Ok, tady každý interpretujeme čísla trochu jinak .
ako interpretujes prvu polovicu sezony ty?
Problem s adaptaciou, mozno. Problem s mestskymi okruhmi… asi tiez. Ale stale je to diamant, ktory by stal za to obrusit. Je to sampion F2 a F3, preboha… jeho kariera mohla vyzerat uplne inac nebyt Steinera a Haasu.
Proč mluvíš o polovině sezóny, která měla 22 závodů, když Mick se Magnussenovi vyrovnal v pátém závodě. Když budeme mluvit o pětině/šestině sezóny, tak to hned zní jinak - skoro směšně. Takže ano, první čtyři závody se mu nepovedly, pak už se neporovnatelně zkušenějšímu kolegovi úplně vyrovnal. Takhle to interpretuju já.
Takze Steiner za to moze? Preco teda isiel do Haasu? Co Mickov manazement? Myslis, ze by si to nechal od Steinera Verstappen? alebo Leclerc? alebo co ja viem Piastri?
Kolonka kvalifilacii mu tiez ku cti nesluzi.
Ale je to predsa jedno, obhajujes ho zbytocne. Sancu uz nedostane, cize diskutovat v jeho pripade o tom, co by bolo keby, je asi tak zmysluplne, ako diskutovat o tom, ze sefovia timov v roku 2010 zvolili za najlepsieho jazdca Alonsa.
Z F1 bol vyhodeny pre nedostatocne vykony a tym sa jeho pribeh konci. Za Latifim ci Maldonadom tiez nikto neplace.
no ved prave. Magnussen ukazal svoj strop uz davno. Je to priemerny pilot, ktory prisiel po rocnej pauze, bez treningu, a nakopal mu zadok. Pritom to bola Mickova druha sezona v Haase. Keby si ty bola sef stajne, s obrovskym tlakom na vysledky, vyberies si Micka ked sa ti hlasi Hulkenberg alebo Ocon?
Šéf takovéhle stáje si toho moc nevybírá, Mazepina si taky nevybral kvůli kvalitám . Mick skončil proto, že nikdo opravdu vlivný neměl na jeho pokračování zájem, Ferrari ho v podstatě vycuclo a odkoplo. Ale i to je život .
toto je nazor, ktory ja neakceptujem. Ferrari si ho nevybralo, pretoze Sainz, Leclerc ci Hamilton su vsetko 10x lepsia volba ako Mick Schumacher.
Ok, tak ho neakceptuješ. S tím dokážu žít .
a co urobil ralf okrem kecania pre svojho synovca? zohnal pre neho peniaze aby mu mohol zaplatit sedacku? to akoze je problem pre meno schumacher zohnat 5-10mil. aby presvedcil tim ako williams aby mu na tych 9 pretekov dal sedacku, alebo 15-20mil. aby tu sedacku dostal na celu sezonu?
ved mohol prihodit zo svojho, presvedcit svagrinu, ze nech podpori karieru syna z rodinneho rozpoctu, plus presvedcit nejakych sponzorov a taky balik musi meno schumacher vediet ziskat
ano, maju dnes schumacherovci vacsie vydavky vzhladom k tomu co je so starym, ale za aktivnu karieru stary zarobil dost na to aby par rokov mohli financovat mladeho karieru v f1. ked ale nestoji rodine za podporu preco by ho mali podporovat cudzi?
mnoho rodicov sa zadlzilo az po usi aby detom umoznili sa dostat na vrchol(nie len v f1) a vedeli, ze sa musia obi obetovat v prvom rade ak chcu ziskat podporu od druhych, ale ako vidiet cim bohatsi tym lakomejsi
Mlady Verstappen ci Leclerc mali po svojej ruke Freda Vasseura a Franza Tosta. Dvaja pani, ktori su znami ako vychovavatelia talentov, prisni ale srdecni muzi, ktori jazdcovi daju pocit bezpecia a snazia sa mu pomoct. Pozri, kde bol Tsunoda, ked zacinal a pozri, kde je teraz. Franz Tost ho vypracoval, dal mu tvrdsie treningy, prestahoval ho do Talianska, dal mu mentoring. Taky Russell havaroval aj za safety carom, ale Capito ci kto tam vtedy bol ho postavil spät na nohy, v dobe ked nemal ani len bod. Steiner nezvladol Micka. A nie len Steiner, vlastne cely tim. Ten tim nemal peniaze na to, dovolit si vypracovat takeho mladeho jazdca. Stary Haas na tom setri a potrebuje skusenych jazdcov, co mu to dovezu do ciela. Potrebuje sa ukazat v F1 a jednoducho byt tam, ale nie zlepsovat sa alebo niekoho vychovat, ten tim sa takto nikdy nezlepsi. Narozdiel od Sauberu, narozdiel od Williamsu, ktori maju ambicie nieco dokazat a nieco tej F1 dat. Mickov otec neni v poriadku, neni v stave na to, aby chodil po paddocku a terorizoval sefov timu ako Jos Verstappen. Nemcov sport prestava bavit. Mick nemal na to lobbing, aby niekto za Steinerom prisiel a poriadne mu tresol do stola. Tak, ako sa Steiner spraval k Mickovi nie len v DTS ale aj v rôznych rozhovoroch, tak sa tim nemoze spravat k jazdcovi.
