Mozno by sa mal. Ale nebudej jedneho kritizovat a druheho za to iste chvalit… Pravidla sa ale podla mna nemenili. vsak tu je nejaky dalsi clanok, ze to jeden pilot blokuje. tak neviem.
Netusim ktory by to bol (ak by to tak bolo), ale po Mexiku sa to mozno zmenilo
Ale serioznejsie… Nepacia sa mi tie smernice. Preregulovane a aj tak zle.
Preto som v istom zmysle rad, ze po Austine ich riesil Brown, teraz Horner a medzitym jazdci
A navíc jsou neveřejné, mě to přijde že chtěj jen nemyslící diváky, nebo nevím
Tak od sefov timov ocakavam rozhodne vyssiu mieru fundovanosti ako divakov
A to s tym jednym jazdcom som si uprimne myslel, ze @Situs sranduje (nezachytil som vtedy este clanok), az teraz viem, ze nie
Rad ho posloucham. Je vcelku konzistentni. Nazory moc nemeni ale uplne zatvrzelej mi taky neprijde.
Musim rict, ze je skoda, ze spolu nezajdem na pivo.
Edit. Pro me samozrejme.
Asi jsem se díval na jiný závod. Jaké Verstappenovy zbraně?
Však žádnou divebombu neudělal, nevytlačoval…
Verstappenova zbran je dominantni auto.
Ale reálně to ani není pravda. MV výhodu nezískal, pozici ztratil. Předjel ho ChLC. A poprvé neměl moc na výběr pokud nechtěl nabořit ze zadu Sainze který jel jak s hnojem než uhnout doprava, kde se už natlačit takticky Nor.
FIA to cele stale viac a viac zamotava, je a bude z toho totalny bordel.
Kontroverzie k F1 patria, ale nekonecne vylety mimo trat, neferové závodenie, predbiehanie, je toho uz prilis moc.
Tak, ja neviem. Vychádzal z tejto info.Red Bull po dohodě s FIA upraví vůz. Zřejmě už v Brazílii – F1sport.cz
Tak to ti nesedi uz vobec.
- Uz v Austine dostali plombu na ten system.
- Podla toho, co si poslal, auto upravia az v Brazilii.
Takze aky to ma suvis s Mexikom?
Pokud budou mit Red Bull auta upraveny sroubovy system tak, aby byl celou dobu pod vizualni kontrolou, jen nahradi plombu.
Mnohem zavaznejsi je fakt, ze Red Bull mohl kdykoliv nastavovat vysku vozu behem parkovani po nekolik let, to si FIA za klobouk rozhodne dat nemuze.
To, čo som poslal, je verejne známe. Je to súbor viacerých opatrení a zrejme Red Bullu dochádza dych. Ty to nevidíš? Aspoň pre mňa je jasné, že keď pod pláštikom úpravy pedálov nemôžu v parc fermé upravovať výšku monopostu, plus ďalšie problémy, ktoré sa možno dozvieme neskôr. A tak sú v koncoch. Ja viem nič sa im zatiaľ nedokázalo, ale podľa Verstappena už z toho poklesu už mali byť vonku. Ale nie sú a trajektória je opačná. Takže v skratke, jedna lastovička leto nerobí a uvidíme ako ich výkon bude vyzerať v ďalších závodoch.
Me napada smer dolu, jsem sice znamy hater Red Bullu a hrde se k tomu hlasim, ale na aute do konce roku uz nic nevymysli, maji plno prace s pripravou vozu 2026 a noveho motoru.
- Nemoznost upravovat vysku vozu
- VER pod dohledem a trestani jeho frustrace z pomaleho vozu
Jedine v com sa zhodneme, ze RB “dochadza” dych. A toto dochadzanie dychu je konstantne od VC Ciny. Ale ake viacere opatrenia?
Ale aky to ma suvis s tymto:
?
Ved to je vyslovene klamstvo hned v dvoch veciach:
- Nic im nezakazali. Dali im len plombu, aby mali istotu, ze neporusju pravidla (to ci predtym porusovali alebo nie mozme diskutovat, ale bez dokazu to budu len spekulacie)
- Ale co je podstatnejsie - plombu im dali uz v Austine, kde bol Max tempom ovela blizsie Landovi ako predtym.
Tak sa esta raz pytam. Ake dalsie problemy? A ako ich ten zakaz upravy vysky monopostu (ako to ty nazyvas) postihol v Austine (kedze im to zakazali najskor tam) ?
Jos, do velkej miery sme toto riesili aj my dvaja a zbytocne sa aj kvoli slovickareniu posekali a podstata zanikla…
Hned (tak ako aj vtedy) zdoraznim, ze netvrdim, ze moj nazor je taky a ze to tak urcite je, ale ze nic nie je tak evidentne, ze by sa dalo vylucit s istotou, ze RB to nemohlo uskodit.
