Může to být kdokoliv, pořád vidím hodně velké zisky, které se dají získat.
Klidně tam může vlítnout i Aston. Tady se nebojuje o poslední desetinky a setinky.
Vidím v pravidlách a na tratích klidně celé vteřiny.
Jestli Tě tady není škoda Ale za Aston máš povinně
Newey vidí vzduch a Ty vidíš čas.
To je jasné. Vem si ztracený Mercedes na 4. místě dokázal vyhrát 4 závody.
1 to byla čistá náhoda, ale 3 vítězství byly naprosto zasloužené, a z toho 2 totálně suverénní a double.
Pořád na trati leží hodně času.
Renault bol spatný vždy
A McLaren vtedy takisto
Ozaj dúfam že smerujeme vyssie ako to
ked dvojicu spriemerujem tak papierovo najsilnejsiu dvojicu ma asi Ferrari
na druhe - tretie miesto by som dal RB a McLaren. Piastri je momentalne asi lepsi ako Lawson a Norris horsi ako Verstappen.
stvrte miesto Williams
5 - 6 Mercedes a Sauber. Hulka hodnotim vysoko, Russell je mozno vyssie, ale Bortoleta ako vitaza F3 a F2 na prvy sup mam momentalne nad Antonellim.
na chvoste je Alpine tesne za Haasom spolu s beckom RB
niekde nad nimi je Aston. Tam to ale Stroll taha dramaticky dole.
Na konci sezony sa to moze pomenit.
1.Ferrari 2. McLaren 3. RB 4. Williams 5. Mercedes 6. Aston…
Pak to je ± stejné, ale asi nejslabší sestavu vidím RB-B.
No nevím teda. Neměl bys zapomínat na to, že čím je auto horší, tím je více a dramatičtěji Stroll lepší…no a letos se zatím neočekává silný Aston, stejně jako loni. V tomhle směru bysme měli být safe.
Súhlasím zo všetkým okrem tohto:
Za mňa
Bortoleto - Antonelli/ Bearman je presne dvojica ( ak budeme porovnávať 2) dokazujúca že vyhrať ich asi nie je všetko.
Mimo to tu vyhral na 1x aj Russell a nikdy si ho vysoko nemal
Za posledné roky to vyhral aj Schumacher a vieme svoje.
Bortoleto je asi viac talentovaný pilot (ako Schumacher) ale za mňa nie je lepší ako Bearman s Kimim.
Podľa mňa byť Premy vysoko tak jazdecký nemá Bortoleto šancu ani s Bearmanom ani s Antonellim. Tento rok mala Prema svoju typickú kvalitu len za volantom. Inak bola prekvapivo podpriemerná.
Obaja sú podľa mňa rýchlejší.
A konkrétne na Antonellim niečo je.
Aj keď nevyhrával toľko ako predtým ale rýchlosť ukazoval, brzdila ho technika. A ja neviem on jazdí tak nejak elegantne…proste baví ma to pozerať.
Rýchlosť je jediné, čo sa naučiť nedá … A Kimi aj Ollie to maju v Tom zadku ako sa hovorí podľa mňa ovela viac.
Určite Bortoleto je kvalitný jazdec ale vyššie ako ich by som ho len na základe štatistík nemala.
Mercedes sa možno krátkodobo oslabil, ale ak to dopadne tak dlhodobo posilnil. Neurobili to len tak, ako sa mnohí snažia prezentovať, že iná možnosť nebola. Oni vedia čo tam vidia a čo vidia na tých testoch. A veľa ľudí hovori, že takú prirodzenú rýchlosť dlho nevideli.
A podľa mňa aj Alpine na Tom je o čosi lepšie ako Haas (Ocon určite nie nad Gaslym, hoci Bearman za mňa vyššie ako Doohan)
Bearman
kludne. Bortoleto moze dopadnut ako Ocon a Antonelli ako 10 nasobny majster. Moj odhlad bol skor o tom s akou silou nastupia do prvych pretekov. V kazdom pripade som rad, ze Binotto dal sancu vitazovi F2. Ja viem, ze to vyhral aj Mick, ale nie na prvy krat a jazdil v Preme ked im to islo.
Sorry
To podľa mňa bol autocorrect určite som to tak nenapísala
A už vôbec nie opakovane…práveže u neho vždy vidím to logo s medveďom keď o ňom rozprávam.
Takže opravené.
Bortoleto podľa mňa vyhral skôr vďaka okolnostiam to sa snažím povedať.
Pre mňa je on trošku taký Albon kvalitatívne.
Akurát s tým rozdielom,že tu mal on výhodu auta ako vravím.
Ak by Alex jazdil za inej konstalácie/ iný rok tiež by asi vyhral, ak chápeš čo myslím.
A ja osobne nevidím dôvod aby Bortoleto nastúpil s väčšou silou.
Má to najľahšie lebo narozdiel od Leclerca či Russella od neho nikto až toľko nečaká napriek tomu výsledku.
Reálne Bearman má za sebou aj VC a jazdil v nich skvele, vzhľadom na okolností. Teda má najviac reálnych skúseností a auto podobne Bortoletovi.
Kimi je v inej situácii. Na Tom je obrovský tlak, ale zase má aj najväčšiu podporu a asi aj najviac talentu. A aj suverénne najlepší monopost z nich.
Trošku také ako keď prichádzal Lando a také niečo ja od Kimiho aj čakám …osobné nečakám až tak veľa chýb a nehôd ako niektorí …ale môžem sa mýliť. Myslím teda v Tom, že by to niekde zase rozstrelil na lego ako v Monze. To bola chyba Tota, že ho tam poslal práve v Monze za mňa. Chyby iné asi prídu urobil aj v F2 to je samozrejme …
Má takisto natestované omnoho viac ako Bortoleto. Hovorí sa o 9-10 tisíc km to mal máloktorý nováčik posledných rokov. Takisto má za sebou 2 tréningy. V garáži tímu bol dlhodobo. Jazdil na simulátore pozná procesy.
Kým Gabriel prichádza do nového/ podpísal to na “poslednú chvíľu” nevedel to tak skoro ako oni dvaja a nikto do neho neinvestoval ani 1/10 toho čo do Kimiho a ani do Olieho.
Neviem či mal vôbec nejaké testovacie jazdy v staršom aute.
Takže lepšiu pozíciu má z toho pohľadu že tlak 0 napriek tomu výsledku a auto na prd takže moc sa nečaká, že dokáže
Inak nevidím nič v čom by ju mal lepšiu.
Podľa mňa najväčší tlak bude na Kimim ten sa má vyvíjať v top pilota, potom Jack lebo Colapinto a s ním aj Lawson ( ak je ešte nováčik) lebo Max ( ale tam čakajú len solídne výkony nie že porazí Maxa) a reálne pre mňa Bortoleto a Hadjar môžu len prekvapiť. Dostali šancu lebo talent majú, a bola dobrá konštalácia, ale veľké očakávania tam nie sú. Minimálne nie tento rok.
Olie a Kimi by to miesto mali aj tak aj za iných okolností … títo dvaja neviem. To o veľa veciach hovorí. Ak rozumieš ako to myslím.
Alebo ako si myslel lepšiu pozíciu ?
A k tej Preme
Práve to, že sedieť v takej Preme Bearman a Antonellim tak Bortoleto za mňa nemal šancu.
Utreli by celý Grid a oni dvaja už by asi neboli kamaráti
Napriek výsledkom podľa mňa títo dvaja boli najviac talentovaný jazdci F2
A navyše videli sme Colapinta = v F2 žiaden zázrak ale v F1 veľmi solídne.
Jasné ani Oliemu ak chce do Ferrari a ani Kimimu nestačí solídne
Ale zase kvalitatívny rozdiel tam je obrovský.
Na mňa proste napriek výsledkom urobili jazdci Premy asi najlepší dojem.
To je ako keď Russellovi 2018 prvých 6-7 VC v F2 nešlo auto a stále čosi ruplo, ale vedel si že ak by to tak nebolo tak chlapec to tam rozbije.
Za mňa ja neviem proste oni dvaja jazdili tak nejak s citom. Ten moment keď máš pocit, že vidíš niečo zvláštne.
Bortoleto tieto emócie u mňa nevyvolal.
A fakt hlavne ten výkon na vode od Antonelliho bol fantastický.
Priznám sa,že Bearmana mám nasledovaného len ako jeho kolegu…a oboch asi viac ako zvyšok takže môže to skresľovať.
Ale proste sa zhodujem s expertami,že ten top talent čo prichádza je v nich dvoch.
ved sedeli v Preme. Bearman 2 sezony, Antonelli jednu. Prepad formy hodili na Premu, OK, uvidime. Vsetci novacikovia su sparovani so skusenymi pilotmi takze tam bude vcelku ferove porovnanie, nie ako ked bol v Haase mazepin so Sumachrom.
podla mna to zase take solidne nebolo. vysli mu jedni preteky, aj to asi preto, ze prilis riskoval. Ked riskujes tak ti z troch ci styroch pretekov vyjdu jedny a to sa stalo Colapintovi. Preto aj zaujem ochladol.
Upozorňujem na slovo takej ! Preme ako mal Mick. Podľa mňa zvalenie to na Premu je minimálne u Kimiho veľmi objektívne. Tento rok to bola často fakt bieda. To bud Malo technické problémy alebo nastavenia že Mama Mia …alebo aj aj
Hovorím na jazdcov by som to nehodila.
A aj to porovnanie nebude nikdy vcelku fér ako nič v F1.
Tlak je iny, pozícia iná, auto iné( v zmysle že budú bojovať o úplne iné veci), aj ten kolega je každý v inej pozícii.
Ale nemá to nič s pripravenostou…
Že na základe čoho sa domnievas že Bortoleto je pripravený najlepšie ?
Lebo mne to nedáva žiadnu logiku.
A Colapinto na to, čo predvádzal v F2( že takmer nič) bol v F1 ozaj prekvapením a ber v úvahu že to auto bural aj Albon nie len on.
Ak bude búrať Dohan aj Gasly nevidím to na neskúsenosť, to isté v Mercedese či RB
Výnimkou je len Haas lebo tam je Ocon a bude nebezpečné blízko týchto mladých a Strolla tam to nemusí byť autom v Tom prípade
Ale áno bude to zaujímavá sezóna
je to moj subjektivny nazor. dvojicu Hulkenberg - Bortoleto povazujem za vykonnostne porovnatelnu s dvojicou Russell - Antonelli. Bortoleto bol minulu sezonu konzistentnejsi ako Antonelli. Preto predpokladam, ze s novym prostredim sa vyrovna lepsie (ako to ukazal v F3 ci F2). Ja netvrdim, ze to tak bude.
Proč myslíš, že by měl Gasly nějak moc bourat?
Nemal myslela som to ako príklad že vtedy môže byť problém aj v Aute
Ako bol napríklad aj u Williamsu podľa mňa. Že to nebolo o Colapintovych schopnostiach či skúsenostiach.
Nič viac ani menej
Nečakám ani že bude búrať Max, ani George, a vlastne ani Liam s Kimim
Len príklad mi napadol.