no hlavne rodina schumacherova nemala na tom zaujem, lebo keby mala tak do jeho kariery vrazi prve a posledne tak ako to robilo, robi a bude robit mnozstvo inych rodin ktore chcu umoznit svojim detom sa dostat navrchol
rodina schumacherova aj ked ma na to aby sama z vlastneho financovala jeho karieru platica(az kym neukaze, ze uz platit nepotrebuje) tak to nerobi, ale jeho stryko okydava kazdeho kto nechce jeho synovcovi pomoct dostat sedacku v f1
A co trebars Bearman? Typek, ktory nevyhral F3 a aj v F2 je niekde uplne v prdeli v poradi je akoze lepsi? Nastastie je v Haase teraz Ayao Komatsu, sympaticky typek, pokojna natura, s mladymi to vie. Cize je tam prislub lepsieho zaobchadzania nez pri Mickovi. Ale ak to staremu Haasovi zacne liezt do penazi alebo sa to pozeru s Oconom, stale je tam pre neho riziko.
Kto z nich je lepsi pilot je na polemizovanie, asi sa to tazko dozvieme, ked ich nebudeme mat na trati spolu. Za mna to Mickovi proste nevyslo a podla mna ani na to nemal.
Mne primarne ide o to, ze Ralf stale len fnuka. Fnukal ako sa k nemu spravali v Haase, fnukal ze Mick nezohnal miesto, fnuka teraz… Mal by byt ticho a v pozadi na tom pracovat, mal tam behat po boxoch Haasu a krotit ich tam. Mlademu otec nepomoze, mal by stryko. Ale pride mi to, ze len robi medialnu masaz, ktora ako spravne poznamenavas je viac na skodu ako na uzitok. O rodinkarstvo nejde, toto ide pri mladikovi s menom Schumacher bokom, lebo aj tak si kazdy mysli, ze je tam kvoli menu, takze ci mu Ralf pomoze alebo nie je uz jedno. A pomoct mu mal podla mna. Hlavne ked ma tolko reci
To je ovšem taky pravda.
Roman Staněk dal zrovna pěknou ránu, to je poslední závodní víkend jak víno .
Tiez som mal podobnu myslienku, ale uprimne neviem ci Ralf ma ako mu pomôct. Neviem ci ma kontakty a financie na tej urovni a zrovna na spravnych ludi. On mozno Briatore ako byvaly sef Michaela by v tomto mohol byt napomocny, kebyze druhy kandidat na sedacku nie je Briatoreho klient V tomto mal Mick opät “stastie”
tuto funkciu mal teda prebrat jeho stryko, lenze problem je, ze v pripade mladeho schumaka nestaci len terorizovat sefov timov, lebo mlady ma talent na urovni platicov a teda s tym terorizovanim musi ist ruka v ruke financna ponuka pre tych sefov aby ich presvedcil
ani keby tu bol stary schumak tak nepresvedci sefov timov aby mladeho zobrali s jeho talentom bez toho aby za to riadne zaplatil. jasne, jemu by sa asi lahsie zhanali prachy ako ralfovi, ale bez penazi by mlady nejazdil ani ak by bol stary v poriadku
mlady nema proste dostatocny talent na to aby mohol v f1 jazdit bez penazi, lepsi jazdci od neho nejazdia, lebo aj oni by potrebovali nieco do timu doniest
Vsak nikto Micka nenutil ist do Haasu, preco nesiel inam, ked tam s nim zle zaobchadzali?