Tohle doporučuji všem. Poměrně přesně popsáno. Mimochodem Peter Windsor je veliký příznivec Hamiltona. Jen tak na okraj.
Dobry postreh aj s tym, ze RB by sa mal usilovat o Sainza ako nahradu za Pereza. Williams tri sedacky nema a RB im Colapinta docasne vychovavat nebude. Navyse Colapinto je o dost lacnejsi ako Sainz a na Sainzovi by mohli este zarobit keby ho ma RB vykupit. Mozno nebude az na Sainzovej urovni, ale to ze je na Albonovej v prvej sezone im musi stacit, Williams zatial nebojuje ani o podia, a tak im Sainz bude mozno trosku zbytocny za tie prachy, ktore mohli usetrit (jasne, ked bol volny, tak to bola dobra volba). Ale takto by to bolo win-win. Williams s prachmi, RB so Sainzom.
Palec hore
Ukazkove pokrytectvo Hornera (po tyzdni).
Paradox je, ze vlastne doslo k zhode v kritike pravidiel/smernic medzi naj supermi a to dokonca v priebehu len tyzdna.
Škoda, že len tu na fóre nedošlo k zhode.
Týždeň sme tu čítali, jak FIA ide na ruku RB
Ja nikdy nemam problem s tym skritizovat aj RB alebo Maxa. To len frustrati na fore maju o mne tu mienku a zjavne si ju mal aj ty (teba k frustratom neradim), lebo McLaren vikend co vikend chyboval, a tak kritika bola na mieste.
Teraz je na mieste kritika na Hornera a na Maxa, hoci ten opat z toho vytrieskal maximum a keby nepustil tu divebomb do T8 a neprijal 10s trest, tak je mozne, ze Lando vyhra a Max by na neho stratil este viac.
T4 bolo za mna este ok, trest asi opravneny, ale nic prehnane zakerne. Keby nebol Sainz pred nimi, tak to mozno Max da na apex dopredu a bol by v sulade s pravidlami (o co mu asi aj islo). Na druhu stranu keby to tam stiahne, tak mozno ma Horner pravdu, ze Norris by tu zakrutu nevybral do bielej ciary a musel poziciu vratit. Je to tak ako to je, trest prisny, ale to uz je na komisaroch ci 5s alebo 10s, a tak nemoze nikto povedat, ze nefer.
T8 bola bez debaty cez ciaru a tam je 10s uplne na mieste. Bojuje sa vsak o titul a to k tomu v F1 patri. Hamilton, Vettel, Schumacher ani Senna neboli ini, vzdy vyuzili vsetko co mohli a kazdy jeden z nich chodil aj za hranu.
Tentokrat Norrisovi nie je co vytknut, azda len to, ze v Q mohol byt minimalne na P2. Ale preteky zvladol.
Nejako ostali ticho vcera ohladom tejto temy.
Vsichni jsou stejni. Brown, ten je ted s praci komisaru taky spokojen a tento vikend odvedli dobrou praci.
Minuly tyden se proti aplikaci stejnych pravidel a rozhodnuti komisaru odvolavali.
Lando vyuziva stejne mezery v pravidlech jako Max. Max na vnitrni strane, Lando na vnejsi.
Max to tento vikend prehnal, ale zase nikoho nenapalil ve trista za hodinu.
Srazit se mohli, ale to muzou vzdycky pri predjizdeni. Lawson uz ma napriklad dalsiho nepritele, vedle Alonsa. A souboj s Perezem byl bez trestu ne?
To uz je fandenie/(ne)sympatie.
Niektori tu nakladaju Norrisovi dokonca aj za Mexiko
Ale pred tyzdnom, ked sa po incidente pisalo o jazdcoch co chceli zmenit smernicu, lebo umoznuje chore prvky (ktore sa moc za “sportove” oznacit nedaju), tak Horner bol tichucko, niektori tvrdili, ze vsetko je OK a presiel tyzden a…
Noo, neviem.
Minulý týždeň tu boli Maxovi fanúšikovia písali, že trestať by sa kľudne mohlo a boli s tým ok (10 a 5 podľa pravidiel), resp. že ak takto vravia pravidlá, tak je verdikt fajn.
Po včerajšku Maxovi fanúšikovia píšu, že trest pre Maxa je fajna zaslúžený, možno prvých 10s by niekto dal na 5 ale tak či onak ok.
Ja vidím konzistenciu u fanúšikov RB. Zato grcky smerom na RB čo sa tu celý týždeň prestali, zrazu sú pravidlá v poriadku, trest je ok, FIA je ok, stewardi sú ok.
