Rozhorčený Ralf Schumacher označil rozhodnutie Williamsu za “absurdné” | Magazín F1 - F1online.sk

Vedenie Williamsu je pod paľbou. Po rozhodnutí vyskúšať vo zvyšku sezóny Argentínčana Franca Colapinta a nie Micka Schumachera si ho vzal na mušku Schumacherov strýko Ralf, ktorý rozhodnutie Jamesa Vowlesa považuje za nepochopiteľné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/169276/rozhorceny-ralf-schumacher-oznacil-rozhodnutie-williamsu-za-absurdne

Tento clovek sa tusim zivi uz len ako profesionalny vyplakavac ohladne Mickovej kariery. Bud ho mal manazovat on alebo zohnat niekoho schopneho, kto by ho do sedacky dostal. Fnuka ked je po vsetkom, ake je to nespravodlive, mal viacej robit predtym. Jedna vec je ze Mick na to nema, druha ze su okolo neho neschopni ludia ktori sa onho nevedia postarat

7 Likes

Tak ano, v podstate sa tym zivi. Je expertom pre nemecku televiziu a tam sa ho pytaju na nazory na aktualne dianie. A uprimne, s Mickom ma vlastne aj pravdu. Neverim, ze Doohan ci Colapinto su lepsi jazdci, len maju lepsi lobing a vyhodnejsiu poziciu, nakolko su jazdcami akademie.

Je ale pravda, ze by Ralf mal byt pri komentoch na Micka trochu opatrnejsi, lebo ludia potom o tom pisu, na oboch nadavaju, ze jak ho tam chce stryko dosadit, ze to je trapne a hnusne rodinkarstvo a neviem co vsetko… skratka to ma zrejme presne opacny efekt nez by chcel.

Vobec to nie je absurdne, Williams predsa Sargeanta nevyhodil preto, aby ho nahradil druhym Sargeantom.

Tak ho nahradil 3 Sargeantom :grinning:

Mickova kariera skoncila ked priemerny Magnussen nasadol do auta na last minute call a uplne ho znemoznil.

7 Likes

1 Like

Ralf mi připadá, jako by se narodil zrovna dneska a spadnul do F1. Mickův momentální problém není ve výkonnosti, ale v tom, že týmům nepřináší nic navíc. Slavné jméno už marketingově vytěžilo Ferrari (vždycky mi připadalo, že jim šlo hlavně o to, aby to neudělal někdo jiný), v Německu je zájem o F1 celkem malý a zjevně nemá nikoho opravdu vlivného, kdo by ho prosazoval (na rozdíl hned třeba od Doohana). Já si taky myslím, že z více důvodů neodvedl všechno co mohl a docela mě to mrzí, ale kde jinde platí víc než v F1 to příslovečné “Fraška života běží dopředu jako splašená herka a diváka už pranic nezajímá zápletka z prvního dějství!”. Tohle mu akorát škodí.

4 Likes

Riadok “points” hovorí za všetko. :slight_smile:

2 Likes

Ako pise helmutko. Uplne ho znenoznil.

1 Like

2 Likes

Ale on opravdu doplácí na první čtyři závody, to by nebyl problém. Pokud by přinesl peníze, zpopularizování atd., tak by to potenciální zaměstnavatel dokázal vysvětlit, že bychom koukali.

1 Like

Je mozne, ze sa mu Mick v priebehu sezony vyrovnal, ale historiu uz prepisat nedokazal.
Stale plati, ze Kevin nasadol do auta po rocnej pauze bez treningu a spravil lepsie vysledky.

2 Likes

ja si myslim, ze jeho hlavny problem je vo vykonnosti. Jemu pol roka trva nez si ako tak zvykne na auto. V F1 je toto neakceptovatelne. Stale hovorim, ze Mick by mal ist za more a tam by mozno dokazal aj vyhrat titul.

2 Likes

M.Schumacher je rovnaký likvidátor monopostov ako Sargeant . Ralf nech prestane blúzniť, to že Mick je synáčikom … ešte neznamená , že bude rovnako dobrý. Nikdy sa k otcovi ani nepriblíži. Inak Mercedes má voľné miesto od nového roku.

Vy ste fakt idioti niektori… Auto Haasu sa v priebehu sezony menilo a v tych par zavodoch, ked dokazalo zbierat body, tak mal Mick smolu alebo ho zarezali a Kevinovi naopak vsetko vyslo na paradu. Dlhodobe vysledky ale hovoria o niecom inom.

3 Likes

Do Mercedesu ide Antonelli, tam neni o com. Skôr by mozno stalo za zmienku miesto v Audi, ale tam zrejme zostava Bottas.

Jenže výsledky říkají něco jiného, jeho problém jsou fakt čtyři závody s úplně jiným autem po změně pravidel a s minimem zkušeností:

Ne nadarmo ho chtěl Franz Tost, který si se začínajícím pilotem dokázal dát práci a vychovat ho, jak to vidíme na Júkim. Tam to ale narazilo i na zájmy RB jako takového. Takže je hotovo a víc se o něm pravděpodobně nedozvíme, to už tak je.

4 Likes

Z toho, co citam, tak si celkom rozumny uzivatel, ale co sa tyka mladeho Schumiho, tak si proste len hejter. Preco zakazdym ignorujes vsetky argumenty v jeho prospech? Kolonka bodov je dôlezita pre Haas, ostatne ukazovatele vsak ukazuju, ze body neodzrkadluju realitu a ze za inych okolnosti by pre iny tim mohol byt cenny jazdec.

Pozri sa ako Kubica bodovo “zadupal do zeme” Russella. Kto z nich teraz jazdi za Mercedes?

2 Likes

vysledky ukazuju presne to co hovorim. Mick ma problem s adaptaciou. Kevin po rocnej pauze naskocil do auta a z fleku vedel vytazit z auta body. Mick nez sa prisposobil tak uz bola polovica sezony fuc. Toto v F1 nikto nebude riskovat.