ja tiez
A stačí to.
rozdiel medzi sucasnou Pop/rock music a tou pred 40 rokmi je minimalny. Rozdiel medzi popularnou hudnout pred 40 rokmi a tou pred 80 rokmi je brutalny. Posledne zanrove vydobytky su hip-hop a edm a aj to je este gen X.
a ako nazveme generaciu po z?
Soucasna hudebni scena je vsehochut vsech minulych dekad za sto let, me osobne prijde smysluplne, kdo je hudebne zalozeny vyuzivat platforem, pres Apple music se muzu vydat do jakekoliv ery a hledat diamanty.
Gen Alpha. potom beta… greckych pismen je este dost. Mozno viac ako bude generaci v sucasnej spolocnosti ako ju pozname.
preco sme nezacali od Alphy?
Ma to svoje historicke korene.
vraj gen x nechcela byt definovana a zaoberat sa spolocneskym statusom skvely napad zacat generacie pomenovavat pismenami
vsetko sa ta kategorizovat. aj chaos a anarchia.
mne sa nepaci to pomenovanie pismenami a tie velke casove useky. Ludia narodeni v 1997 a 2012 su dost odlisni
Nazval by som ich “pre-Y2K” a “postY2K” ludmi
lebo ten rozdiel jedneho roku urobi vela
Aj jeden den urobi vela
o tom niet pochyb
Samozrejme, ze sa to prelina. Dolezity je kulturno-spolocensky kontext. Gen X vyrastala na ulici ked sa burali spolocenske statusy. Milenials uz mali k dispozicii internet. Gen Z zase socialne siete a prakticky vsetko na dotyk. Uz som videl ako trojrocne deti v knihkupectve chceli prstekom posuvat book cover. Gen Alpha
praveze si myslim, ze sa to tak neprelina. Deti z 1997-2000 zazili dost odlisne detstvo ako tie z 2009-2012. Tiez zalezi na polohe vo svete.
prelina sa to. kto sa narodil 97 ma bizsie ku Gen Y ako k Gen Z. ale zaroven ma blizsie ku Gen Z ako ku Gen X, alebo Alpha.
Je to len koncept a jedna sa len o zapadnu civilizaciu, ktora vyrasta na kompatibilnej kulturnej platforme.
sry mas pravdu, prelina sa to a to je spatne
dalsia generacia bude charakterizovana kompletnou zmenou myslenia spustenou zmenou uzivatelskeho rozhrania s www.