Ricciardo sa po hororovej kvalifikácii chce utopiť: V nedeľu priveďte Piqueta! | Magazín F1 - F1online.sk

Bude Singapur labuťou piesňou Daniela Ricciarda? Austrálčan mal rok a pol, aby svojimi výkonmi zaujal Red Bull a dostal druhú šancu v hlavnom tíme. Zdalo sa, že v súboji s Júkim Cunodom má ideálnu príležitosť, ale nedokázal sa jej chopiť. Po kvalifikácii v Singapure sa vytratil aj jeho povestný úsmev a optimizmus.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172636/ricciardo-sa-po-hororovej-kvalifikacii-chce-utopit-v-nedelu-privedte-piqueta

Tohle je celkově smutný pohled. Už jenom proto, že Riccimu je letos 35 let, to je věk, kdy sportovci normálně končí kariéru. Co čeká, že ho ve F1 ještě může potkat, když už panují nadaní kluci o 8-10 let mladší a za nimi už se tlačí další. Kdyby se chytil a ukazoval, že mu to jezdí, tak neřeknu, ale takhle by měl sám oznámit konec. Na tom přece není nic divného, naopak by to mělo být úplně normální.

6 Likes

Colapinto a Bearman vlastne ukazujú, že každé decko s PSkom dokáže starú gardu ľahko nahradiť. Iná doba vyžaduje iné prostriedky.

2 Likes

Úplně každé asi ne :smile: , ale je vidět, že nadaní mladí jezdci existují (proč taky ne), tak není důvod mít F1 zakonzervovanou na roky, protože jsme si na jezdce zvykli. Prostě lidi přicházejí a odcházejí a když se takhle dlouhodobě nedaří a věk na ukončení kariéry je, tak co řešit.

1 Like

Myslím si, že o 10 rokov budú vyhrávať decká, ktoré si to natrénujú na AI simulátoroch lepších, ako aktuálne preteky v kalendári. Smerujeme k tomu.

Pokud by se závodilo na simulátorech, tak tomu klidně věřím. Takhle přece jenom asi ne, ale nechám se překvapit :slight_smile: . Mmch, Ty jsi nová zdejší kolegyně? Jestli ano, tak vítej, posily jsou vždycky potřeba :smile:

3 Likes

Si zlatá, ďakujem. Sociálne siete vedia byť kruté a tu to vyzerá na slušnú kôpku ľudí :slight_smile:

7 Likes

Ešte k simulátorom budúcnosti: to bude úplne nová liga. Budú búrať a bude ich to bolieť. Tak som to myslela :slight_smile:

A pritom to ani nie je tak dávno čo Ricciardo patril k luxusnému “tovaru”. Pred 3 rokmi ešte jazdec, ktorý by v správnom aute mal získať titul majstra sveta. To správne auto by dnes šoféroval, keby vtedy neprišiel ten jeho prepad formy.

Sleduješ F1 dlhšie, než ja. Spomínaš si na nejaký podobný prípad, ktorý by sa podobal jemu? Mne napadá iba Montoya. No a samozrejme Kimi, ale u neho to je trochu o inom, on je majster sveta.

Myslím že Jacques Villeneuve se podobně propadl, a asi bychom si ještě vzpomněli. Ono to není zase tak výjimečné, že sportovec, který podával dobré výkony, vypadne z formy (tady k tomu může přispívat i auto) a už se nahoru nedostane. Potom ale většinou skončí. Výjimečné je spíš, že se kolem něj takhle tancuje a čeká se nevím na co. Normální by bylo, aby po neúspěchu s McLarenem prostě skončil.

2 Likes

Ďakujem, že si nevytiahla Seba :smiley:

1 Like

Seb byl jednak můj oblíbenec :smile: , jednak byl trochu jiný případ. Po propadu u Ferrari, kde se pravděpodobně sešlo víc faktorů, nejezdil s výjimkou prvních dvou-třech závodů u AM špatně. Už se zapomíná, že jim přivezl první pódium a o druhé přišel bez vlastního zavinění. Ve druhé sezóně to bylo s autem ještě horší, ale po vylepšení (ať už dosaženém jakkoli :slight_smile: ) v rámci možností bodoval, nedá se říct, že by vozil nějak výrazně horší výsledky, než AM dosahuje teď. Ale rozumně toho nechal, už formuli 1 nepatřil.

3 Likes

No áno, Villenuvue napadol aj mne, ale tak on mal rovnako ako Kimi už titul majstra sveta.

A nie, nie je to nič výnimočné, ale v tej F1 na to asi nie som zvyknutý. :sweat_smile: Koniec koncov, fandím chlapíkovi, ktorý je aj po 40-tke stále konkurencieschopný.

1 Like

Rozmýšľam, ako ti dať viac :heart: Seb je tiež môj liebling a mám pocit, že nedostáva toľko rešpektu, ako by si zaslúžil. Ako jazdec a hlavne ako človek. A s tým Ferrari je to tragická láska. On ich fakt miloval a oni… mne príde Charles ako jeho reinkarnacia (rýchly, sem tam chyba, no veľké srdce) a tiež ho pošlú… do AM? :slight_smile:

7 Likes

Netřeba, taky jedno posílám :smile: . Myslím, že se hodně projevilo, že neměl manažera, který by ho pořád podprahově propagoval, jako je to u jiných jezdců. Měl jenom Rittu jako mluvčí, jinak se o všechno staral sám. S Charlesem měl podle mě zvláštní vztah, vždycky mi připadalo, že vedle něj “zfotrovatěl” :smile: . Taky po první vyhrocené sezóně, kdy ho taky Charles pěkně podrazil na Monze, pak spolu prožili hrozný rok 2020, a společný průšvih dokáže lidi sblížit. Hrozně se mi líbilo tohle video po dalším výbuchu v kvali na GP Belgie, jak se jenom začali smát a rychle se koukali jinam:
https://www.youtube.com/watch?v=nkyC8eHuOP0. To byl takový smích skrz slzy :smile: .

2 Likes

Další holka, co o půlnoci diskutuje o F1 :grinning:.
Možná chápu, proč tady všichni kluci tak rádi vaří…
Prostě rezignovali.

Protože my holky zvládáme víc věcí najednou, to je známá věc. Třeba já už mám na zítřek navařeno :smile: . Ale teď už se fakt odhlásím, zítra je taky den!

5 Likes

Toto som nevidela, výborné video, ďakujem! S Charlesom absolútny súhlas. Som zvedavá na dynamiku medzi ním a Lewisom.

Mňa v súvislosti so Sebom dnes (včera, vďaka @Triper za informáciu o čase) pobavilo toto:

3 Likes

Zatiaľ som stretla viac výborných kuchárov ako kucháriek. A to nerátam školské jedálne :slight_smile:

1 Like

To naozaj nemáte nič lepšie na práci ako si vytvárať ďalšie a ďalšie účty?

Myslel som si že sa snažíte robiť srandu z ostatných ale bol som naivný.

Slovák

Čech

3 Likes