Ron Dennis sa už do padoku nechce vrátiť: Nemáte čo ponúknuť, len zastarané názory | Magazín F1 - F1online.sk

Do Formuly 1 sa vlani vrátila stará-známa tvár dnes už 75-ročného Flavia Briatoreho, z ktorého je de facto šéf Alpinu. Na dôchodku je však aj viacero iných zvučných mien, medzi nimi aj meno jedného z otcov McLarenu Rona Dennisa. Takmer Briatoreho rovesník sa však na rozdiel od neho na veľký comeback nechystá.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203466/ron-dennis-sa-uz-do-padoku-nechce-vratit-nemate-co-ponuknut-len-zastarane-nazory

Správný chlap se sebereflexí. Vybudoval McLaren a měl skvělý cit pro výběr jezdců.

Škoda, rád bych ho viděl třeba jako prezidenta FIA. Ale je pravda, že taková role by byla pro něj ponižující. :grinning:

4 Likes

Triezve vyjadrenie bez snahy ziskat pozornosť a miesto v športe od človeka, ktorý je legendou v F1. Byť po tolkych relatívne úspešných rokoch v športe tak uvedomelý, že jeho know-how už mu nie je nič platné, lebo doba išla iným smerom, je obdivuhodné.

Nečakal by som od neho takýto sebareflexný a triezvy názor. Veľký palec hore :+1:t2:

11 Likes

Nikdy som nefandil Dennisovi ani Mclarenu, vzdy teamom ktori boli jeho supermi.
Ale rad si pozriem s nim rozhovory na youtube a uznavam ho ako cloveka.
Je to velky frajer a borec.

5 Likes

S tymi komentarmi pocas GP ma pravdu,aj ja si casto vypinam zvuk,ked hovoria na Novasport Ceski a
Slovenski komentatori,kolko krat su mimo reality a ja viem aj napriek absencii zvuku o monopostoch viac ako oni.Jediny komentator,ktory stal zato bol James Hunt,pamatam si jeho legendarne komentovanie na Eurosporte.

2 Likes

Logické, stručné, k věci. Osvěžující názory :slight_smile: .

3 Likes

Som rad za tento clanok a “pripomienku” Rona.
Velmi rozumny, sikovny a uspesny clovek, jeden z najlepsich sefov timov v historii F1, naozaj legenda.

S jeho perfecionizmom, cielavedomostou a OCD sice urcite nebolo vzdy lahke pod nim pracovat, ale prave to vybudovalo top moderny McLaren a prinieslo mnozstvo vyhier, titulov a uzasnych pribehov pre celu F1.

Vdaka Ronovi za tento “prerod”, uspechy a pribehy ktore pisali dejiny a kreovali F1, nech zdravie sluzi :slight_smile:

10 Likes

Veľká osobnosť a ikona F1. Keď ho vidím hneď sa mi premietajú krásne stroje a oblečenie vo farbách Marlboro :slightly_smiling_face:.

7 Likes

Borec , palec hore šéfe ! A hlavne jeho postoj k daniam a k tomu že vie kam patrí nie ako Briatore. Jednoducho , pravý opak. Vždy bol Ron zvláštny a iný ale mal svoju filozofiu, ktorú nikdy asi neopustil. To sa mi naozaj páči. :+1:

4 Likes

cital som “zasrane” nazory

1 Like

Zaujímavý pohľad. Len som si musel rozkliknúť článok, aby som pochopil titulok :smiley:.
Som to pochopil tak, že on odkazuje F1, že nemá čo ponúknuť :smiley:

no a terez to McLaren vlastne ani nevlastni…

Do velké čtverky patří Enzo, Ron, Colin a Frank. Pak je velká díra po které se vynořují Sauber a další.

Ferda, pokial by Colin nezomrel, siel by na 10 rokov do basy.
Dnes sa nanho takto romanticky pozerame kvoli tomu, ze nesedel.

1 Like

Pamatuji si to. Přesto beru Colina dodnes za největšího mága F1.

Podľa mnohých zdrojov sa s ním nepracovalo ľahko, ale čo sa týka otázky návratu a života v Británii, má veľmi správne postoje. Ron budoval tím na exluzivite a prestíži v časoch, keď cieľovkou F1 boli milionári kupujúci rolexky (pozdravujem Bernieho) a aj sám vidí, že dnes funguje niečo celkom iné (hlavne v prípade McLarenu a širokého portfólia menších sponzorov).

1 Like

S kým ze silných osobností se pracuje snadno… Taky kvůli špatným vztahům s dvojicí Ecclestone/Mosley dostal tak likvidační trest za spygate, aspoň se to tak podávalo.
Jj, tady to je:
https://f1sport.auto.cz/clanek/dennis-o-spionazi-ferrari-byla-to-pokuta-nebo-dvoulety-zakaz-soutezeni

2 Likes

A McLaren na to odpověděl titulem v roce 2008.

Bych chtěl vidět výraz Ecclestonea po GP Brazílie 2008. :joy:

2 Likes

No jo, ale dostalo je to do problémů, 100 miliónů je hrozná pálka. Přeju jim, že se jim teď daří, a vůbec se mi nestýská po době, kdy si uvedená dvojice mohla dělat s F1 co chtěla.

Ron Dennis do FERRARI. :pinched_fingers: