie. Red Bull sice niektore znamky korporatu nesie, ale zdaleka to nie je pravy korporat ako Mercedes. V pripade RB to k oznaceniu “korporat” zvadza primarne preto, lebo ich plechovice sa predavaju priblizne v tolkych krajinach v kolkych sa predavaju auta Mercedesu. Ale vo svojej podstate je to firma vlastnena a riadena dvoma rodinami, ziadni akcionari, valne zhromazdenia kopy ludi a pod.
a ty si pocul o dodatkoch o mlcanlivosti k zmluvam? Ty si myslis, ze vsetci drzia hubu len tak zo srandy a nepredavaju svoje pribehy? myslis si, ze nikto v RBR nevie, ako to tam v skutocnosti bolo s Hornerom? Ludia z FIA ci z Ferrari, nikto nevie ako to bolo s tajnou dohodou FIA/Ferrari? Chvilu som mal pocit, ze si starsi a mas trosku rozhlad, ale asi teda nie.
Z takeho cloveka co nieco take podpise ked tam ide pracovat a otvori si hubu ked odide by zdrali kozu
zákony,nariadenia aj dodatky sú len nato aby sa purušovali,dúfal som,že si už dosť dospelý aby si to chápal…myslíš si,že vec s Hornerom nikdy nevyjde na povrch? keď na povrch vyšla špinavosť Briatoreho,tak na povrch vyjde všetko,otázne je kedy,jednoducho to vyjde von okľukou a nie priamo…k tomu RB,meno korporát naň sedí ako prdel na šerbeľ, nebudem ti vysvetľovať prečo ale v ekonomike si určite totálne slabý,keď toto nevieš…
Ja si myslím, že sa v Mercedese rátalo s Russellom, že bude šampión a po sezóne by ho vymenili za Maxa, aby sa od neho Kimi učil, zbieral skúseností a Max by bol istota, keby je náhodou Ferrari alebo Mclaren na ich úrovni.
Keď však zistili ako veľmi sú vpredu, tak si uvedomili, že kľudne môžu spraviť šampióna z Kimiho a na ňom postaviť najbližšie roky, zatiaľ čo Russellovi sa objavia “záhadné” technické problémy a zrazu z týždňa na týždeň začne na Kimiho neuveriteľni strácať.
Myslím si, že sú v rámci Mercedesu presvedčení, že si takúto kontrolovanú dominanciu dokážu udržať minimálne najbližšie 2-3 roky, a preto ani nenasadzujú vylepšenia tak ako ostatní a dokážu tak Kimimu zabezpečiť tituly ako najmladšiemu v histórii. Je mladý, dravý, má zaujímavý charakter (taký trochu miernejší Max z rokov 2015-2018) a veľa fanúšikov a fanúšičiek. Takže dokonalé PR a Wolff bude mať to o čom sníval - objavil druhého Verstappena.
Hoci sa Kimi na Maxa zatiaľ nechytá ani keď ho porovnáme s Maxom z úvodu kariéry, na to sa história pýtať nebude, každý bude vidieť víťazstvá a tituly. Objektívne zatiaľ Kimi nemá ani na Leclerca, Hamiltona alebo Norrisa, keby má ísť proti ním na titul vo vyrovnanom aute. To príde až skúsenosťami. Chcem ale podotknúť, že Kimi rozhodne nie je zlý, určite z neho bude super pilot, no zatiaľ nie som presvedčený o tom, že by bol nejak výrazne lepší napríklad od Hadjara alebo Bortoleta. Rozdiel je primárne v aute a tíme okolo neho.
Každopádne Mercedesu prajem, aby sa Ferrari s McLarenom dotiahlo čím skôr a budúci rok titul bral Leclerc alebo prípadne Norris (RB kvôli ADUO nedávam šancu).
mas mylne predstavy. Jasne, ze ta vec s Hornerom raz vyplava na povrch, ako aj kopa inych zalezitosti. Ta mlcanlivost ma svoje hranice, moze byt na nejaku dobu alebo je v nej zakotvene, ze zverejnovanie informacii nemoze poskodzovat firmu a jej zamestnancov. Nikto, kto chce par lajkov na sietach ci par tisic za rozhovor nebude riskovat zalobu od medzinarodnych spolocnosti ako je McLaren, Mercedes, Ferrari ci RBR ktora ho moze prist na miliony.
A druha vec, ohovarat predchadzajuceho zamestnavatela ci vytahovat jeho spinave pradlo u noveho je silne neprofesionalne a zvysuje to sance, ze ho v novej praci k nicomu podstatnemu nepustia a bude mat zvytocne problemy. Ked clovek teraz zaluje alebo vykecava interne veci o svojom byvalom zamestnavatelovi, niektori sa nad tym zasmeju ako nad pikoskami, normalny manazer si povie, ze toto raz bude robit aj o tej firme, kde aktualne robi, takze ho odreze kolko sa bude dat.
Takze tolko k tomu, vobec by som sa nebal, ze v kazdom teame sa deju skop1ciny, ale nikto nie je taky hlupy, aby o tom klabosil kde sa da a riskoval povest ci zalobu
Neviem aku Briatoreho spinavost myslis, takze tazko reagovat