Red Bull sa rozpadával, no opäť zavládol mier. To nie sú dobré správy, hlási Brown | Magazín F1 - F1online.sk

S Red Bullom to pred letnou prestávkou nevyzeralo vôbec dobre. Množstvo špekulácií nielen o budúcnosti tímu, ale aj o Maxovi Verstappenovi, začalo byť neúnosné. Podľa Zaka Browna sa však v rakúskom tíme všetko otočilo po príchode Laurenta Mekiesa. Jeho dosadenie na pozíciu šéfa tímu stajňu stabilizovalo, z čoho Zak Brown nemá veľkú radosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217586/red-bull-sa-rozpadaval-no-opat-zavladol-mier-to-nie-su-dobre-spravy-hlasi-brown

To zase bude muset Zak rozjet novou štvavou kampaň :slightly_smiling_face:

2 Likes

Co uděláme s týmy překračujíc rozpočtový strop? :thinking:

1 Like

Záleží kdo to bude :grin:

2 Likes

Ten ma v hlave len Red Bull. :sweat_smile:

1 Like

To právě tak nemá bejt, padni komu padni. Davide Davide.

1 Like

Podle me jsou furt v haji, staci aby se v Mclarenu poucili dospeli a nedelali zbytecne preslapy viz Austin. V poslednim zavode to slo krasne videt.

No původně jsem chtěl napsat seriozní odpověď, že záleží o kolik bylo překročeno…ale věděl jsem, že tahle odpověď bude mít větší úspěch :grin:

1 Like

Ja souhlasim.

Pokud by vinikem byl RBR, tak by musel cely rok 2026 kupovat kaviarove toasty vsem komisarum a Sulaymovi dvojite.

Pokud McLaren, nebo Mercedes, tak trest podle Puffa. Vsechny body teamu pryc, a kazdemu z jezdcu - 50 bodu, vyjma Kimiho, ten - 25.

No a pokud by to bylo Ferrari, tak teamu + 60 bodu a kazdemu pilotovi + 30, Lewisovi jeste + 10. Protoze je jasne ze ty prachy vyuzili na vylepseni a protoze kazde vylepseni Ferrari, zpomali auto o cca 0,3s na kolo, je tato kompenzace vice nez na miste.

:grin: :wink:

5 Likes

Já jsem pro přísné tresty. Jsem pro přísné trestání a budu bez ohledu jaký to bude tým.
Jestli to bude Mercedes nebo McLaren nebo Haas, tak mi to je absolutně jedno.
To vy jste se tu klepali jak ratlíci, aby to po 2021 nebyly body, protože Verstappen vyhrál o 7 ukradených bodů. Potřebovali jste trest na míru a ten přišel.

Ja jsem take pro co nejprisnejsi tresty. Jestli to bude RBR, body dolu teamu i pilotum, Liama nevyjimaje. A takto s jakymkoli teamem, ktery se provinil. I kdyby to byl mistrovsky team a mistr sveta.

Ve skutečnosti dostal RB trest podle pravidel…a věřím, že pokud došlo k překročení i teď, tak dotyčné subjekty dostanou zase trest podle pravidel.

3 Likes

RedBullu podle pravidel taky mohly být odebrány body. To se z logických důvodů nestalo.

2 Likes

Ne subjekty musi dostat prisnejsi trest, nez minule RBR. FIA prohlasila, ze mirny trest, byl z duvodu prvniho roku apliakce coast cap. Coz bylo spravne a rozumne reseni. Ale ze od ted bude prisna az exemplární. Coast cap je jiz nekolikatym rokem a je jasne co se musi plnit. Pokud minuly trest nestacil, musi se pritvrdit. I kdyby se to melo tykat Maxe.

Hoši, nemůžu říct, že bych se nad tímhle tématem “spravedlivě naštval” jako někteří jiní kolegové, vlastně mi to žíly skoro vůbec netrhá.
Akorát se těším zase na ty výživné diskuze tady ať už překročil strop kdokoliv :smiley:

4 Likes

Prostě jsi už jen konzument, co skáče za vítězem :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Když o tom tak mluvíš, tak jsem si uvědomil, že posledních pár závodů se mi vlastně líbí Norris. :stuck_out_tongue:

Já vím, stal se lídrem šampionátu :slightly_smiling_face:

1 Like

Je to tak. Cti me s nadhledem. :wink:

Vubec nechapu ty debaty. FIA ma skalu trestu a ty bude aplikovat podle sveho. A bude veliky rozdil, jestli team prekrocil coast cap, protoze to v predposlednim kole jeho pilot rozbil, protoze ho souper poslal do zdi, nebo jestli team vsechno utratil hlava nehlava, aby napriklad urval titul. Takze je mozne, ze budou prisnejsi napr. na RBR a McLaren a mozna mirnejsi na Mercedes, nebo ja nevim, Alpine.

Nekde za tim uvidi chybu a nekde umysl. Proste nechat to na nich, je to nejlepsi co muze clovek udelat. A ne si hrat na soudce z lidu.

2 Likes

A nebo to bylo tak, že FIA potřebovala zdůvodnit, aby trest pro RB nezměnil pořadí, což by bylo v té situaci zničující, tak si podle toho to zdůvodnění vymysleli. To jde vždycky :smile: . Ale já si klidně počkám, myslím, že ve FIA mají daleko víc “zamotané šišky” než v dotyčných týmech.