Russell o Leclercovi: Je mi ho ľúto | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell prejavil súcit svojmu rovesníkovi a zároveň konkurentovi Charlesovi Leclercovi z Ferrari. Myslí si, že v tejto sezóne mal oproti Maxovi Verstappenovi až priveľa smoly. Zároveň však jeho stajňu z toho, že má spolu s Red Bullom nelegálnu podlahu. Nadviazal tak na svojho šéfa Tota Wolffa, podľa ktorého menované tímy porušili pravidlá.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73304/russell-o-leclercovi-je-mi-ho-luto

Jak to bude s podlahami uvidíme, ale Leclerca snad musí litovat každý… Ovšem to, na co naráží, není tak úplně smůla :smile:.

Ať se s ním vymění. :slight_smile:

Leclerk ale nedosiahol este Verstapenovej urovne

V com konkretne je od neho max lepsi ? Okrem toho ze leclerc stratil cca 120 bodov technickymi zlyhaniami a zlymi strategickymi rozhodnutiami jeho timu ? Cislo som si nevymyslel, ratali to.

Lepší asi nebude, ale je klidnější. Už si odškrtnul na životopise políčko “stát se světovým šampionem”.

Ferrari si zrejme od minulej sezóny dalo za cieľ len tretie miesto a aj tento rok majú k nemu slušne našliapnuté. Leclerc by mal radšej uvažovať o zmene do budúcna.

Niet pochyb, ze Mercedes podvadzal minimalne v Brazilii 2021 so sirsou strbinou pri otvoreni DRS… odmerane, potvrdene… a ktovie kolko krat podvadzali inym sposobom.

Lebo ? Za čo z toho môže Charles ?

Preboha ozaj to ideme hádzať na neho ?

Keby bolo len o ňom tak pohodlne vedie ! Len ten tim by musel všetko nepototo.

Nerobi chyby ako Leclerk, minuli rok vdaka dravosti a vyrovnanosti prinutil Hama chybovat az az(pls nevytajujme tu abu dhabi)…a to Maxovi nefandim ale musim uznat ze je nad Leclerkom …aspon momentalne

Havko steka ako utulok kaze. Keby si namiesto podlahy Ferrari a RB hladel preco strieborni inzinieri postavili co postavili. Ale to je cela filozofia Mercedesu… Vyhravat na sedych zonach a plakani a zakazovani ked ich vyuzivaju ini

1 Like

Presne… prisposobil sa chlapec… keby bolo treba aj chromeho zahra ako Lujzo v Baku. Inak Sira v Madarsku uz chrbatik nebolel :+1:

1 Like

Nerobí chyby? Spin Maďarsko, Španielsko. Chyba kvalda posledné kolo v Miami. Ale má proste na toto štastie že je vždy ďaleko od bariér. Jediné v čom má navrh ako osobnosti je to že už vyhral titul a je kľudný zatiaľ čo Charles je presne to isté ako bol Max.

Za mě jednoduše - oba jsou vynikající piloti. Max je zocelenější, je v F1 déle, prošel boji, které Charles teprve poznává. Charles je naprosto mimořádný v kvalifikacích. V “raw speed” jsou oba skvostní, patří k naprosté š-p-i-č-c-e.

Dokonalý pilot neexistuje a v jiných týmech také najdeme skvělé piloty.

Nikdy jsem nehodnotil piloty na základě toho, že udělali chybu. Asi jsem naformátován prvním rokem, kdy jsem sledoval F1, což byl rok 1999, kdy to z prvního místa odepisovali i Mika a Schumi a Wall of Champions měla tehdy social day.

5 Likes

Minuli rok ked.bojoval.s Hamom take chyby nerobil a to nebol este majster…iste spravi nejaku chybku ale proste je silnejsi…viac si preskakal nez Leclerk

Najsvätejší, najčestnejší mrdcedes ide poukazovať na niekoho.
Malé, ofučané decko na pieskovisku, ktorému zoberie druhé dieťa hrabličky ( ktoré sú tam pre všetkých ) sa takto nevzdúva a nehádže o zem.
A chrbátiky už nebolia?

Ano, je pravda, ze Verstappen je konzistentnejsi a povedzme, ze robi menej zavazne chyby a ked aj nejaku urobi, dokaze ju napravit.

No Verstappen ma aj ovela priaznivejsie podmienky na to, aby nerobil chyby. Tim za nim plne stoji a podporuje ho. Red Bull funguje ako hodinky, cim sa Verstappen nedostava pod tlak.

Ferrari je presny opak toho a Leclerc musi casto kompenzovat ich zlyhania a to nehovorim len o vacsom tlaku, ktory je spojeny s nevyhnutnostou ziskat spat stratene body. Ferrari casto voli aj strategie, ktore nutia Leclerca riskovat alebo ho dostavaju do neprijemnych situacii. Red Bull sa tomuto vyhyba.

Ako priklad mozeme uviest Rakusko. Tam bol Verstappen pod tlakom a rychlostne to z jeho strany bolo zle, tak ho Red Bull velmi skoro povolal do boxov, aby nemusel celit rychlosti Ferrari. Tym ho zachranil z tazkej situacie a Verstappen si mohol pohodlne dokruzit po druhe miesto.

Ferrari naopak v takom Francuzsku vystavilo Leclerca najvacsiemu moznemu tlaku, ked ho prinutili zachranovat vitazstvo na starych pneumatikach. A prisla chyba.

Vplyv timu na konzistentnost jazdca sa da pekne vidiet na prikladoch Vettela a Hamiltona. V rokoch 2011-2013 bol Vettel ako stena a nikdy nechyboval. Hamilton bol presny opak toho a najma v roku 2011 zlyhal snad v kazdom druhom zavode. Po zmenach timov sa to vymenilo, Hamilton sa v Mercedese stal synomymum konzistentnosti, kym Vettel sa vo Ferrari v roku 2018 rozsypal.

7 Likes

Za čo boli okamžite po kvalifikácii disqalifikovaní…ak majú naozaj tie nelegálne podlahy a FIA o tom dlhu dobu vie a nechali ich s tým jazdiť viac ako pol sezóny tak je to naozaj neporovnateľné s Brazíliou

1 Like

To ze niekto vyuzije kazde volne miesto v pravidlach nie je podvadzanie, vsak inak by sa nemuseli pravidla predsa menit aby to tomu timu zatrhli…
Mercedes vtedy rozostupom klapiek porusil pravidla a nie ze by vyuzil volne miesto, volne miesto vyuzil tento rok svojou bocnou narazovou strukturou, ktora mu trci z auta, tam o nelegalnosti nepises nic- asi preto ze to tiez nelegalne nie je, stalo by sa to az vtedy ked by zmenili pravidla, co idu teraz urobit pri podlahach, inak zaujimave ze tam pri tych narazovych strukturach schovanych v karoserii laku sa pravidla nemenili aby to dovysvetlili…

Ale vidim ze niektorym jedincom sa to neda vysvetlit, ze cela F1 je o hladani vyhody v ramci pravidiel a to ze nieco priliz vyrazne Fia casto nasledne zakaze neznamena, ze to je dovtedy nelegalne, ak by to tak bolo, tak by museli byt vsetky auta navlas rovnake…

rozhodne ano, ale tiez robi chyby. Akurat to (umne) zvladal pochytat, napriklad aj ta otocka v madarsku, velky klobuk dole jak to zachranil ale v prvom rade urobil totalnu nevynutenu jazdecku chybu a sam sa roztocil na vyjazde zo zakruty, mal stastie ze tam nebol napriklad strk alebo bariera, keby je hej, je tam rozsypany… nieco podobne sme od neho uz tento rok videli 2x. Podobne kvalifikacia v predposlednej velkej cene minuly rok ked to v kritickom momente uplne nevynutene poslal do bariery.

Rozmyslam ci Leclercova velka chyba z minulej VC nebola jeho prva cisto jazdecka chyba tuto sezonu.

Max nie je bezchybny, no nikto nie je. Rozhodne je top top jazdec a spolu s Hamiltonom ktory dokaze v zavode generovat neskutocne tempo a balansovat gumy, su top piloti na roste. Kazdopadne Leclerc mal tento rok daleko viac smoly na horiace motory a katastrofalnu strategiu ako Max, co sposobuje ten priepastny bodovy rozdiel, ktory davam na vrub daleko vyssej kvalite celeho timu Redbull nez ma Ferrari, ako samotnym jazdcom.

Inak povedane, ak by Max sedel tento rok v Leclercovom ferrari, nemal by o moc bodov viac nez ma leclerc…