Velmi dobre napisane. Bohuzial su frustrovani uz takmer 20 rokov, od 2007 len 3 prehrane titulove bitky a od jari 2013 bez vitazstva. Nemajme im to za zle, nikdy nevieme, ci aj my keby sme frustrovani rovnako ako oni, by sme neboli rovnaki cocoti (poslite ma zametat chodniky s Maxom a Charlseom).
Podla mna pravidla neboli a nie su OK.
Ak su OK a podporuju zmysluplne ferove pretekanie, nie je dovod to menit, ze?
Len islo skor o nazory o ich vyklad a trestanie.
Najdes priklady take aj take v roznych taboroch.
Ked sa vsak po Austine ukazalo v praxi, ze takto sa moze, tak to co splieta teraz Horner je absurdne pokrytectvo.
Téma či meniť pravidlá alebo nie, je pre mňa úplne iná téma
Tak isto Horner. K tomu sa vcelku trefne vyjadril už Jos v inej diskusii.
Ja tu rozprávam o dvojakom prístupe na tomto fóre. Raz je to fajn, druhý krát je to na<>. To, že sa nájdu menej bystrejší na oboch stranach barikády nemusíme rozoberať, tak ako vždy ma ale nezaujímajú tieto príspevky a rozprávam o “core fanbase”.
Ak to tak nevidíš, je to ok.
Nikdy som nepisal ze si nekriticky fanusik, to vsak neznamena, ze niektore prejavy a nazory neboli aj hejterske a poznacene taborovym videnim.
To je vec nazoru, je to aj celkom prirodzene pri fanusikovstve. A druha vec je ta (ne)slusnost popri tom
So vsetkym sa da suhlasit, velmi dobry komentar, skvele postrehy. McLaren dailsi fail v tom, ze Landa nenenachali jazdit P1.
A Zeme je placata…
Ja som vsak v mojom prispevku na ktory si reagoval, pisal prave o tomto, nie o taboroch
S tym dvojakym metrom to tak vzdy bolo a bude a zalezi casto od danej kauzy “na ktorej strane som” a urcite nema pravdu vzdy len jedna strana.
Ja si myslim, ze mnoho ludi (a chapem to), bolo nastvanych po Austine, ze takto sa moze zavodit (ano, nie som ten co tvrdi, ze kazde pravidlo je automaticky zmysluplne a fer - to pisali aj niektori core fans, dokonca tu boli aj negativne komentare u clanku o iniciative jazdcov) a ked sa to po tyzdni Maxovi vypomstilo, tak tlieskaju, lebo to vnimaju ze dostal “svojej mediciny”. To neznamena obrat v nazore na pravidla.
A co sa tyka vyhodnocovania tychto situacii FIA a komu nadrziava, to je zase ina tema a ano, tam sa s mnohym nestotoznujem, ja nepisem o FIAbulle, McFIA atd… To vsak este neznamena, ze FIA nie je pricasto netransparentna a komisari nekonzistentni
Rad by som pripomenul (nie tebe, s tebou skoro vzdy nachadzam zhodu, vseobecne) situaciu po Rakusku. Viaceri sa vysmievali McLarenu (a tym, co s nimi suhlasili) ked tvrdili co tvrdili (ironia je, ze od nich chceli dokazy, ktore vsak aj dodali) a FIA oneskorene uznala, ze mala Maxa napominat. Ospravedlnenie samozrejme neprislo. A skor sa riesilo, ze Lando sa mohol vyhnut kolizii. Pritom vinnik bol uznany. Ano, aj to je fanusikovsky pohlad a robi to asi kazdy v rozdielnej miere, urcite sem tam nevedomky aj ja
jeho pointa bola ta, ze vsetci kvikali vratane Browna a teraz vsetci mlaskaju blahom, ze Verstappen za opustenie trate a ziskanie vyhody penalizaciu dostal tiez. Cakam, ze sa vsetci kvikaci ospravedlnia, nie Verstappenovi, ale komisarom po tom kolko h0vna tu na nich vyliali.
Za co se mají omlouvat? Stejní komisaři museli tretat stejně, to neznamená, že to co předvedli v Austinu bylo v pořádku.
Od tebe furt čekám tu omluvu
Kvikali ako teraz Horner. Mozno by mal ist vzorom a prvy sa ospravedlnit.
Navyse kvika po tom, co sa v praxi ukazalo, ze pravidla su taketo a vyhodnocuju sa takto.
Po Austine to bola nova situacia (aj ked to “kratenie” bodov je stale zvlastne), co mnohych prekvapila a znechutila.
V Mexiku to uz bolo repete, nie novinka, vychadzajuca z vysvetleni za tyzden.
Ja som nekvikal, kritizoval som pravidla, tak ako znacna cast verejnosti a samotni jazdci a preto pridu asi nejake zmeny…
Jeden jezdec to prý blokuje