Red Bull predstavil vývojový plán. Marko prezradil, kedy plánuje dobehnúť McLaren | Magazín F1 - F1online.sk

Ale tam asi nebude platit uplne priama umera, ze 1cm DRS ti da zrychlenie o 1km/h, 5cm o 5km/h a 15cm o 15km/h (cisla ber ako priklad pre jednoduchost). 1cm ma urcite vacsi efekt v pomer na km/h ako 15cm.

Praveze to, ze ma McLaren rozdiel v top speede bez DRS a s DRS moze znacit to, ze vyuzivaju miniDRS, a teda im normalne DRS neprida az tolko. :slight_smile:

Absolutne cisla zavisia aj od motorov a velkosti kridel. Dolezity je rozdiel v rychlosti (aj ked ten je tiez zavisly od velkosti kridla, respektive klapky).

To by sedelo, ze za 4 DRS rovinky (hoci nie vsetky su rovnako dlhe) to cca sekunda moze byt ako pise Puff.

Přímá úměra je nemožná, protože každá DRS zóna má jinou délku. Proto jsem zcela neprofesionálně použil hrubý odhad cca 10s. na 100 metrů.

Tím že se jela kvalda na suchu a na závod se předpovídal déšť, tak týmy určitě volily různé křídla, proto jsou každé přesné výpočty absolutně nepřesné. :grin:

No, tak ty si napsal o 2km/h v základu, ne já :grinning:

ale to platilo asi pre to minulorocne minidrs, ci?
terajsie uz zdaleka nemoze tak pomahat

a aj tak sa mi zda ten prinos minidrs trochu prehnany vzhladom na to ako sa sa pri nom roztvaralo kridlo a ako sa otvori pri normalnom drs

1 Like

Aj keby to bolo len 0,1s na kolo a jednotky km/h v top speede, tak napríklad v takom Baku 2024 to mohlo rozhodnúť o tom, že Leclerc nedokázal na rovinke predbehnúť Piastriho, a teda rozhodnúť o víťazstve. :slight_smile:

to je nezmysel
ty ho potrebujes len tam kde prekrocis urcitu rychlost, nemozes to mat sprave tak, ze sa ti to minidrs aktivuje v rychlych zakrutach, tam potrebujes pritlak nie ho znizovat :slight_smile:
ak niekto potrebuje minidrs cele kolo, tak mu staci spravit menej pritlakove zadne kridlo a bude to lacnejsie na vyvoj a vyrobu ako minidrs :slight_smile: