Red Bull potvrdil, že Verstappena zradilo auto. Hadjar pripísal nehodu vylepšeniam | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull má za sebou nasadenie veľkého balíka vylepšení. Dlho to vyzeralo, že nový balík tím ďaleko neposunie, ale potom začal v Q3 úradovať Max Verstappen. Ten sa podľa vlastných slov mohol dostať na tretie miesto, ale nakoniec havaroval v predposlednej zákrute. Isack Hadjar po kvalifikácii predostrel zaujímavú teóriu, že za nehodu mohli byť zodpovedné práve vylepšenia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/237435/red-bull-potvrdil-ze-verstappena-zradilo-auto-hadjar-pripisal-nehodu-vylepseniam

Frustracia z Alonsa je obrovska, Q3 sa uz sleduje len kvoli cakaniu na chybu Maxa. Hejteri vsak oslavovali predcasne, kedze islo o zlyhanie auta. Ale dajme si ich kratky sumar:

Ale nakoniec jeden frustrat zo srandy aj pravdu napisal. :joy: :backhand_index_pointing_down:

Ti uz sleduju F1 len kvoli Maxovi. Uz sa nemozu ani olizovat nad tym, ze Fernando taha kvalifikacnu seriu bez prehry proti random kanadskemu hobikovi, a tak im zostal len cisty hejt Maxa. :sweat_smile:

2 lajkov

Fuha @Jos_Is_Back akože neviem, no chlape. Mal by si sa na to asi vykašľať fakt.

Ale iní tiež, ťaháte tieto vojny fakt do extrémov​:worried:

Ty tu biedak vstaneš o 5 ráno aby si tu postol ako prvý reakciu s 5 screenshotmi. Ktovie či ti na to vôbec niekto odpovie, toto nie je zdravé za mňa. Snáď si si pripravil aj iný program, dúfam, že si znova nezaľahol.

Ja napr., je 6:45 a idem radšej na bike teraz aspoň na hoďku lebo v tom hici to nedám ani kkt, včera som z toho dostal migrény keď som šiel o 12 a proste na bike chcem ísť.

K F1: neviem, mám pocit, že aj Hadjar, aj Mekies, aj Red Bull chránia Verstappena, že to nebola jeho vina, mne to príde tak, že minimálne nie je tak sústredený ako pri majstrovských tituloch.

Alebo - že mu to monopost nesedí. Podobne ako Hamiltonovi ground effect éra.

Proste mi to príde zvláštne, koľkokrát sa v minulosti stávalo, že nadával neskutočne na monopost počas celého víkendu - aj napr. v 2022 keď bol hneď 1.rok nová ground effect éra… a proste to urval, dal to a bol v pohode.

Teraz má navyše decko, 4 tituly v rukáve. A teraz to proste nedal.

Ja mám zlý pocit, že jeho najväčší prime momentálne je v útlme a asi si počkáme.

Teraz to neber v zlom, ja som fanúšik RB a fandím aj jemu, aj Hadjarovi extrémne a Verstappen podáva výkony stále si myslím kvalitné, no tento rok sa mi nezdá.

A vy sa už všetci trocha preboha skľudnite, prosím vás. Prisambohu každý článok už len čakám príspevok: aha, kto sa tu rozložil… :folded_hands:

#MilujemF1​:heart::racing_car:

5 lajky

V prvom rade je to škoda čo sa mu stalo, no mne to príde, že je to jednoducho chyba pilota akú spravil aj Leclerc v Barcelone a to sa občas môže stať žiaľ každému. Otázkou zostáva, ako rýchlo sa s tým po psychickej stránke vyrovná.

3 lajkov

A o tom to je, i kdyz budeme mit vyjadreni jak jezdce tak tymu vzdy bude rozhodovat jak “ neutralni “ jsme my.
Mas rad Maxe? : Tak staci opakovat co rekli RB , Max ci Had. Chyby aerodynamiky a z toho plynula chyba. ..
Nemas rad Maxe? : prece vsichni mlzi, vsichni kryji Max, byla to cista jezdecka chyba a Max by to mel zabalit. :grin:

A ted uz jen poslouchat a cist komentare jedne ci druhe skupiny :face_with_hand_over_mouth::wink:

Ja si treba myslim, ze pravda je nekdy mezi, auto neni plne vyladene a zaroven Max jede hranu. Nebezpecny koktejl, ale pri soucasne forme RB mu asi nic jineho ani nezbyva paklize nechce krouzit od prvniho kola kolem 8-11 mista.