Pretoze plati, ze zhodou okolnosti prave v Austine sa 1x stalo, ze RB/Max, sa bez tech. problemov ci kolizie, oproti tempu z Q v zavode jasne tempom aj poziciou prepadli.
Porovnavat prepad tempa len s 1 timom (McLarenom), je falosny argument.
Paradoxne sa tento prepad stal po prineseni velkeho baliku noviniek, ktory zozal velku pochvalu a Marko hlasal, ze su s5.
OK, k zhode neprislo, snad jedine v tom, ze Mexiko bude reprezentativnejsie a budeme mudrejsi.
No a tam sa to 2x v sezone zopakovalo, tempom snad este viac (uz aj oproti McLarenu) ako v Austine a pozicne aj pre tresty samozrejme tiez…
A tak ako si si ty iste javy a vysledky vylozil po Austine (ze RB to evidentne neuskodilo a McLarenu ano) s tym, ze je to tvoj nazor (co je ok), tak si mozu ini vylozit tento novodoby jav inak
V oboch pripadoch dokazy a istota nebude.
Pod súborom viacerých opatrení ja myslím problémy s veterným tunelom, spoľahlivosťou. A áno aj nelogickými a neprimeranými reakciami počnúc šéfom stajne a ani jazdci sa mi v tomto nezdajú celkom fit. Ale to je len môj názor. A áno zaplombovanie zariadenia aby sa nedalo používať spôsobom na aký bolo skonštruované je prakticky jeho zakázanie. A ešte jeden dovetok . Rozmohol sa nám tu taký nešvar. Niekto tu napíše viacmenej súvislý a často aj logicky vyznievajúci názor. Myslím si, že je tu voľná debata a nie sme pred vyšetrovateľom, či sudcom. Preto vytrhnutie jednej vety z príspevku nie je celkom správne. Príspevky by som chápal ako komplexný názor na vec, aj keď je to časokrát zdĺhavé a otravné. Napríklad ak napíšem, že Red Bull je parta klamárov a podvodníkov, ber to tak že je to len môj názor. V niektorých diskusiách sa neorientujú už ani sami účastníci, nieto čitatelia…
Presne tak, nic nie je evidentne a iste, a preto len rozoberam to, ze Ronie s istotou tvrdi, ze RB utrpel tou plombou, ale nesedia mu ani jeho zakladne argumenty (zavedenie plomby v Mexiku a slubovana uprava auta RB v Brazilii).
Je to to najobjektivnejsie co sa da urobit. S Ferrari porovnanie je mimo, kedze Ferrari vyletelo dopredu az pred McLaren a s Mercedesom porovnanie je tak isto mimo, kedze ten bol v Austine viac v strku ako na trati. A ostatne timy nemaju zmysel v tomto porovnani. Ja sa len snazim logicky argumentovat svoj nazor. Ak dostanem logicky protiargument, nad ktorym ma zmysel sa zamysliet, tak to moze byt fajn diskusia. Zatial som taky nedostal.
Ano, sice v Mexiku stracal Max na Landa oproti Austinu, ale nebyt trestov, tak pravdepodobne nie tak dramaticky ako v Singapure (bavime sa v nazorovej rovine).
Tak Singapur nebola posledne roky RB trat a Max podla mna nesiel uplnu hranu, lebo videl, ze to nema zmysel. To je zase moj nazor. V Baku zase Perez takmer bojoval o vitazstvo…
Toto sa urcite nezhodneme.
Ci nejake opatrenie niekomu uskodilo sa neda urcit iba s jedinym…
Pretoze tebe nieco moze uskodit a stale mozes skoncit lepsie ako ten jediny zo vsetkych, pretoze faktorov je velmi vela…
McLaren uz predtym pocas sezony porazil nie len RB, ale aj Ferrari a Mercedes. Cize Austin, navyse s inym formatom, nebol nejaka velka vynimka.
Naopak, aj ak sa na vyssie uvedenom nezhodneme, to, ze doteraz RB/Max oproti Q neprepadal a od Austinu obe VC ano, je fakt.
A prave to porovnanie R tempa vs Q tempa je v skutocnosti dolezite, lebo tam je zvoleny setup dolezity.
Ale myslim, ze uz to dalsiu pozornost nepotrebuje
Mozno to, co tebe prekaza u Ronieho, ta istota, prekazalo podobne mne vtedy s tym evidentne, v kombinacii s tym, ze kratko predtym si podozrieval McLaren z tej ficurky, ale uz sme si to vysvetlili…