Ricciardo zas nezvláda tlak, hovorí van der Garde. Austrálčan má čeliť ultimátu | Magazín F1 - F1online.sk

Akceptujem to ako nazor, ale tymto sa v podstate dostavas do roviny, ze nikdy o nikom s istotou nevieme, aky je dobry. Ak si tie kriteria nastavis tak, ze niekto musi vystriedat x timov a najlepsie vyhrat titul s co najvacsim srotom, tak potom tie kriteria nesplna nikto. Kazdy uspech sa da relativizovat. Ja za seba tvrdim, ze to, co ukazal Verstappen, mi staci, podla mna je to jasny dokaz o jeho vynimocnych kvalitach.
Co sa tyka tvojho argumentu z Ricciardom, trochu si vytrhol veci z kontextu. Ja som napisal, ze Ricciardo na spi.cku nikdy nemal, ale rovnako som napisal, ze to je jazdec, ktory ked ma 100% istotu v aute, tak sa vie vykonnostne zdvihnut. Myslim, ze presne to sa stalo v Red Bulle, to auto mu perfektne sadlo a on dokazal optimalizovat svoju vykonnost. Problemom je, ze to nedokaze vzdy, skor zriedka, na rozdiel od Verstappena, ktory v tomto posobi byt ovela komplexnejsi. Rovnako treba dodat, ze Verstappen v rokoch 2016 az 2018 mal daleko od toho, co predvadza teraz. Takze tvrdenie, ze sa mu vyrovnal priemerny Ricciardo nesedi po viacerych strankach.

1 Like

Podla toho co si teraz napisal, je zjavne ze nemas absolutne ziadnu prehlad… :face_vomiting:
Hamilton bojoval s Rosbergom zavod co zavod o prve miesto a skoro vsetky zavody boli tesne… Bottas dokazal vyhrat Q a dokonca par zavodov a niekedy dokazal aj porazit Hamiltona na trati.
Perez absolutne nema narok na pve miesto, vela krat ma problemy predbehnut ferrari ci Mcl, alebo mercedes… V predoslej sezone sme videli ze sa ledva dostal na 2priecku jazdcov. A to pisem len pret toto

Verstapen je spickovy jazdec, ale to robi z neho aj prave to, ze Perez nedokaze niekedy zabojovat ani len o stupne vitazov… RB to robi sikovne, ze ho takto potapaju…
Pisal som to uz 100x napisem to aj 200x Perez nema rovnaky monopost, ako Verstapen a to len preto aby z Ver urobili obrovsku hviezdu a hlavne aby nikto na nich nenadaval ze maju dominantne auto tak ako sa nadavalo na mercedes, ked bolo skoro stale double… :pinching_hand:

na taketo sra.čky ktore uz boli x krat vyvratene inymi “kapacitami” ako si TY uz nebudem reagovat kedže vies podlozit akurat tak cislo, kolko krat si to napisal :smiley: a mozes to sem napisat aj dalších 500x a posli mail aj do F1 a FIA, hornerovej asistentke atd…

4 Likes

Nerobia to dost sikovne. Nepocitali s tym, ze pride @D.COULTHARD a ich sprisahanie proti Perezovi vdaka svojej bezprecedentnej expertize odhali. Ale mal by si sa nakontaktovat na Pereza a upozornit ho na to, ako ho potapa vlastny tim, on si to zda sa narozdiel od teba nevsimol.

8 Likes

keby to boli ■■■■■■, ani na to nereagujes… :smirk:

Velmi sikovne… tam sa tocia ine prachy a zapis do historie na niekolko desatroci… keby si sefoval takemu kolosu, bol by si kadecoho schopny…

uz nebudem, velmi dlho som to nerobil a po tychto dvoch prispevkoch hodnych blahu a matovica stym idem pokracovat… bye bye :smiley:

1 Like

Nastastie si ich odhalil. Musis mat skvele pozorovacie schopnosti a logicku dedukciu. Uspesne skryvaju nasadenie rozdielnych monopostov pred celym svetom, vsetkych uznavanych expertov na F1 prekabatili, dokonca ani sam Perez o tom nic netusi, len ty si si to vsimol. Skus nam prezradit tvoje tajomstvo, ako si to dokazal?