Snad se RB dotahne brzy a uvidime za 2-3 ceny krasny souboj 4 tymu o top umisteni.

3 lajkov

Spíš vzniká obecná otázka, jestli špatně fungující aktivní prvky nevytvářejí nový druh technických problémů s vážnými bezpečnostními implikacemi. To je podle mě ta relevantní otázka. A netýká se pouze Verstappena, ale potenciálně každého pilota. Protože pokud je vysvětlení Red Bullu správné, potom se tu odkrývá nová kategorie bezpečnostních hrozeb.

1 lajk

V jednom má nicméně @Jos_Is_Back pravdu. Určitá část fóra reaguje na každý Verstappenův problém s inteligencí Pavlovových psů. Okamžitě začnou vypisovat ironické glosy na Verstappenovu adresu. Stačí se podívat na Monako, kde Verstappenovi selhala technika, a přesto polovinu live zahltili bláboly o tom, jak je Verstappen na dně. Perlu, kdy Alonsovu nehodu v jednom z tréninků připsali nedokonalé převodovce, ale když se to stalo Strollovi, Stroll byl okamžitě nemehlo, ani nekomentuji.

6 lajky

„Začalo to počas zahrievacieho kola, takže Max ani tím nemali žiadnu šancu. To je všetko.“

„Okolnosti incidentu boli pomerne neobvyklé. Došlo k strate aerodynamického výkonu v zadnej časti monopostu a Max nemal šancu.

…já už tu včera psal že “to samo”. A zase jsem měl pravdu. :head_shaking_horizontally:

Verstappen chyby nedělá.

2 lajkov

Však právě, sami si střílíte z Alonsa i ohledně FP1, teď bulíte že si lidi za nehodu v kvaldě dobíraj Maxe. Pokrytectvím začni u sebe, mě tohle přišlo hodně vtipné jak jste najednou nevylezli z kanálů :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Max prostě táhne, je to legenda sportu :smiling_face_with_sunglasses:

Táhne, jako do zdi? :open_mouth: To má blbý :sweat_smile:

2 lajkov

Max prostě nemal žadnou inů šancu než táhnout do zdi.

1 lajk

No u nás je velmi snadno rozpoznatelné, kdy ironizujeme vaši enormní zaslepenost a kdy bereme věci vážně. Ad Crawford, napsal jsem, že tréninky nepreceňuji, pouze si umím představit, co byste vypisovali, být to Vettel - dobře víme, že? Smočil si hlavně Ferda.

1 lajk

Ono bylo v fp1 potřeba ironizovat něčí zaslepenost? :grinning_face: Čím dál vtipnější
Prosimtě ty neděláš nic jinýho než že sleduješ Alonsa a btw s tím strollem zase krásně lžeš.

2 lajkov

My taky dobře víme co by jste psali vybourat se Alonso :grinning_face_with_smiling_eyes: Příkladů tu je spousta jak si nenecháte utéct cokoliv. Za to já ti uvedl že Vellel jistě prohrál FP1 mnohokrát, a kde je ode mne k tomu cokoliv? Nesedí ti to, ale meleš pantem.

3 lajkov

Ta vaše je permanentní, u vás je jedno, jestli je závod nebo se slaví Vánoce. Fernando samozřejmě nejlepší konzumace sváteční večeře, o tom bez debat, kam se na něj hrabe Verstappen. Vettel by to ani neuměl sníst.

Spíše ta vaše je permanentní, když vytahujete i FP1 :grinning_face_with_smiling_eyes: Jen plácáš slovy, ale záměrně ti uniká point.

2 lajkov

Fernando se nemusí vybourat, můj názor je, že nejlepší léta má za sebou. Ale jak říkal kdysi pan Pecháček, je to taky o umění odejít.

Ještě dodám, že on to zmiňoval v souvislosti s Michaelem Schumacherem (v roce 2006).

Tak Red Bull chrání Verstappena jako chránil Vettela. Tým vezme na sebe jakoukoliv chybu Verstappena a budou ze sebe dělat šašky. Ono to vypovídá dost samo o sobě, tohle Ferrari u Schumachera nedělalo, McLaren u Senny, Renault u Alonsa atd. Ono je vidět, že dva zmínění piloti byli/jsou labilní a nedokáží přiznat svoje pochybení.

Jinak Max v radiu hlásil, že se mu už v 6 zatáčce něco podobného dělo, ale zlvádl to pochytat. Takže pokud byl problém s tím křídle, jak to, že nevyletěl už v 6 zatáčce? Krásně se tam pudruje prdel :smiley:

2 lajkov