Zase na rovinu, tohle nebyla situace na dvojitý pitstop, který je riskantní. Nakonec i ten “normální” byl u Landa nepovedený a on tam ztratil. Prostě jel druhý, tak šel druhý a měl by z toho celkem standardní ztrátu, nebýt dalšího zdržení právě při pitu.
Tak jako fanoušek matematiky musíš vědět Puffe, že to nepochybně funguje hned od začátku.
Že se u toho zrovna ty nebavíš je věc druhá.
Počkej Jirko, ale ty si tvrdil, že Red Bull bude výkonnostně úplně někde jinde, než je, tak čím to je? Nejsou fanoušky tvých teorií?
rovnaku chybu urobil piastri v sobotu, ale akosi som nepostrehol, ze by ho za to tak kritizovali ako teraz norrisa
no tym, ze chvali syra vyzdvihuje vlastne sam seba kedze syra dokazal porazit
a on musel utiect z mercedesu? a kto ho vyhanal? lebo co ja viem, tak v mercedese a teda hlavne wolff bol z toho riadne mimo ked mu rosberg oznamil, ze konci
Neurobil. Piastri v sobotu neurobil nič zle, len Max to urobil veľmi dobre + mal výborný štart a pekne prešiel prvú zákrutu.
V nedeľu Lando doslova amatérsky reštartoval a navyše ešte aj v prvej zákrute spravil chybu. Nebyť toho, tak to udržať mohol.
praveze bola to situacia na dvojity pitstop ak teda chces dat obom co najlepsiu strategiu
pri dvojitom pitstope by stratil o par sekund menej ako tym, ze isiel o 1 kolo neskor
ked sa to dobre zvladne tak po vyjazde moze mat stratu kludne 4s a pri excelentnom dvojpitstope aj menej
ten rozdiel slikov a zelenych bol v tom case uz obrovsky a oni mali velmi luxusnu casovu rezervu pred leclercom na dvojzastavku
inak je celkom zaujimave, ze na sliky zacali prezuvat az tak neskoro. ja som uz niekolko kol predtym ocakaval, ze prvy odvazlivec co je za niekym zaseknuty to proste riskne a uz vtedy by boli tie podmienky v idealnej stope uplne v pohode
zas mal piastri stastie, ze sa nenasiel ziadny odvazlivec skor, lebo mat pitstopy o nejake 4 kola skor tak by strategia s hardami bola vysla a to aj s niekolkymi chybami
Tak já to zkusím, protože sem taky píšu to samé už asi rok . Přijde na to, co je priorita - vývoj Kimiho, nebo Mercedesu jako týmu? Kimimu držím palce a přeju mu, aby uspěl co nejlíp, nicméně Mercedes se snad netočí jenom kolem něj, právě naopak. Prostě principál to vloni vyhodnotil jak to vyhodnotil a dal mu obří šanci, jestli to bylo brzy nebo ne je čistě jeho věc. Zrovna tak jestli by ho nechal v F2 nebo mu bude shánět místo v jiném týmu. Čistě na Wolffovi záleží, jak dlouho mu bude čekat a jestli mu dá na další vývoj čas nebo ne, a není to nic divného nebo špatného.
Takže odpověď za mě je - proč by to mělo být pro něho špatně, takovou šanci nedostane většina dalších, i talentovaných kluků. Pro Mercedes to taky není zásadně špatně, kdy jindy by si měli dovolit experimentovat než tuhle sezónu. A doufat a přát mu úspěch budu dál, proč ne .
pekne zaujaty nazor
obaja prisli uplne identicky o prve miesto, ale jeden to spravil dobre a druhy to podla teba zbabral
Podla mna to nie je zaujaty nazor v tomto pripade.
Uz len preto, ze predsalen sprint bol za sucha a zavod za mokra start za SC (uz to je rozdiel), ale najma pre odlisny setup RB. V sprinte RB na rovinkach lietal plus mal slipstream, miziva sanca ubranit PP a Piastri chybu nespravil.
Ale aby bolo jasne, ja za to Landa nevinim a nehejtujem, ze ho Oscar predbehol, no aj z dovodov ktore pomenoval v clanku aj Rosberg, Lando mal vacsiu sancu udrzat si prve miesto.
Lando vyjel po pitu se ztrátou 7 s a to cca 2 s ztratil problémem s levým předním kolem, takže se bavíme reálně o 1 s případného zisku? Podle mě by to v téhle situaci bylo zbytečné riziko, do kterého by šel málokterý tým.