4 Likes

Na rychlost ma vpliv miliony drobnych veci v monoposte. Nepisem o tom, ze maju ine sasi. A uz sa opakujes s tym komentarom.
Pozorovacie schopnosti… co za blaboly ? Aj amater si pamata, ako Perez jazdil. A tak cajovi, ako je teraz v dominantnom nonoposte nebol.
Len mi unika pointa tvojho prispevku… ja mam svoj nazor, ty svoj. Ale ja pisem o RB a ty urazas mna. Si tu koli F1 ci hejtovaniu inych nazorov ? Ja tu nie som nato, aby som ti nieco dokazal. Ja som si pvoedal svoj nazor. Bud ho ignoruj, alebo vyvrat. Nemusis utocit namna… ale asi bude ten problem niekde inde.

Dobre, uz ta nebudem dalej trapit. Pokojne si maj svoj nazor. V ramci dobre mienej rady ta mozem len upozornit, ze ked takto verejne rezignujes na fakty a elementarnu logiku, riskujes tym, ze budes za saska.

Na druhej strane, na Slovensku tym celkom slusne splnas kvalifikaciu na ministra ci dokonca predsedu vlady, co nie je take zle.

5 Likes

Tak především se stačí podívat na to, jak rozkolísané a plné chyb byly Pérezovy výkony po přestupu do Red Bullu. O nějakém náhlém a překvapivém výkonnostním pádu (“zčajovění”) se nedá mluvit. Ostatně velmi nevyvážené bylo i jeho působení v McLarenu v roce 2013, jakkoli McLaren tehdy nebyl šp-i-č-kový, ale spíše lepší “mid-range” monopost. Po odchodu z McLarenu Pérez jezdil v týmech, kde zaujaly zdařilejší výkony a slabším se nepřikládala taková váha, protože v středu pole jsou průměrné výsledky relativní standard. V tomto případě ale logika věci zakrývala něco, co účinkování v Red Bullu vytáhlo na světlo: Pérez nemá univerzální, ale nepříjemně asymetrickou výkonnost. Bohužel si na sebe ušil bič, když začal hrát politické hry o vliv na monopost a postavení uchazeče o titul vedle jednoho z nejuniverzálnějších a psychicky nejsilnějších pilotů minimálně v řádu posledních desetiletí. Pokud Pérez “zčajovatěl”, jakkoli si to ve výše nastíněném smyslu nemyslím, potom proto, že svou krizi si od á do zet vyrobil sám. Je v pořádku, když pilot má ambice, ale tady to působí jako ten druhořadý skladatel, který vyzval na veřejný souboj Johanna Sebastiana Bacha - a když ho slyšel hrát, raději se potají vytratil z města.

@Unleash_the_lion V Česku na tom nejsme o nic lépe, obávám se. :cry: Ale ani 300 milionové Spojené státy zjevně nejsou schopny vyplodit nic lepšího než prezidentský duel mezi Trumpem (raději bez komentáře) a senilním morálním i-mbecilem, jehož jméno v zájmu slušnosti uvádět nebudu, takže asi půjde o univerzální problém.

Nějak nám ta “demokracie” dodýchává přímo před očima.

Ano na slovensku je skor obycaj utocit na niekoho, kto ma iny nazor… Toto je stranka o F1, neviem preco utocis na moju osobu a rieis tu mna, ako saska a zase reci o ministroch a ine dristy… . … to su veci co mna vobec nezaujimaju…
Asi ta to velmi zobralo, ze som napisal ze Ver ma iny material, ako Perez. Zial klasika slovaka je nedrzat sa temy, ale zacat utocit…
Mna netrapis, len som mal o tebe vacsiu mienku… teraz vidim, ze staci rozdielny nazor a natura slovaka sa prejavi v plnej krase.
A stale neviem o com su tvoje reakcie… zosmiesnit mna ? Dat mi nieco pocitit ? Vsak mne si ukradnuty… mne je jedno ze namna utocis, len sa snazim pochopit cloveka co ide na forum a zacne niekoho hejtovat za odlisny nazor…
Mne ten nazor urazanim nezmenis, tak neviem o co ti ide… ani sa osobne nepozname, dokonca nesedime ani liwe pri Ejzleje v studiu… proste tvoja reakcia voci mne nic nemeni, akurat moju mienku o tebe a to je cele… ale tak uzi si forum, hlavne sa bav :wink:

