Mala vôbec dosť bodov na licencii? Ja by som bol skôr za to, aby si prešla všetkými kategóriami, menovite F3/F2 a mala by ich vyhrať, nech je fakt “ošľahaná” a aby nikto nemohol povedať, že sa tam dostala len preto, že si potrebovalo LM odškrtnúť políčko na svojom zozname kvót.
to sa prave deje so Sargeantom
A dúfam, že sa to čoskoro aj skončí.
Jsem pro, hlavně ať si přestanou zahrávat s další extra soutěží pro ženy a nechají je prostě pořád jezdit dohromady s klukama. Ona se nějaká dřív nebo později najde.
Hej, však kľudne nech ich nechajú už aj v Euroformulách a týchto iných F4 kategóriách, lebo len tak sa ukáže, či na to nejaká konkrétna jazdkyňa bude mať.
Kromě toho nebude zbytečně ztrácet čas v nějaké další pochybné w serii, která ji nasměruje na slepou kolej. Kdyby třeba Jamie Chadwick jezdila místo W F3, v lepším případě F2, tak bychom aspoň věděli, jak na tom reálně je ve srovnání s kluky. Takhle se o tom můžeme jenom dohadovat.
No to je podla mna ten problem. Ak by sa crtala nejaka zena, ktory by bola na Latifiho ci Sargeantovej urovni, tak by podla mna tu sedacku dostala. Ale nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie a podla mna by sa Chadwick k urovni Latifiho ci Sargeanta nepriblizila.
Ja sa povazujem za fanusika zenskeho sportu, velmi rad si pozriem zensky tenis, lyzovanie, krasokorculovanie ci horsku cyklistiku. Ale vzhladom na to, ze vsetky pokusy pretlacit do F1 zenu doteraz beznadejne stroskotali, nemam pocit, ze tadialto vedie cesta.
Preto by sa podla mna F1 mala skor sustredit na vybudovanie silnej zenskej kategorie so silnou znackou. Asi to predstavuje velku vyzvu, ale prikladom by v tomto smere mohla ist cestna cyklistika. Tam bola zenska kategoria roky mrtva, ale poslednych par sezon sa podla mna naozaj skvelo rozvinula, idu sa ovela narocnejsie etapove preteky, konkurencia je vacsia a dostava sa jej aj ovela viac medialnej pozornosti. Urcite by to bol dlhorocny projekt, ale pre mna je to jedina cesta, ak chce niekto vidiet pretekat zeny. Saskovat s nejakou Chadwick v F1 podla mna nema perspektivu.
A ake pokusy mas konkretne na mysli? Lebo ja som ziadne seriozne nezaznamenal. Zenam sa skor hadzu polena pod nohy, nez ze by ich niekto niekam silou mocou pretlacal.
Přesně tak, spíš se vymýšlí, proč to nemá cenu.
To si nemyslim, zeny v F1 jezdily a byla to tragedie, proste nemaji vykon na F1.
Takto spontanne mi napada Danica Patrick, Susie Wolff, ci Maria de Vilotta. Ale pripustam, ze do detailu to nastudovane nemam. No z tvojho komentaru mam trochu pocit, ze viac nez seriozne sa zaoberat otazkou zien v motorsporte ti ide o kopnutie do Latifiho, Mazepina, Sargeanta ci Schumachera.
Kto to vymysla?
No to teda mozem potvrdit, ze to nemas do detailu nastudovane, lebo ani jeden z tych pripadov nebol seriozny pokus dostat zenu do F1. Wolff a de Vilotta bolo iba nejake testovanie, pripadne ucast v treningu, skor take pozy pre verejnost. Patrick ucinkovala v Amerike, Indy a NASCAR, s F1 ju nikto nespajal.
Nechapem tvoju logiku. Len za to, ze v F1 bolo par zien, ktorym to neslo, chces vo vseobecnosti tvrdit, ze zeny na F1 nemaju?
A ako by podla teba mal ten seriozny pokus vyzerat? Zazmluvnit zenu aj napriek nedostatocnej vykonnosti?
Ja by som to skor vo vseobecnosti tvrdil na zaklade toho, ze tam nebola ziadna, ktorej by to islo.
Ano, keby ich tam niekto pretlacal, ako si napisal, tak by to presne tak vyzeralo.
Ale to suvisi aj s tym, ze pocet zien, ktore sa venuju motorsportu je ovela menej, plus je tam podpora ovela mensia. Tie dovody su aj ine a nie len to, ze zeny na to nemaju.
Naposledy pokud vím Stefano Domenicali, ten nevidí ženu v F1 v horizontu pěti let. Za mě je to prostě špatně vůbec takhle posuzovat, ať je prostě nechají jezdit a uvidí se.
Mimo ine sa na tych diskusiach celkom bavim. Ti isti chlapi, ktori sebavedomo rozhlasuju, ze zeny na F1 nemaju, “lebo zeny” su vacsinou ti prvi, ktori pustia do gati a zacnu frflat, ked ide o to, dat zenam porovnatelne moznosti. Ako keby sa bali, ze to tie zeny tym chlapom pri dostatocnej podpore mozu natriet. Pokrytci.
Ja nehovorim, ze treba do F1 pretlacit niekoho na zaklade pohlavia. Ale co je zle na tom, vytvarat lepsie a spravodlivejsie podmienky? Postarajme sa o to, aby kazda zena mala patricnu moznost rozvijat svoj talent a potom nech sa ukaze, kto na to ma a kto nie.