Russell musí pred komisárov. Stlačil som vysielačku a aktivovalo sa DRS, bráni sa | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell s obrovským množstvom problémov so svojím monopostom hrdinsky doviezol Mercedes na druhú priečku a odrazil útoky Landa Norrisa. Jeho boj sa však ešte neskončil. Najskôr sa bude musieť obhájiť pred komisármi za to, že neoprávnene aktivoval systém DRS.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/195250/russell-musi-pred-komisarov-stlacil-som-vysielacku-a-aktivovalo-sa-drs-brani-sa

Za svoj výkon si to druhé miesto jednoznačne zaslúžil, tak dúfam, že komisári nebudú s.ine…a to kde ste pozerali, že vám padal George často v livetimingu na posledné miesto? Ja som u Britov nič také nevidel

1 Like

par kol po restarte sa naozaj prepadol na posledne miesto

Ak je to tak, ze DRS sa aktivovalo stlacenim vysielacky a on si to hned vsimol, manualne ho zavrel a este aj zvolnil, tak by som mu trest nedaval, hoci ked ho dostane, komisari si to budu vediet obhajit.

Ale krasny vykon. :+1:

1 Like

a ja by som trest dal
aj elektronika je sucast auta a ak sa pokazil volant je to uplne to iste ako ked sa poskodi napr. klapka drs a kvoli tomu potom neprejdes kontrolou a ide hned diskvalifikacia
jedine, ze by to bola chyba v nejakom stadardizovanom systeme do ktoreho tim nema moznost zasahovat, ale ak prislo napr. ku skratu na volante, chybe v timovom softveri tak trest je uplne na mieste

2 Likes

Záleží na tom, jestli tohle řeší pravidla jako technický požadavek na auto nebo ne. To je vždycky kruté vůči jezdcům a nezáleží na tom, jestli ho to zvýhodnilo. Pokud zrovna tohle je přípustné nějak zdůvodnit, tak věřím, že trest nedostane.

Sorry ale… Sú raz dané technické pravidlá, ktoré buď spĺňaš alebo nespĺňaš a to, či niekto podal sympatický výkon, má mať na to presne 0% vplyv

1 Like

ano, lietalo to tam hore dole. vypadol mu transponder, aj Norrisovi museli povedat, ze moze pouzit DRS iba ked si je na 100% isty, ze je v jednej sekunde.

nevies co presne sa pokazilo, auta su prepchate technikou, vacsinu ma v rezii stajna, ale nieco je v rezii FIA, veci su zablombovane, takze ukazovanie prstom nemusi byt take jednoznacne. Neviem ako to je teraz ale v minulosti toto bolo v kompetencii komisarov a riaditela pretekov.

Presne tak, ak monopost nespĺňa technické pravidlá, (a je jedno, či je to hardware alebo software), nemal by byť v pretekoch klasifikovaný. V Číne tiež nikto nelutoval Ferrari, keď ich potrestali diskvalifikáciou…

tsunoda bude dsq doska

@mp1 @KimiF1fan ok ok, nebite ma. :smiley:

Ja som s trestom v pohode. Len pisem, ze ak to bolo tak ako popisuje Russell, ze na zlomok sekundy sa mu to otvorilo, on ho hned zavrel a este aj zvolnil, tak by som s nim mal zlutovania (ak dokazu, ze kvoli tomu zvolneniu este cas stratil). Ale ak pride trest som s tym ok a nikto nemoze namietat. :slight_smile:

Cunoda? Myslím, že Hulk, ne?

akoze, ono s vypadkom toho systemu pravidla pocitaju a hovoria, ze je potom na time aby si ustriehol ze nepouzije drs vtedy ked nema, cize komisari sa k tomu mozu postavit v podstate ako chcu, podla mna zhodnotia ze proste neziskal vyhodu a trestat sa nebude (aj ked za mna by sa malo, samozrejme ja som ale zaujaty lebo by to znamenalo podium pre ferrari) :smiley:

aha ano sorry, neviem preco som si myslel ze tsunoda je cislo 27, moja chyba

1 Like

toto je na komisaroch. pokial viem tak nefungujuce DRS neznamena automaticku DSQ. Ak to naozaj zapol omylom, iba na maly moment, zvolnil a oznamil to a stajna vie vsetko dolozit skrz telemetriu, tak moze odist s napomenutim, alebo stajna s pokutou.
Toto je nieco uplne ine ako osuchana doska, nedodrzanie palivoveho limitu, alebo zadne kridlo, ktore nesplna rozmery.

2 Likes

Júkiho by mi bylo líto, myslím, že nevypadá v RB úplně špatně. Hulkovi to může být jedno…

Ved ja nikde nepisem o DSQ. :slight_smile:

Pisem presne to iste. Ak to dolozia, ze neziskal cas a nebolo to zavinene, tak nemusia davat trest (ale mozu). V opacnom pripade je trest samozrejmost.

Mi všech jezdců. Tady nikdo obrubníky nekatoval, proto jsou tyhle pentle pro jezdce trochu nespravedlivé.

trva im to teda dost dlho ale to rozhodovanie