Ty si napísal toto: “Trochu si si pomylil do ktorej skupiny patrí Alonso lol. Inak Alonso sa dneska zastal Russell v tejto téme.” Tak skús ešte raz a pomaly čítať.
To by som necakal, ze zrovna ty sa budes bavit citanim takejto diskusie.
Zda sa, ze vsetci mame svoje guilty pleasures.
Prirovnavam Maxa k ostatnym sampionom, ktori robili obcas to iste, take iste kontroverzne manevre. A zaroven hovorim, ze nikto nikdy nehovoril, ze niekoho sikanuju, ze tym je George na smiech.
Ved sa vyjadri konkretne, kde klamem, lebo zatial len melies na prazdno.
Az teraz som si precital nick, ze s kym si pisem. To vysvetluje vsetko.
Zastal sa Alonso dneska Russella kde povedal ze nie je two faced ako tvrdi Verstappen? Zastal. A ty vytiahnes Alonsov vyrok z vikendu ohladom inej temy.
Ja som to skôr smeroval k tej penalizácii ale okej chápem, že ty si sa vyjadroval k tej dvojtvárnosti, moja chyba.
Skôr je to akceptácia situácie a snaha nič nehnať do extrému.
Keď to tu toľko “kážem” snažím sa to aj praktizovať.
Vieš, že som na túto širšiu tému dal cez víkend zo 2 analytické príspevky, ale tak nejakú diskusiu nevzbudili. A odvtedy Max hodil ten svoj granát, a dnes George prišiel s guľometom. Uvidíme čo teraz vytiahne Max, tipujem aspoň tank.
Takže racionalita sa v tomto už takmer stráca, hoc kvitujem Tvoju snahu krotiť miestneho Maxa alebo to o čo sa snaží Donnie. Ale realisticky je to už skôr ako taká bitka v bare vo filme, kde sa jeden naštve a zaženie sa na druhého, ale pritom trafí iného, ten sa zapojí a hodí fľašku, prestrih a už sa mláti celá krčma.
Takže si radšej s chuťou prečítam túto miestnu Tortugu a skúsim vecne asi inokedy.
Tvoje prispevky mam rad a beriem ich vzdy za objektivne bez zbytocnych emocii. Preto by ma ale zaujimalo, o co sa tu snazim ja?
Mne ide hlavne o to, ze tak ako to byva u vacsiny jazdcov, tak niektori ich fans odmietaju vidiet pohlad z druhej strany. Verstappena mam rad a zastaval som sa ho tu viac ako vacsina ludi, ale nebudem sa tvarit ze je to nejaky svätý jazdec. Verstappen tuto sezonu znova ukazal ze vie byt dobry hajzel, for better or worse. Rovnako ako ukazal, ze je pokrytec. To ze vie byt hajzel mi az tak nevadi. Co mi vadi je prave to pokrytectco, to naozaj nemam rad a je to aj dovod preco som nikdy nemal rad napriklad Hamiltona. Verstappen vzdy vyuzil a vzdy vyuzije kazdu hranu pravidiel alebo medzeru v pravidlach aby ziskal hociaku vyhodu - co je absolutne v poriadku. Ale ked to spravi niekto iny, v tomto pripade Russell, tak absolutne mu prepne a zacne ho verejne urazat a nafukol tuto “kauzu” do absurdnychh rozmerov. Treba objektivne uznat, ze to nie je nic ine ako pokrytectvo a nepaci sa mu, ked aj ostatni jazdci spravia vsetko pre ziskanie hociakej vyhody. Netrvalo ani 24h a pocas preteku bonzoval Norrisa. A tvarit sa ze je v tom nejaky rozdiel je trochu mimo. A to nehovorim o tom ako niekolko pretekov pretekal tak, ze jeho umyslom bolo havarovat s Norrisom. Niektori to tu ospevovali a nazyvalo to mentalita vitazov. Ale ked Russell lobuje za penalizciu - ktora bola zasluzena pretoze Verstappen porusil deltu a obmedzil Russella, tak ti isti ludia ti budu urazat Russella a nazyvat ho two faced bonzakom
Tldr: vec ktora mi vadi a na ktoru tu poukazujem, je pokrytectvo
Neviem či som celkom pochopil zmysel príspevku - mne je Tvoja línia argumentácie myslím úplne jasná, tým skôr, že viem že máš Maxa radšej ako napr. Hamiltona či Alonsa. A preto som povedal, že ju kvitujem - v týchto posledných diskusiách, hlavne tým koľko píšeš je to značný hlas racionality. Takže ak si mal obavy, že možno nie celkom správne tuším čo príspevkami sleduješ, tak neboj, presne to čo si napísal aj keby si to takto explicitne nenapísal.
