Rosberg: Typický Norris. Hamilton a Verstappen by nespravili toľko chýb | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris rozdáva body na všetky strany, no najviac vlastnému tímovému kolegovi, ktorý je jeho úhlavným nepriateľom v boji o majstrovskú korunu. Na Veľkej cene Belgicka sa dopustil niekoľkých vážnych chýb, ktorými de facto daroval Piastrimu víťazstvo na zlatom podnose. Nico Rosberg jeho pokus o obhajobu neakceptuje.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/209035/rosberg-typicky-norris-hamilton-a-verstappen-by-nespravili-tolko-chyb

Jasné lujzo a Maxo nikdy nespravili chyby. Nico si asi zasadol na Landa

2 Likes

Dúfam, že Matti už píše DMs Rosbergovi aký je zaujatý hejter voči Norrisovi. :sweat_smile:

4 Likes

Chudák Lando, mě mi ho začíná být skoro líto :grinning:

nepovedal ze nerobia chyby. Povedal ze nespravia tolko chyb v jednom preteku ked bojuju o prve miesto

Toto je trest za to, ze ho Lando odmietol ako mentalneho kouča.
Nico bude donho kopat po zvysok sezony.
To ze v Anglicku urobil chybu Piastri, o tom ani zmienka.

5 Likes

Síce nemám skúsenosti s jazdou na F1, ale držať krok resp. dobiehať tímového kolegu na rovnakom monoposte, ale na dve triedy tvrdších pneumatikách sa mi zdá ako celkom slušný výkon. Tie chyby pramenili podľa mňa z toho, že na to celý čas na bielych gumách tlačil na 110% Myslím si, že toto je jeden z tých výkonov, ktoré nikto neocení lebo vidí iba chyby ktoré z toho vznikli a on tam chudák pravdepodobne podal životný výkon :smile:

2 Likes

Norris dostane horší strategii a ještě se pitstop nepovede. Místo 1,5s byl po pitstopech rozdíl 7s. A ještě měl bílé pneu, které jsou na začátku stintů pomalé.

Ale za vše může Lando. Ale chápu to, Maxíkovci si musí na někom zchladit žáhu.

2 Likes

Lando měl strategii lepší, hardy byly lepší od nějakého 28 kola závodu. Ten pit nepomohl, ale tvrdit, že mu to zabil pit a strategie je blbost

1 Like

Rozdíl mezi Piastrim a Norrisem byl 1,5s.
Po pitu Norrise byl rozdíl 7s.

Tak je chyba u mě, když to není strategie? Asi jo.

2 Likes

Norris bol este celkom v pohode,ale ako srasne jazdil Kimi Antonelli …Ten bol aj na suchej vozovle,viackrat mimo trate s novymi pneumatikami nedokazal ani predbehnut auto,co mali na sebe opotrebovane pneumatiky.Nechapem,ze ho tak vedenie Mercedesu kryje,toto nie je ziaden buduci majster sveta,ale uplne priemerny pretekar.

1 Like

Horsia strategia? Ved dostal gumy na to, aby dojazdil do ciela. Piastri musel manazovat gumy, inak by musel ist do boxov… Norris dostal lepsiu strategiu… az mi je cudne, preco to nenavrhli aj piastrimu…

Z nadpisu som si myslel, ze to bude naklad, o to viac ze Nico a Jacques maju radi silne vyhlasenia, az sokujuce, ale to sa nedeje…

Najskor pochvalil Oscara

Co niektori nedokazu a pomaly z neho robia len priemerneho pilota a z Landa Mazepina ci Latifiho…

No a potom pomerne presne zhodnotil situaciu, ale nehejtuje, spravne uviedol, ze to nebol optimalny vykon, co ma od tragickeho velmi daleko a este aj uviedol ze to bol dobry vikend pre Landa. To je ta miera a adekvatnost. Nie nekritizovat, ale ako… :slight_smile:

Stale si myslim, ze Landova strategia (o kolo neskor a hardy) prispeli k tym chybam, ale zaroven pripustam, ze niektori ini by nespravili 3 chyby. Ako sme vsak videli tuto sezonu aj chyby Lewisa aj Maxa (ani davno, ani malo), o 0 chyb na jeho mieste by som si isty nebol a Landove umiestnenie by to nezmenilo, nic na x zosmiesnujucich komentarov, to je hejterstvo, ktore tu uz vcera postrehli mnohi a ja som nic pisat nemusel, som rad a spokojny s vysledkom :slight_smile:

2 Likes

Jj chyba je u tebe. Piastri si řekl o pit v dalším kole po Hamovi, Lando zůstal venku. Rozdíl byl hlavně v tom, kdy se přešlo na suchý

3 Likes

Puffe, sám jsi psal že to chce klid a nepanikařit. No a navíc jsi psal že Piastri nestíhá a že si Norris vzal bílé protože ví že se závodí na 44 kol, že je to mysl šampiona :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Tak Puffa to štve, v Rakousku byl Piastri blízko Landovi v závodě co se týče rychlosti. V Britanii byl Piastri rychlejší no a včera taky, plus jede s minimem chyb a vytáhne předjížděcí manévr, když je potřeba. Piastri zvýšil letos hru a to o dost

4 Likes

Puff to ví, jen to nechce říci nahlas :slightly_smiling_face:

2 Likes

Piastri je babrák, který má díky Webberovi podporu ve vedení. Pěkně ho tam tlačí.
Snad to Norris zlomí a zvládne to. I když proti zdi se těžko bojuje.

Píšu to sem v určitých periodách už druhý rok, tak snad už nadešel čas.

Původně měl Antonelli s přehledem loni vyhrát F2 a letos získat titul v F1…

Už je čas konstatovat, že to s ním bylo všechno špatně, nebo budeme ještě doufat?

Za prve neviem co to ma s clankom a za druhe Kimiho titul v F1 tento rok ocakavany absolutne nebol :slight_smile:

1 Like