Ricciardo zas nezvláda tlak, hovorí van der Garde. Austrálčan má čeliť ultimátu | Magazín F1 - F1online.sk

Danielovi Ricciardovi sa po návrate do rodiny Red Bullu začalo dariť, no teraz sa všetko vracia do starých koľají. Austrálčan sa trápi podobne ako v McLarene a nevyzerá to s ním dobre. Novozélanské médiá ohlásili prvý možný termín, kedy by mohol dostať šancu Liam Lawson.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/148041/ricciardo-zas-nezvlada-tlak-hovori-van-der-garde-australcan-ma-celit-ultimatu

jedno markovi treba uznat, ta kratka zapalna snura je u neho niekedy na spravnych miestach. riciardo je s tymito vykonmi slepa ulicka.

Věděl jsem že Ricci už prostě není na úrovni, ale že nebude stačit ani na Tzunodu jsem nečekal :thinking: Lawson už tam měl být dávno, takže šup tam s ním.

1 Like

tak tu su mozne 2 scenare… Ricciardo je bud priemerny zavodnik, ktory v casoch najvacsej slavy profitoval z velmi silneho auta (ako Vet, aj ten bol extra iba v RB, vo F nebol ako zly… ale nebol to ten “stary Seb” co vsetko vyhral aj ked nechcel). Mal Ric nejaky uspech teda inde ako v RB? Velmi nie… Alebo druha moznost, zhasol ako Massa… tomu to ale vydrzalo imho dlhsie, ten rok, co si nadrobil v 17tom… a potom isiel do elektroFormule… tam som myslel, ze da dole vsetkych, zial mylil som sa. Ric urcite vydrzi do konca sezony, neviem ako ma zmluvu, ale buduci rok nieze nepojde do RB, mozno nebude ani v torro rosso, alebo ako to tezaz volaju. racing bull cico.

Mňa by skôr zaujímalo čo ak nastane situácia že nie len Ricii nebude dobre jazdiť ale nedaj bože Checo bude mať problemi a nebude nosiť body domov. Čo v tomto prípade čo urobia ? Koho posadia do Redbullu ? A koho do Racing Bulls ?

O nie hviezda Red Bullu :slight_smile: Treba dat sancu mladym nech si zajazdia. Ricciardo mal sanci snad ako nik, este aj do RB ho rok pchali ako keby jazdi zazraky.

Toto uz nieje podla mna ani na ultimátum ale na bye bye po Austrálii :man_shrugging::frowning: mohol ostat doma a lawson uz oekne od Japonska :pinched_fingers:

Marko v rozhovore hovoril, ze Ricciardo ani v testoch Cunodu neprevysoval, skor jazdil na jeho urovni, pripadne bol na tom horsie. Rovnako aj minuly rok jazdili ± podobne. Ja si myslim, ze sa tam crta jasny obraz, Ricciardo jednoducho nie je od Cunodu iny level. Ked ma zly den, tak ho Cunoda zajazdi, v lepsom pripade sa mu dokaze vyrovnat. Podla mna to teda nesuvisi so ziadnym tlakom, len sa potvrdzuje to, co sa ukazovalo uz v Mclarene - Ricciardo na to jednoducho nema. Mozno sa dokaze v idealnom aute, kde ma 100% doveru vyspic.kovat k lepsim vykonom, ale ak je nejaky jazdec takymto sposobom neprisposobovy a dokaze podavat idealne vykony iba vo velmi uzkom okne, tak to tak ci tak nie je dobry adept na miesto v top time. Uz aj keby mal byt Ricciardo marginalne lepsi od Cunodu, tak je to jedno. Cunoda sam nie je top material, Ricciardo by ho musel vyrazne prevysovat, aby mal aspon ako taku sancu na miesto v Red Bulle. Podla mna je odpisany. O to viac, ked sa Red Bullu rysuju lepsie moznosti. Taky Sainz nema miesto a momentalne jazdi vyborne, aj roky s Leclercom prezil pomerne v harmonii, takze je to celkom ok timovy hrac. Na mieste Red Bullu by som sa urcite obzeral po nom, dufat, ze Ricciardo najde stratenu formu, ktoru stratil pred viac ako piatimi rokmi, to je nezmysel.