(hoc ja osobne by som nie celkom súhlasil s tým pokrytectvom a Maxove vyjadrenie má myslím hlbšie implicitné korene, ktorých si ani on sám nie je možno vedomý - aj viacerí diskutujúci tu na to inštiktívne narážajú)
Ak si ten môj príspevok chcel skôr využiť na odrazenie sa k tomu ešte raz a jasne väčšine ostatných vysvetliť ako sa k téme staviaš a prečo (z ktorých viacerí uznávam, že nevyzerajú, že to v záplave emócií správne identifikovali), tak samozrejme chápem. Nebude zlé keď si to pákrát prečítajú a predýchajú.
Ako som ale napísal Unleashovi, celá tá situácia je už týmto podľa mňa tak šťavnatá, že k upokojeniu asi dôjde až po vyčerpaní síl. Podobne ako v nejakej krčmovej bitke ku ktorej som to prirovnal.
Aha, tak v tom pripade sorry Asi som trochu zle pochopil povodny koment a myslel som si ze si ma staval do kontrastu s Unleash v negativnom zmysel
Lebo to povedal džordžo tak je to pravda
neurobil to, pretoze v Georgovych ociach uvidel, ze to tiez mysli velmi vazne…
Diskuse má dneska bezmála literární hodnotu, takže v jejím zájmu dodám, kde máš důkaz, Georgi?, a za b, všichni Maxovi soupeři jsou zjevně pořád naživu, takže žádný zločin se vlastně nestal. Načepýřené řeči dospělých dětí jsou to poslední, co by měl někdo řešit, kromě jiného proto, že kluci už nejsou děti, a pokud Maxovi nedokážeš odseknout totéž, vrať se do školky, Georgi, tehdy jsi to totiž určitě uměl, i když asi ne tak květnatě.
Domluvil jsem. Tvoje “paní učitelka”.
Supeeeer… pekne mu Rusel nalozil. Rusel je svina ale na Maxika sa nechytá ten je totiž totalna Mega svina.
Pekne na rovinu tak sa mi to páči. Teraz ma Rusel u mna bodik.
Vyhražky ano ? Ty niesi normalny !
Kde kto nutil koho poklaknuť ? Ukáž mi jeden jediny článok kde niekto z F1 niekoho nútil poklaknúť.
Clovek ako ty nema miesto v spolocnoti.
Krok od vezenia.
Nejnovější aktivita George Russella: “Zakládáme Klub obětí šikanovaných Maxem Verstappenem,” uvedl pro televizi Sky britský pilot před závodem v Abú Dhabi. “Schůzky budeme pořádat každou neděli v sedm hodin večer. Budeme mít kávu, sušenky a odborného psychoterapeuta. Očekáváme, že přijde každý kromě Maxe Verstappena, kterého tímto označuji za Nežádoucího číslo 1, tak jako Voldemort Harryho Pottera v posledním díle mé oblíbené knižní série, v které si čtu každý večer před spaním.”
Popri tych piatich clankoch o tejto pseudoteme by podla mna bolo fajn mat jeden aj o tom, ze FIA v tichosti ku koncu roka 2026 skrtla Zandvoort z kalendara.
Som rad že sa sem-tam prídeš pripomenúť že máš stále tie iste mindráky.
Dobrý postreh.
Aj keď čo som čítal, tak neškrtli, skôr tam ide o to že Zandvoort je ešte pekne po starom prevádzkovaný na komerčnej báze. A keď si spočítali zrejme rastúce požiadavky na licenciu, očakávané investície do okruhu s perspektívou klesajúceho záujmu (hlavne ak by to Max zabalil), tak povedali “Ďakujeme, stačilo tých 6 rokov”.
Keď sa túto búrku v šerbli pozriem z odstupu, tak mi vychádza to, že Verstappen a Russell kolegami v jednom tíme v dohľadnej dobe nebudú a dúfam, že Vasseur s Leclercom a Hamiltonom sa sústredia len na seba a monopost na rok 2025.