U teba je to velmi jednoduche… staci poukazat na rocnik 2019 to bolo ? Ked predtupil Leclerc do ferrari a Seb zacal dostavat bomby…
Vtedy si vedel velmi krasne opisat, preco ma zrazu Seb problemy :wink: To iste sa deje pri Perezovi a kazdej dvojke pred nim…
Tvoje slohove prace si vazim, aj ked zavse zajdes do tenisu a niekedy si na toho Vettela az prilis zasadeny… ale tak rozmanitost sveta neni na skodu.

mas argumentaciu ako Bombic. Je na tebe si konspiraciu obhajit nie na zvysku sveta aby ti ju vyvratili.

4 Likes

Trochu se doplním. Na Vettelově rozkolísané výkonnosti roku 2019 se kromě externích vlivů podepisovala i jeho vlastní psychická krize. Nejenže jsem ji nepopíral, ale naopak zdůrazňoval. Trpělo tam myšlení šampiona, který měl problém smířit se s tím, že sen o titulu ve Ferrari fakticky zkrachoval. Výsledkem byla například zbytečná kolize s Verstappenem (sestřelil ho z trati), případně (dno té krize) fiasko na Monze.

Ale je tu jeden podstatný rozdíl. Vettel měl své hvězdné roky a právě v jejich světle jeho rok 2019 vypadal jako problematický a rozkolísaný, jakkoli se do toho propisovaly i externí faktory, které nebyly v jeho moci. I takový Hamilton, kdysi některými vydávaný za vzor, na který Vettel nemá, aktuálně prochází matnou fází, protože některé faktory nepřemůže ani on. Checo ovšem tu velkou sérii nikdy neměl. Znovu uvedu to, co jsem napsal výše, v McLarenu střídal bojovné a sympatické výkony s bledými a chybujícími a bezprostředně po přestupu do Red Bullu rovněž sekal chybu za chybou. Takže tady si opravdu myslím, že toto je jeho laťka a nikoli výsledek destruktivního působení Red Bullu. V slabších týmech se cenilo i to, že několikrát za rok zazářil, oceňovala se jeho práce s pneumatikami apod., a to bylo důležitější než ty matné závody. Ale v Red Bullu to úplně nestačí. Takže skutečně si myslím, že Red Bull jako monopost odhalil Checovy slabiny a politika týmu s tím nemá co dělat. (Vztah Binotto - Vettel prakticky vůbec nefungoval.) Jakkoli uspět vedle Verstappena v týmu, v kterém Verstappen vyrostl, je asi nadlidský výkon.

Jinak dík za ocenění “slohovek” a nezlob se za další, kterou jsem právě odeslal. :wink: :slightly_smiling_face:

Nespecifikoval by som to na Slovensko. Napriklad by taky clovek bol idealnym clenom europarlamentu, kde je rezignacia akychkolvek faktov a absencia elementarnej logiky podmienkou k tomu, aby si bol popularny a “uspesny” v ociach Bruselu. Podpor greendeal, bojuj proti jadrovej energii a si ideal. :clown_face:

Ani tu by som to nespecifikoval na Slovakov. Je to bezne vsade na svete, ked clovek nema argumenty a sebakritiku. Staci sa pozriet na nasich ceskych kolegov ako Hogr a Situs. Jeden zacne nadavat a druhy sa vyhrazat kopackou do hlavy len preto, ze jeho fanatizmus mu je fakticky vyvrateny a nema to ako obhajit.

