Po rokoch na výslní padol Max Verstappen s Red Bullom na dno. Holandský pretekár prežíva niečo podobné ako Lewis Hamilton v roku 2022. Aj Maxa v predchádzajúcej sezóne delilo od titulu pár bodov, aj jeho tím úplne ovládol predchádzajúci cyklus pravidiel a aj jeho tím sa po zmene pravidiel začal trápiť. Navyše, Max po ďalšej nevydarenej kvalifikácii nenašiel energiu, aby si opäť zagánil na nové pravidlá.
Pisal som to aj pri Hamovi - ak si zvykmuty na dobre a dostanes zle - je prirodzene ze neskaces radostou a moze to mat aj znechucujuci vplyv a nastavenie nie je vitazne. Naopak ak pride jazdec z horsieho (a aj ked ma to iste auto ako Max) je naladeny vyborne a nakopnuty - toto sa bezne stava.
To ako by si daroval niekomu Prim (ak nie su na zakazku a Tourbillon napr…) ked nosi Omega a pod…
Tak loni tomu fans Maxe tleskali, akorát nepochopili, že řekl, jak je bez top auta mimo a že to byl začátek fňukání. Za chvíli budou hledat koule pod mikroskopem jako Graham
Ale mám pocit, že u RBR se opakuje historie. Paplali si jednoho pilota, nepřipouštěli k němu kritiku, naopak kolem něho skákali a přišla velká změna pravidel včetně motorů a hvězda zhasla vedle nováčka v týmu
Nuz, ked zhasla po styroch tituloch a 71 vitazstvach, tak to je podla mna celkom slusny deal.
A neda mi sa neopytat, ked zhasla na zaklade jednej kvalifikacie, to potom aj Norrisova hviezda dnes zhasla, ked mu nalozil Piastri? A Alonsova je vyhasnuta od Nürburgringu 2009, ked mu v kvalifikacii nalozil Piquet jr.?
Jinak otázka ohledně Norrise nechám, na to jsem tu reagoval rok a něco
Však to je letos druhá Q ne? já neříkám, že je to 100% stejný scénář, ale že se tam historie začíná opakovat, ale chápu, že jako fandovi Maxe se ti to nelíbí
Ale tu sa bavíme o najlepšom jazdcovi všetkých čias, minulých aj budúcich a nie o kadejakom pobehajovi. Hamilton vydržal 4roky v slabom Mercedese a v pravidlách čo mu nevyhovovali a Minimax 2 VC a tri kvalifikácie a je rezignovany.Sampion sa pozná keď sa nedarí a veci nejdú tak ako by chcel.Nie v dominantnom monoposte s pravidlami a Masim v chrbte.