Rodin výberovým procesom FIA neprešiel. Chceli sme angažovať ženu, avizuje vedenie stajne | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa všetkého to vyzerá tak, že výberovým procesom FIA prešiel spomedzi štvorice či pätice uchádzajúcich sa tímov o vstup do F1 iba Andretti. Novozélandsky celok Rodin už medzičasom totiž potvrdil, že vo svojich snahách prepracovať sa do kráľovnej motoršportu nebol úspešný a v táboroch ostatných záujemcov – HiTechu, Lky Sunz či Formuly Equal – panuje ticho.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/112205/rodin-vyberovym-procesom-fia-nepresiel-chceli-sme-angazovat-zenu-avizuje-vedenie-stajne

Toto nasilu tlačenie ženskej do F1 je fakt úbohé.

1 Like

Ak tam mohol byť Latifi, Mazepin a podobní, tak zrovna Jamie Chadwick by si tú príležitosť zaslúžila. Ak by neuspela, tak by ju vymenili, ale nevidím dôvod, prečo by nemohla dostať šancu. Bol by to minimálne zaujímavý experiment a silný marketingový ťah.

7 Likes

Protoze by se tam dostala jen kvuli tomu, ze je zenska. Pokud tohle neni sexismus, pak uz nevim co :smiley:

ked sa tam moze dostat platic kvoli sponzorom, tak zenska kvoli tomu, ze je zenska nemoze? :smiley:

1 Like

To vis, ze muze. Stejne jako v politice a jinde jsou kvoty, tak za par let budou i ve sportu. Ale je to sexismus, a to prece dnesni spolecnost nechce ne? :smiley:

konzervy si nikdy nezvyknu na velke/vacsie zmeny (nic osobne)

ale chodis sem takisto, isto si si to vsimol ci vsimas, ze sa tu hejti elektro, hejti sa tu v postate vsetko nove, nepocka sa jaky to bude mat efekt, rovno sa vie, ze to je nakkt a ze lepsie boli kvaldy s jednym pokusom, lepsie bolo tankovanie atd atd

1 Like

Me je jedno, jestli ve f1 bude zenska nebo ne, me jde o to pokrytectvi :smiley: A elektroauta jsou sra*ka, to mi nikdo nevymluvi :smiley:

Škoda. Mít v poli 23 týmů, tak by se nějaké místečko pro Lawsona určitě našlo.

Dobry napad, co treba smisene tymove dvojice muz / zena at je v tom poradek.

Hej no, neznesitelne ich tam tlacia, cele startove pole je prepchate zenami.

1 Like

Presne tak. Platici ako Latifi, Schumacher, Mazepin, Sargeant (o platicoch v F2 ako Nissany ani nebudem hovorit) burali/buraju skoro kazdy zavodny vikend a ludi to velmi nerusilo…tak preco nedat sancu nejakej zene, horsie ako tie nemehla to nebude.

6 Likes

to nie je sexizmus to je biznis. Svojim sposobom by to bolo nefer voci Jamie Chadwick, ale ona by to vzala pretoze by to bol pre nu jackpot. Hovori sa tomu win-win. Je to nieco podobne ako Mick. Tam tiez kde kto snival ako slavny syn najslavnejsieho otca bude zbierat vavriny a ako to cele dopadlo.
Ja si myslim, ze keby Chadwick bola aspon taka dobra ako Logan Seargant ci Latifi tak ma jeho sedacku ona. Vo Williamse ale na taky krok nenasli odvahu a zrejme vedia preco.

1 Like

Ak je toto podľa teba sexizmus, tak prijatie Jukiho len preto že je Japonec je podľa teba rasizmus? Nehovorím o žiadnych kvótach, tie tiež nepodporujem, ale Chadwick je momentálne najlepšia ženská pilotka. Ktorá žena by mala dostať šancu v F1, ak nie ona? A prečo by podľa teba nemohla dostať šancu? Ak nebude úspešná, tak môže skončiť aj po pol roku ako De Vries.

Jde o to, kdyby ty zenske byly rychle a aspon v tom stredu pole, nesmysl mit tam nekoho kdo bude dostavat pravidelne kotel.

jednoznacne som za aby to skusila zena aspon na sezonu, stale lepsie ako platici, alebo synackovia. a mame objektivne pravido 107%, ktore by zauradovalo ak by bol problem s vykonnostou

Podla mna F1 potrebuje viac zien, zopar peknych pipiek co drzi slnecnik by nebolo na skodu. :heart_eyes:

Ja by som uvital viac timov. A kto v nich nude jazdit nech si urci tim. Ak ma licenciu na f1 tak ma ake take schopnosti. Ked bude dibra super, ked bude zla tak sa zabavim tiez. Mali sme v f1 vsetko mozne.

Klid, psal jsem to s nadsazkou. Me je jedno, jestli tam bude jezdit zenska, narazim na to, jak ty hnusny ultra feministky porad rvou neco o tom, ze chlapi jsou privilegovany a ze maji vic sanci, protoze jsou chlapi :smiley: Tohle by jim ale samozrejme nevadilo :smiley:

Zrovna o tom vysel clanek :smiley: Pokud ti nevadi, ze budes cist seznam medium, coz je novinarska zumpa.