Ja som si napisal svoj nazor, ja nemusim nic obhajovat.
Zato ty mozes obhajit svoje tvrdenie, preco je to iba konspiracia.
Alebo radsej nie, aj tak vieme preco si sa ozval :smiley:

Cize si nam vlastne dosiel vysvetlit, ze sa nechovame ako slovaci, ale ako bezny svetovy cloviecikovia… :+1:

No, uz som dovaril, tak ti mozem v klude odpovedat :slight_smile:
Na mna Ricciardo tiez posobi, ze ma hviezdne maniere, ale zaroven to bol niekto, kto pred naozajstnymi vyzvami vzdy utekal. Aj Josef Kral, ktory proti nemu pretekal o nom tvrdil, ze sa vzdy dobre predaval a tak trochu zakryval svoje nedostatocne kvality. Nechcem to brat ako fakt, za Krala nedam ruku do ohna, ale osobne mam z Ricciarda podobny pocit. Mnohi pisu, ako bol Verstappenovi vyrovnany. Podla mna Ricciardo velmi rychlo pochopil, ze na Maxa nema a ked ten prestane robit chyby, tak ho zatieni. Odisiel z Red Bullu do Renaultu, lebo uveril, ze je hviezdnym jazdcom o ktoreho sa za rok, pripadne za dva, pobije ktorykolvek top tim, od Mercedesu az po Ferrari. No prepocital sa, prvy rok v Renaulte bol nevyrazny, v druhom isiel sice lepsie, ale tam uz po nom nikto lepsi nesiahol. A potom prisla epizoda v Mclarene, ktora dopadla fiaskom. Aj tam si Ricciardo nepripustal, ze chyba by mohla byt na jeho strane, miesto toho vymyslal vyhovorky, ktore posobili az komicky (najlepsi priklad je Monako 2021). A aj tu, miesto toho, aby sa postavil svojej zlej situacii, tak usiel rovno z celej F1, dufajuc, ze Red Bull po nom siahne a da mu sancu. Ale aj tu sa prepocital, Red Bull ho nezobral len tak, lebo v nom nevidel tu hviezdu, ktoru by Ricciardo chcel, aby v nom videli. Miesto toho ho posadili do Alpha Tauri, aby sa osvedcil a aj v tomto pripade zlyhal.
Rok 2014, ktory je zakladom Ricciardovej reputacie, by som tiez neprecenoval. Vettel mal v tom roku obrovske problemy, uz v testoch nenajazdil skoro nic a je do istej miery pochopitelne, ze ked sa mu tolko kazilo auto, tak pomerne rychlo stratil motivaciu. O to viac, ked mal pomerne skoro vidinu prestupu do Ferrari. Ricciardovi neberiem, ze Vettela zdolal, ale ak sa niekto chce postavit na hlavu a tvrdit, ze to bol Vettel v top forme, tak to jednoducho nezodpoveda realite.

4 Likes

No ešte dobre, že majú toľko teamov :slight_smile:

Teraz ho uz nepotrebuju. Niekto v pozadi (asi Marko) ale minuly rok evidentne veril, ze Ricciardo najde stratenu formu a ukaze sa ako vhodny kandidat na miesto v Red Bulle. Myslim si, ze dnes uz je v podstate rozhodnute, ze sa Ricciardo v RB dlhsie nezohreje.
Ono angazovanie Ricciarda podla mna suviselo aj s tym, ze v Lawsonovi nikto nevidel nejaky velky talent. Asi ho Marko povazoval za schopneho jazdca, ale nestal mu za to, aby mu okamzite nasiel miesto. Nemal problem nechat ho na lavicke a skusit to s Ricciardom a Lawsona si nechat ako plan B.Za to si Lawson moze do istej miery aj sam, v F2 sa svetovo neuviedol. A hoci ako zaskok v Alpha Tauri bol dobry, po de Vriesovi uz asi nebolo lahke ocarit Marka na zaklade jedneho/dvoch uspesnych zaskokov.

3 Likes