Riaditeľ pretekov Niels Wittich s okamžitou platnosťou odchádza | Magazín F1 - F1online.sk

FIA není spokojená, jak vedl závod v Brazílii, kde čekal se SC a pak RF. Prý ignoroval zbytek vedení závodu, takže se rozhodoval podle sebe, protože ředitel závodů je ten, co má poslední slovo.

o RBR

To mi teda odlahlo ze to budes ty puff :joy::joy:

5 Likes

Puff je férovej, nepřipískaval by nikomu, ale přece jen, já bych byl lepší ředitel závodů :slight_smile:

Teraz mi uz naozaj spadol kamen zo srdca :joy:

3 Likes

Whiting byl jiný kalibr. Jeho pracovní doba byla nonstop a na ten zápřeh doplatil.
Týmy za ním chodily převážně za technickými radami a ptali se. Je tenhle postup legální? Můžeme nasadit takové křídlo? Můžeme použít takové vzpěry na zpětné zrcátka?
Na takové dotazy odpovídal neustále.

Co se mu dost vyčítalo, bylo že byl hodně opatrný. Třeba moc nepoužíval restarty z pevného místa, nebo na vodě se dlouho kroužilo a přitom už byla trať dostatečně suchá.
Ale vše co dělal mělo svůj řád i rytmus.
Dnes se ale rozhoduje každý závod úplně jinak. Jednou komisaři trestají traťové limity jako smyslu zbavení a hned další závod si jich nevšímají. Jednou vytlačování tolerují a hned další z něj dělají zločin. Třeba tohle byl velký problém minulých závodů. Nebo Magnum, toho vyloučili za totální blbost, které by si FIA vůbec nevšímala, kdyby ji spáchal jiný jezdec.

A tak by jsme mohli vzpomínat hodiny.

1 Like

Není důležité koho neposlouchal, ale jestli se rozhodl správně.

Po Suzuce 2014 jsou stanovený postupy, kdy zaszavit závod v dešti, nebo vyslat SC. Ne, že si vymyslí svoje rozhodnutí, když v monopostu neseděl.

Správné postupy jsme viděli jak FIA opentlila Gaslyho, že jel kolem bagru moc rychle.

To byl správný postup, když Gasly nedokázal držet ani limit rychlosti v dané situaci. Za to měl reálně dostat race ban

Zase špatně.
Při práci těžké techniky na trati měl být závod zastavený.

Však tam taky Gasly neměl co dělat :stuck_out_tongue:

Ano neměl, ale byla to chyba FIA, že vůbec nevěděla kde Gasly je.

Snad se to tam nebue stridat jak ponozky.

Ked sa sekne tento novy, tak bude cas zavolat naspat Masiho. Predsalen nikoho skusenejsieho nenajdu.

Já to klidně vezmu

Já nevím, potřebujeme vůbec ředitele? Jak tak na to koukám, třeba by stačilo postavit na věži na stůl urnu s Charlie Whitingem a dál to nechat řídit umělou inteligenci :smile: .

1 Like

A smečku komisařů by zvládl samotný Jos.

Ten nezvládá ani sám sebe

Stejně jako současná FIA.