5 Likes

ricciardo bol pre rb slepa ulicka uz potom ako ho vykopli z mclarenu. helmut sa na stare kolena dost zblaznil a okrem verstappena mu vsetky jeho talenty takpovediac vybuchli

a je otazne ako kvalitny je vlastne verstappen ked zas proti priemernemu ricciardovi nejak nevynikal. z dvoch celych sezon jednu prehral a druhu vyhral

no ale co toto vsetko hovori o kvalite verstappena? nic dobre, lebo ricciarda v redbulle nijak extra neprevysoval

a sainz do rb k maxovi? na to nikto v rb nema gule. rb ak teda maxo tam ostane tak budu k nemu hladat poslusnu dvojku. rychlost nebude primarne rozhodovacie kriterium pre maxovho timoveho kolegu. praveze privelka rychlost bude skor negativum :slight_smile:

Nie je otazne, ako kvalitny je Verstappen. Pises, ze nevynikal proti priemernemu Ricciardovi, len mimo to este dokazal ziskat tri tituly (jeden vydrety po boji s Hamiltonom) a obrovsky pocet vitazstiev. Ak ti to nestaci ako dokaz kvality, tak by ma celkom zaujimalo, kto je podla teba naozaj kvalitny jazdec. Asi nikto.

1 Like

Kdo pozorně sledoval loňskou sezonu, tak ví, že už tam Ricci neměl být.
Byla to krádež na Lawsona.

Ale když zajel 10. nejrychlejší čas a stačilo by to na PP, tak takovýho jezdce asi neodmítnete.

titul a vitazstva nehovoria o kvalite jazdca, ale skor o kvalite auta
preco ten titul neziskal v sezonach ked jazdil s ricciardom?
v renaulte, mclarene a str by ziadny titul neziskal a s vysokou pravdepodobnostou ani vitazstvo

a zato ricciardo by asi minimalne tie 2 tituly z poslednych sezon dal tiez ak by tam nemal rychlejsieho timoveho kolegu

Touhle matematikou letos od PP teda taky není daleko :smile:

2 Likes

Stale sa vraciam k otazke, kto je potom podla teba kvalitny jazdec? Ze je pre zisk titulu podstatne auto je samozrejmost, nemusis sa tvarit, ze si tymto tvrdenim objavil Ameriku. Tak to v F1 vzdy bolo a aj vzdy bude. Ani FC Barcelona by nikdy nevyhrala ligu majstrov, keby za nu hrali futbalisti z Podbrezovej.
Verstappen este vzdy dokazal ziskat titul po tvrdom boji s Hamiltonom, ktory je statisticky najlepsi jazdec vsetkych cias, ak to nie je dokazom kvality, tak potom uz neviem co. Aj v sezonach, kde Verstappen nemal auto na titul, dokazal maximalizovat potencial auta - v roku 2019 porazil podla mna silnejsie Ferrari, v roku 2020 skoncil s prehladom treti a ziskal par vitazstiev. Podla mna su to vyborne vykony.

2 Likes

Však v sobotu byl top10. :smiley:

No takhle má TOP 10 zaručen ve všech závodech :grimacing: Už mu teda ale prý zbývaj jen 2.

Jsou na něho přísný. Každý závod top10 v Racing Bullu a dostane ultimátum.

Měli velký oči.

no dnes je to velmi tazke posudit, lebo jazdci casto ostavaju v jednom time dlhe roky a ti so statusom jednotky dostavaju vedla seba vacsinou len slabsich jazdcov aby ich tim nahodou nevyviedol z pohody, takze priame porovnanie takmer neexistuje

a ja netvrdim, ze viem kto je kvalitny, alebo dokonca najlepsi z najlepsich. ja davam len otazky, ze aky kvalitny je ten a ten ked svojho casu timoveho kolegu nejak vyrazne neprevysoval a ten jeho timovy kolega sa v dalsich rokoch ukazal skor ako taky priemer. je potom vhodne jedneho z nich oznacovat za priemerneho a druheho za najlepsieho a dokonca najlepsieho z najlepsich? :slight_smile:

toto ale nevies, pokial v tom aute nesedeli ini kvalitni jazdci.

S tymto suhlasim. Dalsi aspekt do rovnice je, ze naco ho v becku vlastne potrebuju? Ved becko je na rozvijanie talentov. Jedine naco tam isiel je, ukazat, ze polahky porazi Cunodu a je pripraveny zaskocit za Pereza. Toto sa nestalo, takze zmysel drzat Ricciarda v becku sa tym padom stratil.
Zeby Perez vedla Cunody mozno dopadol uplne rovnako vobec nie je relevantne.

2 Likes