Nevidel si ten Landov amatérsky reštart? Oscar keby mohol, tak ho predbehne ešte možno pred bus stop.
A nevidel si tú Landovu chybu v T1 hneď po reštarte?
Navyše Max mal v šprinte dobrý top speed, zatiaľ čo po reštarte mal Lando za sebou Oscara s presne rovnakým autom.
Prečo by som bol zaujatý? Mne je viac menej jedno kto z McLarenu vyhrá, a práveže by som bol asi ešte radšej za Landa keby na to podával výkony.
Já myslím, že nemůže být pochyb co je prioritou.
Pilot je spotřební zboží.
Doby, kdy se daly obhájit roky učení pilota jsou pryč. Ti kluci jezdí od rána do večera na simulátoru a pokud to v sobě mají, tak se to ukáže.
Antonelli měl obrovský kredit pramenící výhradně ze šikovného PR, dodnes mě ničím nezaujal, ale nesleduju ho…
Jeho kredit každým dnem klesá a tímhle způsobem z něj může být brzy sice hezký, milý a hodný kluk, ale taky odepsaný, páč přijdou další a šikovnější.
Před týdnem Toyota půjčila auto nějakému Oliverovi Solbergovi 23 let a hned napoprvé vyhrál závod MS v rallye…
Ale nejspíš se ve všem pletu, protože Toto Wolff to vidí jinak a je nepochybně mnohem chytřejší než já.
Nico má pravdu v jednom, Lando Robi priveľa malých chýb.
Skoro každé preteky niečo vyvedie.
A to mu podľa mňa na Oscara stačiť nebude.
Ok. Trochu bych nesouhlasila s tím, že je to jenom PR, on měl odpovídající výsledky v nižších soutěžích, jinak by si ho Toto nevytáhl nahoru. Ale v F2 řekněme nezazářil, ať už z jakéhokoli důvodu. Píšeš, že nelze obhájit roky učení a pokud to v sobě jezdec má, tak se to ukáže. Pak by ale bylo zbytečné, aby zůstal v F2 a učil se tam vyhrávat. Mercedes si nepotřebuje piplat jezdce, který nebude vynikající, nějakého středopolaře si vždycky koupí. Pokud by se jim teď povedlo auto a potřebovali jezdce na boj o titul, tak mají George, podává odpovídající výkony. Tak Kimiho prostě hodili do vody, aby se ukázalo. Může se ukázat, že to byla chyba, stejně, jako u jiných nevydařených angažmá.
Kimi měl obrovské štěstí, že se pro něj uvolnilo místo a asi mu i nahrála situace, že si ho šéf vyhlídl jako “svého Maxe”. Tím spíš, pokud se ukáže, že třeba není takový talent, za jakého je/byl považován - pak vůbec nemůže litovat toho, že dostal šanci v F1 místo setrvání v F2, aby se třeba po dvou letech ukázalo, že to není ono, a nikdy by se sem nepodíval.
Takže zbývá základní otázka, u které jsme začali, jestli je už čas konstatovat, že je s ním všechno špatně, nebo budeme ještě doufat.
To může říct jenom šéf. A upřímně řečeno, myslím, že čas na vážnější soud ještě není - nejsme v Alpine .
Ja vidim Oscara ako noveho majstra.
Presne z toho dôvodu o kt.si pisala.
Mas to zle! Nie Maxikovci, ale Falonsovci! Diskusia tu to potvrdzuje.
Těžko vysvětlit jak jsem to myslel s tím zůstat v F2 a naučit se vyhrávat.
V motorsportu je to především o hlavě, chytrosti a odolností proti všeobecným klišé.
Nejrychlejší je většinou ten, co vypadá pomale, opravdu rychlá jízda je mnohem méně zábavná než ta pomalejší a ty nejzásadnější rozdíly dělají ty nejnudnější detaily.
A to všechno se dětem těžko vysvětluje, navíc to učení stojí hromadu peněz za zničený materiál a v tomhle prostředí udržet děti motivované je těžké.
Takže když ti to zlomí, už většinou není cesta na vrchol.
A tohle s ním riskují.
Navíc ti kluci dostanou hromadu peněz, které nikdy předtím neviděli, do toho ten testosteron a všechny ty holky…
Zase ty mladý tak nešetři, má občanku, můj švagr se v jeho věku už staral o první dítě . Ale asi bychom se točili do kruhu. Myslím, že Toto Wolff mu ještě nějaký čas dá a uvidíme.